local-stats-pixel fb-conv-api

10 iemesli, kādēļ es sāku lietot Linux41

225 5

Tie, kuri kaut nedaudz seko līdzi maniem rakstiem un vismaz dažus no tiem ir izlasījuši, noteikti varēs pateikt to, ka esmu pietiekami liels Linux un atvērtā pirmkoda piekritējs, tādēļ mēdzu spokos publicēt kādas jaunākās Linux distribūcijas versijas apskatus, sniegt mazāk vai vairāk noderīgus padomus, kā arī iesaistīties diskusijās par savos rakstos paustajām idejām. Piemēram, savos iepriekšējos rakstos esmu rakstījis par mītiem un patiesībām, kas saistīti ar Linux operētājsistēmām (1. daļa un 2. daļa).

Iespējams, ka kādam ir radusies vai tieši šobrīd radās interese par to, kādēļ esmu tik liels Linux piekritējs un kādēļ vispār sāku to izmantot savā ikdienā. Tādēļ šajā rakstā centīšos nedaudz sīkāk aplūkot 5 galvenos iemeslus (pārējos 5 iemeslus publicēšu raksta otrajā daļā), kādēļ es atteicos no Microsoft Windows un sāku aktīvi izmantot Linux. Jau tagad piebildīšu, ka šajā rakstā uzskaitītie iemesli ir tikai mans personīgais skatījums uz MS Windows un Linux operētājsistēmām (OS), tādēļ iespējams kādam lasītājam mani uzskaitītie iemesli šķitīs neatbilstoši, bet kāds cits manu sarakstu vēlēsies papildināt ar citiem, viņam svarīgiem iemesliem, argumentiem.

225 5 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

un kā ar spēlēm? Nebūs ne?  emotion

12 2 atbildēt

Pieci 5 vienkārši iemesli, kāpeč jālieto windows os. 

1) Nav pat ieradums, bet ērtāks programatūru un vajadzīgo aplikāciju klāstu izvietojums ( start un dekstop shorcut  sistēma)  ( lielāks aplikāciju klāsts).

2) Bezmaksas linux?  Un, mēstāpat visu internetā gopijam, ko varam nogopīt. Man nerausta maksāšanas daļa. Un fakts, ka es ko varu uzprogramēt uz linuxa man kā neprogramētājam pilnīgi neko nedod.  

3)Datu ātrums uz jaunajiem windows os, kā windows 7 un windows 8 sit pušu linux, jo  priekš normāla lietotāja ērtums nodrošina ātrāku darbošanos windows vidē. 

4) Bet 80 % jaunajiem cilvēkiem būtu pirmias punkts windows os videi ir datorspēles. ( sākot no klasiskajiem žiletoniem kas emulēti, beidzot ar HD grafiks šuteriem un  braukšanas spelēm) - linux netur līdzi ne tuvu tam visam ....  

5)  Ja tev kautkas uz Windows os vides nestrādā - iemet googlē savu problēm un tai jau būs risinājums ....  uz linuxu un jebkur dzīvē tev nav problēmu tikai tad ja tu tur neko nedari....     Ja tev ir problēmas, tad ir dranķīgi, jo risinājumi tur nav pāris soļos izpildāmi ( mirstīgajam cilvēkam) 

10 0 atbildēt

1. Windows ātrdarbību visvairāk ietekmē uz diska glabāto failu skaits. Jo vairāk, jo lēnāks paliek. Neko bez regulārām talkām neuzlabosi.

2.Par ciešākām saiknēm - nu, paliels bleķis, ja godīgi. Microsoftu ietekmēt tev kāda iespēja? Viena no miljons? Un Linuxu - 10 no miljons? Liela atšķirība?

3. Būs izplatība, būs vīrusi.

4. Win 7 man atpazīst jebkuru ierīci 3 sekunžu laikā. Ne reizi nav bijušas nekādas problēmas.

Par pēdējo neizteikšos...nejauc cūkas ar apelsīniem.

 

Nu, un nobeidzot, lai neliktos, ka es te dikti ienīstu Linux un fanoju par Windows...

Galvenais un svarīgākais arguments, lai pārietu uz atvērtā koda OS ir izsargāšanās no tādiem santīmpisējiem, kā Microsoft - bija Windows XP, un izbija. Lūdzu mīlīši, mēs to vairs neuzturam, tādēļ pērciet jauno Win7. Un tajā pašā laikā - ja kāds grib legāli downgreidoties no Win8 uz Win7, jau tagad tiek nobrīdināts - vecīt, atceries, downgreids ir tikai uz leju, atpakaļ Win8 tu nedabūsi un kad mēs beigsim suportēt Win7 tev viņš būs jāpērk par jaunu.

Ar atvērtā koda OS tāds OS izstrādātāja legālais rekets nekad nenotiks, jo pats atvērtā koda princips to nepieļauj - ja kāds kantoris izdomās vairs nesuportēt, būs kaudzēm citu, kas būs laimīgi to darīt.

2 0 atbildēt

Es Linuxu lietoju tikai tad, kad man vajag ieiet internetbankā vai kur jāievada kādas svarīgas paroles. Nevar zināt kāds vīrus ieklīdis windowsā. emotion

1 0 atbildēt

nēēsmu pagaidām tāds spečuks lai lietotju linux,bet pa rakstu emotion

1 0 atbildēt

Es linux jau 3 gadus lietoju linux ubuntu pirmais menesi bija tads nekads bet tad visu jau sapratu un nevajag muldet k linuxiem nav start utt tie ir un pat atistitaki neka win 7. iemesls kapec es saku lietot linux man apnika blue screen of death 

2 1 atbildēt
es ar par linux
2 1 atbildēt

Daži iemesli kāpēc es izmantoju Ubuntu, nevis Windows:

1. Interneta ātrums paātrinājies ir par 0.5mbps vai pat vairāk, (izmantojot dažādus torrent atrums bija par 3mbps ātrāks nekā uz Windows 8.1) :O

2. Pati sistēma aizņem daudz mazāk vietu (Windows 8.1 64bit = ~20gb, Ubuntu 14.04 64bit = ~5gb)

3. Daudz mazāks RAM izmantojums (Windows 8.1 64bit = ~2.5gb, Ubuntu 14.04 64bit = ~750mb)

4. Tāpat kā Arvim, man patīk ext4 datņu sistēma, dēļ tās atrdarbības.

5. Linux sistēmas var piekļūt Windows datņu sistēmai. Pretēji nav iespējams, vismaz es nezinu kā.

6. Android ierīcēs pukst Linux sistēma, (Tas ko redz uz ekrāna ir virtuālā mašīna (Dalvik vai ART))

7. Uz Linux ir pieejams Steam: http://store.steampowered.com/about/  (es pats spēlēju Dota 2 un TF2 bez WINE palīdzības)

8. Uz Linux var arī Minecraft spēlēt, viss ko vajag ir OpenJDK java runtime un minecraft.jar datne.

9. SteamOS

1 0 atbildēt

Nepatiktu ik pa laikam uzspēlēt kādu spēli, sen jau lietotu tikai Linux. emotion

2 2 atbildēt

Izņemot 1. , man kā lietotājam, kam vajag darba rezultātu dabūt gatavu, pārējie punkti neko nenozīmē.

Ja gribi palielināt Linux lietotāju skaitu, tad vajag tādus argumentus, kas ir nozīmīgi normālam datorlietotājam, ne datortārpiem.

Man ar lēndarbību un vīrusiem nav problēmu, tas jau atkarīgs no tā, cik daudz porn lapas skaties un cik daudz neuzmanīgi velc pirātisko softu. 

Windows varu gadu un vairāk nepārinstalēt un viss kārtībā. Bet nu auniem jau Linux varbūt palīdzētu tādā ziņā, ka tur daudzas sliktas lietas vienkārši nedarbojas.

1 1 atbildēt

WINE vai PlayOnLinux nav gluži tas labākais risinājums.

0 0 atbildēt