local-stats-pixel fb-conv-api

Stāsts par bildi22

35 2
Apstāties un padomāt.




Šīs fotogrāfijas autors bija Kevins Kārters, viņš bija vienkāršs sporta fotožurnālists Dienvidamerikā, līdz sāka ceļot apkārt. 1993. gada martā viņš devās uz Sudānas dienvidiem. Kādu gabalu no Ajodas ciema viņa uzmanību piesaistīja īpatnējas skaņas, viņš ieraudzīja badā nomērdētu mazuli, kas mēģināja aizrāpot uz Apvienoto Nāciju aprūpes un ēdināšanas bāzi. Meitenīte bija pārgurusi un apstājusies uz brītiņu, kad pielaidās maitasputns, kas acīmredzot cerēja uz cilvēkbērna ātru nāvi.
Kārters apmēram 20 minūtes vēroja šo skatu, mēģinādams sagaidīt, kad maitasputns atpletīs spārnus iespaidīgākam skatam, bet nesagaidījis, uzņēma šo fotogrāfiju un devās prom.



Tā paša gada 26. martā šo fotogrāfiju nopublicēja The New York Times un praktiski vienas dienas laikā simtiem cilvēku mēģināja sakontaktēt redakciju, lai uzzinātu, vai bērns izdzīvojis. Redaktors varēja pateikt tikai to, ka mazulim esot bijis pietiekami spēka, lai aizrāpotu no maitasputna, bet viņas liktenis nav zināms.

Kārters saņēma lielu nosodījumu par to, ka nav palīdzējis bērnam, uz ko viņš atbildējis, ka viņa darbs bija tikai fotografēt. Kā arī aizbildinājies, ka tai laikā iebraucējiem ir bijis aizliegts aiztikt vietējos iedzīvotājus dažādu slimību dēļ.

1994. gada 23. maijā Kārters saņēma Pulicera prēmiju par šo fotogrāfiju.




1994. gada 27. jūlijā Kārters iekāpa savā mašīnā un devās uz vietu, kur mēdza bērnībā spēlēties un pavadīt laiku. Viņš paņēma cauruli, piestiprināja vienu galu pie izpūtēja, otru ielika iekšā pa blakussēdētāja logu..

Kārters nomira 33 gadu vecumā no saindēšanās ar oglekļa monoksīdu.
35 2 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000
Saderam, ka vismaz puse no jums uzjautrinaas, kad kaads nodzeeries pa ielas vidu raapo, kad kaadu klasee paz* un paspaarda... Gribeeju pateikt, ka arii tad liidz naavei ir tikai 1 solis BET ARII TAD GALVENAIS IR PAFILMEET un PAFOCHEET. Taapeec shaadai bildei balvu... par ko??? Tak 20 minuutees vinsh pats vareeja atnest eedienu, dalbajobs. Un nebuutu nekam infekciozam jaapieskaraas.
7 0 atbildēt
Rakstam + Kārteram -
9 3 atbildēt
Pašol nahuj tas Kārters - fotogrāfs. Varu iedomāties kā tas izskatījās, kad viņš vienkārši sēdēja un gaidīja kamēr tas bērns mocījās. Raksts lielisks.
6 0 atbildēt
Tgf tikai es domāju.. Kā viņš varēja zināt, ka meitenītei pietiek spēka aizrāpot līdz galam..
5 0 atbildēt
piekrītu - viņa izvēle kā rīkoties. tas tiešām ir viens piliens jūrā!! nezinu,es,protams,mēģinātu,ko darīt,lai gan arī man patīk ļoti forgrafēt. man sirdsapziņa tomēr vēl ir. bet,kā jau teicu-katra paša izvēle. :) raksts ir ļoti labs. :)
5 0 atbildēt
Fotogrāfa vietā arī nepieskartos, tā pat palīdzība ņo viņa puses būtu piliens jūra. Āfrikā tādus skatus var atrast katru dienu.
5 0 atbildēt
Pirms nosodīt fotogrāfu, padomājiet, cik trūkumcietējiem mēs ikdienā paejam garām nemaz nepamanot viņus. Bet par fotogrāfu... tā bija viņa izvēle...
6 1 atbildēt
Jābūt diezgan nežēlīgam cilvēkam, lai tādu skatu izturētu.
5 0 atbildēt
Džekam bik sirdsapziņa nomocīja emotion
5 0 atbildēt
Old story.
5 0 atbildēt
emotion baisi vispār, bet + emotion
4 0 atbildēt
Starp citu, es gan kādā citā avotā lasīju ka fotogrāfs iereudzījis šito ainu, nofočējis un palīdzējis tam nēģerim tikt līdz balto cilvēku ierīkotavai nēģeru barotavai.
5 1 atbildēt
Puse komentētāju nevar sūdzēties par smadzeņu esamību savos cietajos pauros!!!Tas ir CILVĒKA bērns nevis nēģeris!!Mēģiniet caur savu seklumu un stulbumu saskatīt cilvēka bērnu!!!!Stulbā bālģīmju varza!!Velkās uz savām barotavām katru dienu!!!
4 0 atbildēt
aaarpraas
3 0 atbildēt
Nu muļķibas, ja TĀDĀ KĀ ĀFRIKA būtu tāda slimība, kuru var saķert tikai pieskaroties, tad AIDS BŪTU otrajā vietā. Kas notiks ar mums, ja mēs visi katru dienu celsimies ar domu, ka visas šausmas un riebeklības mums apkārt ir TIKAI PILNIENS jūrā. Jāsāk ar vienu lietu un tas būtu bijis daudz palīdzēt šim bērnam. Varbūt ne mums vai kādam citam, bet gan pašam bērnam un fotogrāfam.
4 1 atbildēt
Grībētos kaut ko piebilst. Pirmkārt, atvainojos, ka nereģistrējusies ko saku, bet vienkārši nevaru neteikt neko Heresiarh komentāru."..nēģeri ir radījuši jauku slimību - AIDS..", zini viņi nav radījuši AIDS un arī ne pērtiķi. Pirms gada skatījos domkumentālo filmu par AIDS izcelsmi. Starpcitu vainojamas ir lauvas. Lauvas pašas ir slimas ar AIDS taču viņas ir imūnas, un zinātnieki cenšas izpētīt kādas vielas lauvas ķermenī stājas pret AIDS, diemžēl pagaidām tas vēl nav noskaidrots. Kā zini Āfrikā ir daudz lauvu un to kā var inficēt cilvēku nav jāstāsta. :)
4 1 atbildēt
Traki :/
3 0 atbildēt
*Skudriņas pārskrēja. Labs raksts emotion , vairāk tādus.
3 0 atbildēt
HelloKitty, nu nevajadzētu te fotogrāfu saukt par stulbu, ņ*t vērā ka Jums arī sevišķi daudz smadzeņu nav. Nevis tam nēģerim var kas pielipt, bet gan pašam Kārteram. Kā mēs visi labi zināt, nēģeri ir radījuši jauku slimību - AIDS, piekopjot intīmas attiecības ar pērtiķiem.
4 3 atbildēt
stulbs tas fotogarafs laikam bijis...kadas tarpiba par slimibam,kas war pielipt, ja ata pat droshi wien nabadzite nomira :/
4 3 atbildēt