local-stats-pixel fb-conv-api

17 kognitīvie aizspriedumi, kas samaitā mūsu domāšanu14

sākumā neliels skaidrojums par to, kas vispār ir ` kognitīvs `, lai varētu izprast raksta nozīmi. jeb par to, kas ir kognitīvā psiholoģija.

kognitīvā psiholoģija ir psiholoģijas virziens,kas pēta cilvēka informācijas apstrādes procesus un to likumsakarības, cilvēka uzmanību, uztveri, zināšanu reprezentāciju, atmiņu, valodu, domāšanu, problēmu risināšanu, radošumu, lēmumu pieņemšanu, cilvēka intelektu, kognitīvo attīstību.

Ir pārsteidzoši daudz kognitīvo aizspriedumu, kas mūs ietekmē katru dienu, sākot no uzmanības aizsprieduma - koncentrēšanās tikai uz vienu vai diviem vairākiem iespējamiem rezultātiem - līdz nulles riska aizspriedumam - pārāk lielas vērtības piešķiršana neliela riska samazināšanai līdz nullei.

Lai šos aizspriedumus pārvarētu, tie ir jāizprot, un lieki piebilst, ka ir labi mēģināt būt racionāliem.

119 3 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Labs raksts , bija mazliet pagrūti visā iebraukt , taču man ļoti patika!!!emotion

4 0 atbildēt

Tā. Labi. Sarežģīti izteikties Tu proti. Tikai, Tu tā arī nepaskaidroji, ko nozīmē vārds "kognitīvs". Tieši pats vārds. Piemērus mini visvisādus, bet reāli, tajā brīdī, kad gaidu izskaidrojumu, Tu atkal pasaki - kognitīvs. Mūsdienu sabiedrības lielākā nelaime ir tā, ka aizraujamies ar sarežģītu latviskotu svešvārdu izrunāšanu, bet tos neprotam izskaidrot. Piedod, bet es saprotu, ka Tu šā vārda nozīmi nemaz nezini. Viens piemērs: šogad ziemā ļoti populārs bija vārds "preventīvs". Visi aizgūtnēm tik vāvuļo visās ziņās: preventīvs, preventīvs. Visi tik nojauš, ko grib pateikt, bet izskaidrot, ko šis vārds nozīmē nemāk... Latviešu valodā ir ļoti daudz sinonīmu un antonīmu. Vajadzētu pamācīties! Ir iespējams ļoti daiļrunīgi izteikties. Sava valoda ir JĀCIENA! Mums nav tiesību prasīt cieņu no citiem, kad paši spļaujam tai virsū!

"Reizēm ir prātīgi izlikties par muļķi. Bet izlikties par gudrāku, nekad nav prātīgi"

2 0 atbildēt

Vairāk rakstu par pshioloģiju un psihiatriju! Pluss. 

2 0 atbildēt

viss ir tik sarežģītu ka labāk ir domāt vienkārši un no tā gūt secinājumus savai pieredzei.

1 0 atbildēt

Interesanti!

1 0 atbildēt

17. derētu uzlabot tulkojumu. Ja kāds uzņēmējs bankrotē, tāpēc vien viņš nav miris!

Par rakstu +++ emotion

1 0 atbildēt

mind explosion

1 0 atbildēt

mērija džeina lika man visu pārlasīt pa 3 reizēm

1 0 atbildēt

Nice emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt