local-stats-pixel fb-conv-api

Labākie hokejisti Latvijā!3

Sveiki

Es gribēju, nedaudz uzrakstīt par hokeju!

Kādi labi, pazīstami hokejisti, ir Latvijā!

-) Sandis Ozoliņš (aizsargs)

-) Kārlis Skrastiņš (Aizsargs)

-) Kristians Pelšs (Uzbrucējs)

-) Edgars Masaļskis (Vārtusargs)

-) Kristers Gudļevskis (Vārtusargs)

Kāpēc, es rakstu tieši šos?

Tāpēc, kad tie ir 21. gs. Labākie spēlētāji +Aleksandrs Ņiživijs, kurš beidza karjeru, 2013 gadā. Un turpina, to kā trenera palīgs!

Vairāk apraksti par šiem pieminētajiem.

Sandis Ozoliņš (dzimis 1972. gada 3.augustā Siguldā) ir bijušais latviešu aizsargs, spēlēja aizsarga pozīcijā. Viņš ir viens no izcilākajiem latviešu hokejistiem, vienīgais, kas izcīnījis Stenlija kausu.. Pēdējais klubs, ko pārstāvējis līdz 2014. gada pavasarim, bija Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas Dinamo". Pēc hokejista karjeras beigām paziņojis par iesaistīšanos politikā, kļūstot par partijas "Latvijas attīstībai" biedru.

S. Ozoliņš bija uzbrūkošā stila aizsargs, kas lieliski prata savienot savus pienākumus aizsardzībā ar uzbrukumiem, visas karjeras laikā ir bijis starp rezultatīvākajiem aizsargiem. S. Ozoliņš ir panākumiem bagātākais Latvijas hokejists NHL, spēlējis 6 dažādās komandās. 1996. gadā viņš kopā ar Kolorādo"Avalanche" kā pirmais un vienīgais latviešu hokejists izcīnīja Stenlija kausu" NHL karjeras laikā 7 reizes piedalījies visu zvaigžnu spēlēs. S. Ozoliņam pieder iemesto ripu, rezultatīvo piespēļu un gūto punktu rekordi starp latviešu spēlētājiem NHL, tāpat viņš ir arī pārstāvēto klubu (Sanhosē "Sharks" un "Avalanche" vairāku rekordu īpašnieks. Spēlējot NHL, S. Ozoliņš bija vislabāk apmaksātais Latvijas sportists.

Spēlējis PSRS un NVS junioru izlasē. No 1998. līdz 2014. gadam bija viens no Latvijas hokeja īderiem, ar kuru piedalījies trijos Ziemas Olimpiso spēļu turnīros.

Kārlis Skrastiņš (dzimis 1974. gada 9. Jūlijā Rīgā, miris 2011. gada 7. Septembrī Jaroslavļā) bija latviešu hokejists, spēlēja aizsarga pozīcijā, bija Latvijas izslases hokeja dalībnieks. Savas karjeras laikā Skrastiņš aizvadīja 832 spēles Nacionālajā hokeja līgas klubos Našvilas "Predators" , Kolorādo "Avalanche" , Floridas "Panthers" un Dallas "Stars" Latvijas izlases rindās Skrastiņš piedalījās trīs Olimpisko spēļu turnīros, kā arī deviņos Pasaules čempionātos kopā izlases sastāvā laukumā dodoties 151 spēlē.[1]

Vairākus gadus Skrastiņam piederēja Nacionālās hokeja līgas rekords par visvairāk pēc kārtas aizvadītajām spēlēm starp aizsargiem. Viņš pēc kārtas bija aizvadījis 495 spēles, tobrīd labojot Tima Hortona 1968. gadā uzstādīto rekordu.

Skrastiņš gāja bojā 37 gadu vecumā Jarosļavas aviokatastrofā.

Kristiāns Pelšs (dzimis 1992. gada 9. septembrī , miris 2013 . gada 11. jūnijā ) bija latviešu hokejists, kreisās malas uzburcējs. No 2012. līdz 2013. gadam Pelšs spēlēja Amērikas hokeja līgas kluba Oklahomstijas "Barons" sastāvā. Pelšs noslīka 2013. gada 11. jūnijā.[1]

Edgars Masaļskis (dzimis 1980. gada 31. marta Rīgā) ir latviešu hokejists, vārtsargs, latvijas izlases spēlētājs, izlases visu laiku visvairāk spēļu aizvadījušais vārtsargs. Pašlaik (2014) viņš spēlē Slovākijas Ekstra līgās vienībā HK poprada.

Kristers Gudļevskis (dzimis 1992. gada 31. jūlijā Aizkrauklē) ir latviesu hokejists, spēlē vartsarga pozīcijā,Latvijas hoka izlases dalībnieks. Pašlaik (2014) pārstāv NHL vienību Tampabejas "Lighting"

13 4 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Nokopē no vikipēdijas.  Raksts pabeigts. emotion

3 0 atbildēt

Pirmkārt Masaļskis spēlē Rīgas Dinamo, Otrkārt Gudļevskis spēlē fārmclubā.

0 0 atbildēt

Pašvaks rakstiņš! Kko no saviem vārdiem vajadzēja piebilst nevis visu nokopēt no i-neta! emotion Un pirms raksta ievietošanas vajadzēja daudz ko noskaidrot par mūsu LV hokejistiem....emotionemotionemotionemotion

0 0 atbildēt