local-stats-pixel fb-conv-api

Apple logotipa patiesā nozīme.3

Apple ir viena no populārākajām datortehnikas kompānijām, labāk pazīstama kompānija, kas ražo iPod, iPhone. Šo kompāniju dibināja 1976.Gadā Stīvs Džobss, Stīvs Vozniaks un Rolands Veins. Kompānijas mērķis bija pārdot pašu veidotos Apple I. Sākumā šai kompānija nebija tik daudz līdzekļu, lai ieietu plašajā tirgū, tādēļ pirmais kam piedāvāja savu produktu bija HP, bet tika atraidīti.

Bet šis nebūs raksts par kompānijas attīstību, bet gan tā zīmola patieso skaidrojumu, stāsti par to, ka iekostais ābols ir veltījums Ādamam un Ievai tas ir tikai mīts. Un tā sāksim no pašiem Apple zīmola pirmsākumiem. Pašā sākumā kompānijas logotips bija pavisam sarežģīts, tajā tika atspoguļots Īzaks Ņūtons, kas sēdēja zem koka. Bet pēc neilga laika Džobss nolīga Robiju, lai tas vienkāršotu logo. Un tā tapa varavīksnes ābols, un šis varavīksnes ābols bija firmas logotips līdz pat 1998.gadam. Bet pats lielākais jautājums ir kādēļ tieši iekosts ābols? Tātad viens no iemesliem kādēļ Apple logotips ir šāds ir Apple bija cieņas apliecinājums Ņūtonam ( Mēs visi zinām, ka krītošais ābols kļuva par grūdienu, kas Ņūtonam pamudināja viņu pētīt savu prātu, no jauna sakārtot visas iepriekšējās domu ķēdes un atklāt jaunu sakarību, kuru mēs tagad saucam par gravitātes likumu) Otrais skaidrojums ir tāds, ka Apple zīmols sumina matemātiķi un ‘’Datoru Tēvu’’ Alanu Turingu, kurš izdarīja pašnāvību, apēdot ar cianīdu saindētu ābolu.

Kad kompānija Apple 1998.Gadā izlaida iMac, logotipu nomainīja uz vienkrāsainu melnu ābolu, bet mēs visi jau labi zinām, kā izskatās mūsdienās Apple logotips. Tagad Apple ir jauks hroma sudraba noformējums.

Nedaudz parunājot par Apple logotipa topu, var droši apgalvot to, ka tas ir 1. Vietā no ikgadējo visdārgāko zīmolu top100, pārsteidzot pat tādas milzu kompānijas kā Google, Coca-cola, IBM un Microsoft. Pašā sākumā pirms 13 gadiem kad pirmo reizi tikai veikti zīmola topi, Apple ieņēma vien 36. Vietu un tajā laikā zīmola vērtība bija 6,6 miljardus dolāru, bet šogad iekostais ābols ir novērtēt uz 98,2 miljardiem dolāriem, tas ir par 15 reizēm vairāk nekā pirms 13 gadiem.

49 3 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Vai tad Forests Gamps un leitnants Dens neinvesteja shajaa auglu kompanijaa?

4 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

He, man jau likās ka tur ir kaut kas ar to krišanu un to džeku kam galva sāka domāt pec tā ka dabūja ar ābolu pa galvu. (Tagad es zinu ka tas ir Izaks Ņutons)  emotion

0 0 atbildēt