local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas čempionāta 1. līgā zeltu izcīna HK "Liepāja Juniors"0

Svētdien, 12. aprīlī noslēdzās Latvijas čempionāta hokejā 1. līgas sacensības. Par uzvarētājiem kļuva HK "Liepāja Juniors", kas finālsērijā līdz divām uzvarām uzveica HS "Rīga 98" komandu.
Finālā savā starpā tikās komandas, kuras regulārajā sezonā ieņēma pirmās divas vietas. Galvenie finālsērijas favorīti - HS "Rīga98" hokejisti regulāro čempionātu ar 58 punktiem noslēdza pirmajā vietā, savukārt liepājnieki ar 52 punktiem, otrajā vietā. Arī sešās savstarpējās spēlēs jaunie rīdzinieki piecas reizes bija pārāki pār Aleksandra Cicurska vadīto komandu.
HS "Rīga98" pusfinālsērijā divas reizes ar vienādu rezultātu - 5:2 apspēlēja "Prizma/Pārdaugava" komandu. Otrā pusfināla pārī liepājniekiem nācās pasvīst pret sīkstajiem HK "Tukums/Stiga RM" hokejistiem. Pirmajā cīņā Liepājas jaunā maiņa savā laukumā ar 4:3 uzveica Tukuma hokejistus, savukārt otrajā spēlē ar 2:1 pārāki izrādījās tukumnieki. Tā kā sacensību reglaments nosaka, ka uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, abas komandas aizvadīja 10 minūšu papildlaiku līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Šajā nogrieznī veiksmīgāki un meistarīgāki izrādījās HK "Liepāja Juniors" hokejisti, kad papildlaika otrajā minūtē Oļegs Ļaščenko guva uzvaru nesošos vārtus, kas deva vietu finālā.
Finālsērijā starp HS "Rīga98" un HK "Liepāja Juniors" pirmo uzvaru ar 7:6 pēcspēles metienos izcīnīja rīdzinieki, otrajā spēlē ar 5:3 bija pārāki liepājnieki. Izšķirošā, trešā finālspēle tika aizvadīta HS "Rīga98" komandas laukumā. Spraigā cīņā ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) uzvaru spēlē un visā finālsērijā svinēja HK "Liepāja Juniors" komanda.
Cīņā par trešo vietu, HK "Tukums/Stiga RM" divās spēlēs (ar 13:4 un 10:1) apspēlēja "Prizma/Pārdaugava" vienību.

12 2 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000