local-stats-pixel fb-conv-api

Atomsprādzienu ēra7

301 0

"Es esmu nāve, lielais pasauļu sagrāvējs" To esot teicis Openheimers pēc pirmās atombumbas uzspridzināšanas 1945.gadā, bet tie nav viņa vārdi. Tas ir tikai citāts no Bhagavadgītas 11. nodaļas 32. panta. Dīvainā kārtā pēc atombumbas sprādziena kļuva skaidrs sens eposs, jo tieši tik pat briesmīgs bija postošais spēks, ko radīja viens sprādziens. Pimās bumbas jauda bija ap 20 kilotonnām, tādas pat nometa uz Nagasaki un Hirosimu. Nākamo 20 gadu laikā vairākas valstis veica daudzus izmēģinājumus, kuru jauda bija no dažām kilotonnām līdz 50 megatonnu Carbumbai 1961.g. PSRS izmēģinājumā. Lielāko daļu no izmēģinājumiem veica ASV Aukstā karā laikā Nevadas un Ņūmeksikas izmēginājuma poligonos, kā arī Maršala salās. Tāpat daudzi Lielbritānijas un Francijas izmēģinājumi tika veikti Klusā okeāna atolos.

Šie attēli ir ir briesmīgi, apzinoties kādu postu atomsprādzieni var atstāt, bet tie ir paši lieliskākie, baismīgākie un dīvaini skaisti.

« 1  2  3 »
301 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Kas tā pa mērvienību "ton" ? emotion SI sistēmā lieto apzīmējumu "t", attiecīgi "kt", "Mt" utt.

Runājot vairāk par tēmu, atomsprādziena "burvība" nav tikai skaistā sēne vai neaptveramais iznīcinošais spēks, bet tās netriviālās zināšanas un tas tehnoloģiskais un ekonomiskais potenciāls, kas vajadzīgas, lai ko šādu radītu. Pat šodien reti kurš spēj šādus ieročus ražot. Labi redzam, cik grūti Z-Korejai iet ar savu bumbu izstrādi.

6 0 atbildēt

Briesmīgi, bet skaisti. emotion  emotion 

6 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

Jām...  emotion 

3 0 atbildēt

Labs  emotion 

2 0 atbildēt

Pilnam komplektam pietrūkst foto ar Cara bumbu un jaudu 57 Mt ko krievi uzlaida gaisā 1961 gadā. +++

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt