local-stats-pixel fb-conv-api

Latvija uzvar Zviedriju!!!!!!!!73

94 4
Šveicē notiekošajā pasaules hokeja čempionātā C apakšgrupā otrās kārtas spēli pirmdien aizvadīja Latvijas valstsvienība, kas pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 izcīnīja vēsturisku uzvaru pār Zviedrijas izlasi. Vārtus Latvijas komandas labā pamatlaikā guva Krišjānis Rēdlihs un Lauris Dārziņš, bet izšķirīgo "bullīti" iemeta Aleksandrs Ņiživijs.
Jau pēc pusotras minūtes ļoti labu izdevību atklāt spēles rezultātu neizmantoja KHL kluba Maskavas "Dinamo" uzbrucējs Matīass Veinhandls, kurš izpildīja brīvu metienu no vārtu priekšas. Tiesa veiksmīgi nospēlēja Edgars Masaļskis.

Vēl pēc septiņām minūtēm Luī Ēriksons izgājienā gar labo malu meta nedaudz gar Latvijas komandas sargāto vārtu tālo stabiņu.

Nepilnas astoņas minūtes līdz trešdaļas beigām pirmo bīstamo situāciju pie Zviedrijas komandas vārtiem izveidoja Miķelis Rēdlihs un Lauris Dārziņš, taču otrā metienu no tuvas distances atvairīja zviedru vārtsargs Stēfans Līvs.

Nedaudz vēlāk Miķelis Rēdlihs varēja izvirzīt vadībā mūsējos, bet viņa metienu ne bez veiksmes palīdzības ar kājsargu atsita zviedru vārtsargs.

Diemžēl 16.minūtē Līnuss Ūmarks atklāja spēles rezultātu, kad pielaboja partnera metienu – 0:1 Latvijai.

Arī otro divdesmitminūti aktīvāk iesāka mūsu oponenti, bet sarkanbaltsarkanie veidoja labus pretuzbrukumus. Pēc skandināvu ofensīvas Oļega Znaroka vadītie hokejisti ieguva tiesības spēlēt vairākumā, kurā tika izveidotas pāris ļoti labas izdevības izlīdzināt spēli, tomēr allaž savā vietā bija Līvs.

Trešdaļas vidusdaļā Bernē uzgavilēt varēja Latvijas valstsvienības līdzjutēji, kad pēc teicami izspēlētas kombinācijas neizšķirtu ar spēcīgu metienu vārtu desmitniekā panāca aizsargs Krišjānis Rēdlihs – 1:1. Punktu par rezultatīvām piespēlēm nopelnīja Mārtiņš Karsums un Ģirts Ankpāns.

Perioda otrajā pusē iniciatīva pārgāja Latvijas hokejistu pusē, kas vainagojās gūtajiem vārtiem. Lielisku driblu aiz zviedru vārtiem nodemonstrēja Miķelis Rēdlihs, kurš vārtu priekšā atdeva filigrānu piespēli Laurim Dārziņam, kas trešdaļas pēdējā minūtē vadībā izvirzīja jau mūsējos - 2:1.

Trešo trešdaļu Latvijas izlase iesāka, spēlējot mazākumā un diemžēl zviedri šo iespēju izmantoja, panākot izlīdzinājumu -2:2. Tālu un precīzs metiens padevās Magnusam Jūhansonam. Masaļskis šajā, tāpat kā pirmajā vārtu zaudējumā nav vainojams, jo viņa vārtu priekšā bija visai liela burzma, kas apgrūtināja redzamību.

51. minūtē pēc Karsuma spēka paņēmiena zviedru aizsardzības zonā Enstrēms ietriecās apmalē un guva sejas savainojumu, pēc kura gandrīz zaudēja samaņu, taču laukumu spēja atstāt saviem spēkiem, lai arī uz ledus bija nestuves.

Galotnē 2 minūšu noraidījumu par laika vilcināšanu saņēma mūsu komandas otro vārtu autors Lauris Dārziņš. Šo divu minūšu laikā zviedri radīja lielus draudus Masaļska vārtiem, tomēr par laimi mums rezultāts palika nemainīgs.

Papildlaika pašā sākumā ātrie Karsums un Cipulis izveidoja pirmo bīstamo momentu pie dzelteni zilo hokejistu vārtiem, taču šoreiz Cipuļa metiens no tuvas distances aizslīdēja pavisam nedaudz garām vārtiem.

Pēcspēles metienu sērijas uzvaru nesošos vārtus ļoti skaistā manierē guva Aleksandrs Ņiživijs un Bernes arēnā pirmoreiz skanēja Latvijas himna.

Jāatzīmē, ka Oļegs Znaroks "bullīšos" vārtos sūtīja pieredzējušo Sergeju Naumovu, kas attaisnojās ar fantastisku panākumu.

Latvijas izlase - Zviedrijas izlase 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0)

Vārtu guvēji: Līnuss Ūmarks (Hārju, Tērnbergs) 15:26 (1:0). Krišjānis Rēdlihs, (Karsums, Ankipāns) 30:20 (1:1 - vair.). Lauris Dārziņš, (M. Rēdlihs) 39:15 (2:1). Magnuss Jūhansons, (Luī Ēriksons) 40:44 (2:2 - vair.).

Soda minūtes: Latvija – 10, Zviedrija - 6

Latvijas valstsvienības sastāvs:

1.maiņa: 9 Mārtiņš Karsums, 5 Jānis Sprukts, 75 Ģirts Ankipāns, 7 Kārlis Skrastiņš un 26 Krišjānis Rēdlihs. 2.maiņa: 47 Mārtiņš Cipulis, 12 Herberts Vasiļjevs, 17 Aleksandrs Ņiživijs, 18 Georgijs Pujacs un 13 Guntis Galviņš. 3.maiņa: 10 Lauris Dārziņš, 21 Armands Bērziņš, 19 Miķelis Rēdlihs, 2 Rodrigo Laviņš un 11 Kristaps Sotnieks. 4.maiņa: 28 Roberts Jekimovs, 29 Aigars Cipruss, 14 Guntis Džeriņš, 15 Aleksandrs Jerofejevs un 22 Oļegs Sorokins.

Vārtos: 31 Edgars Masaļskis

Šodien Šveicē no amerikas ieradās aizsargs Oskars Bārtulis, taču viņš pirmā posma spēlēs nepiedalīsies, bet valstsvienībai palīdzēs otrajā posmā.

Latvijas un Zviedrijas izlase pasaules čempionātos tikušās astoņas reizes un septiņos mačos pārāki bijuši Skandināvi. Vienīgo reizi Latvijas valstsvienība punktu pret Zviedriju izcīnīja 1997. gadā, bet pērn abu komandu spēlē ar 4:3 uzvarēja zviedri.

Zviedrijas komandai šodien Šveicē pievienojās divi Nacionālās hokeja līgas klubu spēlētāji - Patriks Berglunds no Sentluisas "Blues" un Kristians Husēliuss no Kolumusas "Blue Jackets" vienības.

TVNET jau ziņoja, ka spēlē pret Austriju Zviedrijas komandas uzbrucējs Jūels Ludkvists, kurš spēlē NHL klubā Dalasas "Stars" guva smagu muskuļu traumu un viņam šis čempionāts jau beidzies.

Kā zināms, Latvijas izlase čempionāta pirmajā spēlē ar 2:4 piekāpās ASV hokejistiem, bet zviedri izcīnīja pārliecinošu uzvaru 7:1 pār Austrijas valstsvienību.

Dienas pirmajā C apakšgrupas otrās kārtas spēlē Austrijas izlase ar 1:6 zaudēja ASV valstsvienībai. Amerikāņiem tas bija otrais panākums divos mačos, bet austriešiem otrais zaudējums.

94 4 73 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 73

0/2000
Nav ko teikt ! VISU CIEŅU LATVIJAI!
17 2 atbildēt
Vīri kam ir hokejs krūtīs-TIE IR MŪSĒJIE! Mēs esam viss labaakie! sarkan balt sarkanos NEPĀRSPĒT!!! emotion emotion emotion
17 2 atbildēt
es cienu mūsu valsts hokejistus! vai zaudē, vai vin-bet cienu!
17 2 atbildēt
ja veel buutu uzvaru paar asv notureejushi... :)
16 2 atbildēt
Prikolī tas idiņš, kurš mīnusu ielika!!! Mūsējie malači...
16 2 atbildēt
gājām uzvaras gājienā pa pilsētu un bļāvām Lāaatvīijāāāāaaaaaa!!! Masaļski par prezidentu, izlasi saeimā!!!
17 3 atbildēt
Viennozīmīgi esam un būsim labākie! :):):):)
15 2 atbildēt
SHaados briizhos mani dara neaprakstaami laimiigu taada apzinja, ka esmu latvietis :) Shajos briizhos es lepojos ar savu valsti :) :)
15 3 atbildēt
Jā!Tas bija super visu nakti negulēju
14 2 atbildēt
Kad LV vinnēja - es aiz laimes nezināju, kur likties. Spēle vienkārši bija ideāla. Super!!! emotion emotion
13 2 atbildēt
waaaaa bulišos parāvām viņus apsveicu emotion emotion emotion emotion emotion
12 1 atbildēt
lieliski-viena no retajām veiksmēm un sensācijām. hahaha dāvana no paša nelabā, lai atriebtos zviedru tankam par visiem zaudējumiem.
14 3 atbildēt
ārprāc kā es vakar kā aptrakusi lēkāju no prieka :D rīt būs jāiet uz fanu telti lai jautrāk :) SUPER LATVIJA MALAČI!! ||||||||
13 2 atbildēt
dea avatarsdea
mēs joprojām varam uzvarēt. (nod) :))
12 2 atbildēt
SARAUJ ! SARAUJ!!!emotion
12 2 atbildēt
joprojām neticās!!!! emotion malači.
12 2 atbildēt
vot jums visiem a kas uzvareeja...uzvareeja LATVIJA TVAJU MATJ emotion emotion emotion emotion
12 2 atbildēt
vnk perfekti emotion emotion kurš tad nu ēdīs savas cepures un skūs pliku plešus?
12 2 atbildēt
Nu lai mūsējie turas ul lai viņiem veicas!!! JĒĒĒĒĒĒ!!!! AĀĀĀĀĀĀĀ"!!ŪŪŪŪŪ!!! emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion
12 2 atbildēt
JIII HAAAAAAAA jabadabadoooooooooo emotion
12 2 atbildēt
« 1  2  3  4 »