local-stats-pixel fb-conv-api

43% cilvēku izmanto tikai vienu paroli11

75 0

Drošības eksperti atkal saķer galvas – viedierīču lietotāji paši pienācīgi nerūpējas par savu aizsardzību no kibernoziedzniekiem. Saskaņā ar «Get Safe Online» veiktā pētījuma datiem, pat 43% datorlietotāju Lielbritānijā izmanto vienu un to pašu paroli, pieslēdzoties dažādiem interneta kontiem vai vietnēm.

Pētījums liecina, ka lietotāji atjaunina programmatūru tikai reizi 8,5 mēnešos. Savukārt nedaudz mazāk kā ceturtdaļa sociālo tīklu lietotāju ir norādījuši, ka nekad nav atjauninājuši savu kontu privātuma iestatījumus, bet pat 58% atzīst, ka nemaz nezina, kā to izdarīt.

«Šeit spēkā ir sliņķa princips: zinu, bet nedaru. Kad tik daudz tiek runāts par datu zādzībām, ļaunprogrammatūrām, krāpnieku uzbrukumiem un citiem kiberapdraudējumiem, nezināt to, kā pasargāt savus personas datus un privātumu, praktiski nav iespējams,» uzskata «eScan» antivīrusu programmas izplatītāja uzņēmuma «Baltimax» projektu vadītājs Deivids Pelenis.
Lai gan 86% lietotāju apgalvo, ka pēdējā gada laikā viņiem nav nācies saskarties ar kādu apdraudējumu internetā, tomēr 53% lietotāju Apvienotajā Karalistē ir saņēmuši krāpnieciskas e-pasta vēstules. Turklāt 10% ir saskārušies ar bojātiem e-pasta un sociālo tīklu kontiem, bet 3% ir kļuvuši par izspiedējvīrusu upuriem.
Pētījums liecina, ka 28% lietotāju tika pieprasīts atklāt savus personas datus krāpniekiem. Interesanti ir tas, ka trešā daļa upuru uzskata, ka viņi bijuši bezspēcīgi izsargāties no iespējamiem uzbrukumiem vai datu drošības pārkāpumiem. 25% lietotāju atzina, ka neko daudz nezina par apdraudējumu internetā, bet 29% nekad nav veidojuši rezerves kopijas un fotogrāfiju kopijas.

«Izejot no mājām, vienmēr aizslēdzam durvis, sargājam sev dārgas mantas un izmantojam dažādus drošības pasākumus. Šie paši noteikumi ir spēkā arī internetā, taču joprojām ievērojams skaits lietotāju uzvedas tā, it kā par viņu drošību būtu jāparūpējas interneta sakaru sniedzējam vai interneta vietnes administratoram,» tā pētījuma rezultātus komentē «Baltimax» pārstāvis.

«eScan» drošības eksperti iesaka ne tikai laikus atjaunināt datora operētājsistēmu un izmantojamās programmas, bet arī veidot datu rezerves kopijas. Ieteicams izmantot uzticamu antivīrusu programmu un ievērot drošas sērfošanas internetā noteikumus: neklikšķināt uz nezināmām saitēm, neatbildēt uz krāpnieku e-pastiem un neinstalēt nezināmas un vēl jo vairāk – nelegālas lietotnes.

«Get Safe Online» pētījuma laikā aprēķināts, ka Apvienotajā Karalistē 2015.-2016. gadā tika nodarīti zaudējumi gandrīz 12 miljardu eiro apmērā tikai kibernoziegumu un krāpniecības uzbrukumu rezultātā.

75 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Mana parole ir: mollem

4 1 atbildēt

Značit 43% cilvēki Lielbritānijā ir idioti.. emotion

3 0 atbildēt

Man ar viena parole, kuram gan interesētu tādas niecības parole kā es?   emotion 

3 0 atbildēt

Es arī izmantoju vienu un to pašu praktiski visur, jo ši parole ir pietiekami sarežģīta lai to uzminētu un uzināt viņu neviens nevar, neeju arī majaslapās kuras liekas aizdomīgas, lai kāds šo paroli neuzlaustu un pat ja uzlaustu, neesmu nekāds prezidents lai tas būtu tik svarīgi. Tikai svarīgākās vietnēs kā piemēram interneta bankā parole man ir cita. 

1 0 atbildēt

Žēl kad man nav ko slēpt sociālajos emotion

1 0 atbildēt
Man ir tikai 3 paroles, jo vairāk nevaru vienkārši atcerēties emotion
1 0 atbildēt
Es izmantoju kādas 3 paroles, bet visas, manuprāt, ir gana sarežģītas - burtu, ciparu kombinācijas, nevis kkāds mājdzīvnieka vārds vai tādā garā.
1 0 atbildēt