local-stats-pixel fb-conv-api

Apmeklējam teātri: Mazais Princis7

94 0

Mazais princis tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem franču rakstnieka Antuāna Marī Žana Batista Rožē de Sent-Ekziperī darbiem, ko autors sarakstīja gadu pirms savas traģiskās nāves – 1943. gadā. Kā zināms, Sent-Ekziperī bija ne tikai rakstnieks, bet arī aviators – pēc Pirmā pasaules kara viņš strādāja Francijas pasta aviolīnijā Tulūza-Dakāra, bet sākoties Otrajam pasaules karam, Sent Ekziperī turpināja aviatora gaitas Francijas karaspēkā, līdz 1944. gada 31. jūlijā viņa lidmašīna tika notriekta netālu no Marseļas un tās atlūzas no jūras dzelmes tika izceltas tikai 2000. gadā. Paldies Latvijas jaunatnes teātrim par sagādātajām balvām.

Izsoles
Izsoles sākums 20:00>> izsoles formāts - parastā

Izsoles sākums 22:00>> izsoles formāts - parastā

Balva
Divi ielūgumi uz izrādi "Mazais princis" "Latvijas Jaunatnes teātrī" 2016.gada 22.oktobrī plkst. 18:00

Savas skatuves gaitas Latvijas Jaunatnes teātrī Mazais princis sāka, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda un ģenerālsponsora – Skydasun Radio SWH atbalstam.

Mūziku šai izrādei komponējis viens no izcilākajiem Latvijas komponistiem – Juris Kulakovs, kurš, vaicāts pa iedvesmas avotu jauniestudējumam, citēja pašu darba autoru: “Tu esi atbildīgs par to, ko pieradini!”

Iestudējuma režisors ir Jānis Mūrnieks, kurš līdz šim iestudējis izrādes MarLenī Latvijas Nacionālajā teātrī un mūziklu Eslingena Latvijas Jaunatnes teātrī. Viņš norāda, ka “Mazais princis ir bērnu un jauniešu literatūras klasika, kas ir aktuāla vienmēr – to apliecina gan šīs grāmatas popularitāte, gan fakts, ka nesen tika izveidota animācijas filma pēc šī darba motīviem. Tieši tādēļ uzskatu, ka tas ir viens no labākajiem darbiem, ar kuriem savu sezonu var uzsākt Latvijas Jaunatnes teātris.”

Krāšņus un spilgtus kostīmus šai izrādei ir veidojusi māksliniece Elita Patmalniece, bet vērienīgu dekorāciju – scenogrāfs Kristaps Skulte.

Iestudējuma vokālā pedagoģe ir Madara Celma, horeogrāfe – Liene Stepena, bet gaismu mākslinieks – Rūdolfs Kugrēns, dramatizējuma autors – Matīss Gricmanis.

Lomās – Kārlis Tols, Jānis Jarāns, Madars Zvagulis, Ance Kukule vai Dace Šteinerte, Sandis Bergholds un Latvijas Jaunatnes teātra jauno aktieru studijas audzēkņi.

94 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Beidzot inteleģence apmierināta? Teātris, grāmatas ... emotion

10 0 atbildēt
Oo, Gricmanis dramatizējuma autors, must see!
4 0 atbildēt

emotion

1 0 atbildēt

 Mincis Princis emotion  

1 0 atbildēt

Kapēc es nevaru uzspiest plusu pat jackyam emotion 

1 0 atbildēt
Oho... teātris... nezināju, Jacky zina, kas tas ir...
1 0 atbildēt

Kāpēc man nav noņemti cepumi par izsoli? emotion

1 0 atbildēt