local-stats-pixel fb-conv-api

Arējo cieto disku apskati un pārdomas.53

299 8

Nopirku 2 TB Western Digital Ultra un par "pārsteigumu" viņām apgriezieni bija tikai 5200 RPM un buffer tikai 8 mb, kā arī formatīzēts uz 4096 bytes, zinu, zinu standarts, bet priekš tik liela ārējai cieta diska ? Zinu, zinu USB 3.0... bet nu... tam pašam 1 TB Ultra ir 5400 apgriezieni minūtē un buffer tāpat 8 mb, kamēr Samsung M3 buffer ir 16 mb.

299 8 53 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 53

0/2000

Visi cietie diski, kas man ir miruši ironiskā kārtā ir Samsūds diski! emotion

5 0 atbildēt

Arī ir TOSHIBA 1TB 2.0 ārējais cietais. Varētu tagad būt kkur gads. Ir kritis vairākas reizes, bet strādā ideāli.

3 0 atbildēt

TOSHIBA man jau vairāk kā gadu, visu laiku pievienots pie TV, ne reiz nav bijušas problemas!

3 0 atbildēt

Samsungs nokrita no 3 cm augstuma, vot i palika no USB 3.0 uz USB 1,5 emotion Vairāk netaisos pirkt ārējos, labāk 2,5 cillīgo ādiņā ielieku, vismaz ja kas var pie SATA piespraust....

2 0 atbildēt

Ūuuu...man ir Samsung G2 Portabel 320GB ,nu vecs kā pasaule,kādi 5 gadi, arī viens Sony ,kuram nosaukums noskarpējies,apmēram ,tie paši 5gadi , iet bez problēmam,bieži lietots tiek,sabāzts un aizbāzts līdz nemaiņai, bet paralēli bijuši ADATA ,Seagate, jā ,nu tie nepilnu gadu izvilka,nomira,tā ka Samsung un Sony mani favortīti emotion

2 0 atbildēt

Es problemu vispar neredzu... gribi leetaak, tad samierinies ar to kas ir,gribi dargaak, izveele loti liela... ir gan SSD gan SSHD pieejami un bus atra gan rakstishana gan lasishana. Tas ko nopirki ir dinozaurs! Kkaadai failu glabaashanai der bet ja ikdienas lietoshanai, tad jabut stipriem nerviem, tas arii viss.

1 0 atbildēt

USB3 ir ātrāks tikai pie USB3 porta, ja izmantosi USB 2.0 neesmu redzējis ka grieztos ātrāk par 5-6MB/s.

+ usb3 īsti nestrādā BIOSā, draivers ielādējas pie OS ielādes. Personīgi izmantoju SSD jau kādu laiku, mehāniskie cietņi ir vesela kapsēta (kādi 80, 90 gabali), drīz korpusus varēšu alumīnijā nodot.

1 0 atbildēt

Samsungi un Seagate ir maigi izsakoties sūdīgi. Magnēti, kas izmantoti adatas bīdīšanai ir nerēali mazi un īsti netur adatu uz vietas kā arī ātrums ir mazāks (5400rpm), jo magnētu lielums ir nosakošais lasīšanas /rakstīšanas ātrumā( visbiežākie defekti saistīti ar skrāpējumiem uz paša celiņa). Samsung un Seagate 3.5'' diskā ir pa lielam tādas pašas sastāvdaļas kā 2.5'' Tikai cenas dažādas nez kapēc.

WD ir kādas 3 reizes biezāki magnēti un arī lielāki, toties problēma ir tajā, ka 2TB diskos ir trīs un pat vairāk magnētiskie celiņi (Samsungam līdz 2 diviem), tā tad arī 3 un vairāk galviņas- jo vairāk mehāniskās daļās, jo lielāka iespējamība, ka kāda no tām pabeigsies. Seagate un Samsungs parasti mirst 36 mēnešu posmā. ( Ir apkalpošanā tuvu pie 4000 PC ar samsung hdd)

Ja pajauc vaļa kādu WD raptoru (10000rpm), tad megnēti šeit jau ir milzīgi, bet izmantojas 3 magnētiskie celiņi (WD 2TB Blue diski pie video arhīvu ieraksta personīgi mirst katru nedēļu)

 

Ir jārēķinās ar to- jo lielāks HDD, jo lielāka iespēja, ka ātrāk beigsies!

1 0 atbildēt

Es tieši tādu pašu nopirku izsole par 4EUR, diezgan labs !! emotion

1 0 atbildēt

WD 1TB ārējais jau nepilnus 6 gadus tur! Palēns, bet turās! Ir kritis, daudzreiz un smagi, bet tur tik tā!

1 0 atbildēt

emotion Sākumā drusku apjuku jo uzreiz virsū visādi apzīmējumi. + no manisemotion  

1 0 atbildēt

Pēc pieredzes darbā un arī personīgās. Western Digital un Seagate ir visnoturīgākie diski. Tiešām kalpo un dzīvo uz goda!

Baracudai vienmēr pēc gada jau taisot check disc parādās pirmās kļūdas, kas ar laiku paliek arvien vairķ un vairāk līdz disku pēc pāris gadiem var izmest. Samsung es eju ar lielu līkumu... Tās ir šausmas un vējā izmesta nauda- 2 gadi paiet un vari saviem failiem un diskam pateikt čau! 

1 0 atbildēt

nepatīk portatīvie diski .

pats izmantoju divus "lielos" WD mybook

1 0 atbildēt

Man portatīvajam kompim tagad ir 1 Tb, manām vajadzībām tuvāko gadu laikā vairāk nevajadzēs. Bet par rakstu +.

1 0 atbildēt

nav ko spēlēties ar mehāniskatiem cietņiem kas ir 2.5" izmērā. Gribi normālu datu glabātuvi pērc 3.5" cieņus.... viss pārējais ir SSD 

1 0 atbildēt

Labs, ka taisi apskatus, pat nezinot, ko puse no lietām dara. 

0 0 atbildēt

Man jau labu laiku uzticīgi kalpo Iomega EGO.

Daudz piedzīvojis, pārdzivojis, smuks, ātrs, ietilpīgs, ērts.

http://www.electrodomesta.es/imagenes/articulos/original/disco_duro_portatil_iomega_ego_500gb_8.jpg

0 0 atbildēt

Rdenī nopirku Seagate Barracuda 500GB cietni (iekšējo). Mājas atvedu rūpīgi, nekur nepiesitu, bet disks izdod dīvainas skaņas. Nez, kas varētu būt par vainu?

0 0 atbildēt

Tu te raksti tos parametrus tā itkā pirms pirkšanas nebūtu bijusi iespēja noskaidrot un tad. BAM, Pārsteigums! Še tev 5400 rmp.

0 0 atbildēt

Manā lietošanā taisni jau kā gadu ir nonācis ADATA NH13 1 TB disks ar normālu alumīnija korpusiņu.. Teikšu godīgi, ir staipīts, arī zemē kritis un lietoju ikdienā. Vēl dzīvību velk un problēmu nav bijis. Šīs lietiņas iegādi nenožēloju. emotion 

0 0 atbildēt