local-stats-pixel fb-conv-api

Kas notiek ar Bufalo “Sabres”? (1. daļa)2

Otro sezonu pēc kārtas, stabili NHL spēlē latviešu hokejists Zemgus Girgensons. Šajā sezonā, labākajā hokeja līgā pasaulē, darbu ieguvis arī bijušais Latvijas izlases vārtsargs Artūrs Irbe. Protams hokejā viss var mainīties un vienā brīdī, kāds no šiem latviešiem var pamest klubu. Tomēr, lai cik lepni mēs varētu būt, ka vienā komandā ir divi mūsu valsts pārstāvji, visam ir rūgtuma piegarša. Bufalo “Sabres” pēdējās divas sezonas ir zem katras kritikas, bet cik ilgi tas turpināsies?!

Problēmas sākās no 2011./2012. gada sezonas, kad komanda pēc divu gadu spēlēšanas play-off komanda nekvalificējās izslēgšanas spēlēm. Toreiz zobenus vadīja Lindijs Rafs. Viņš bija vienīgais aktīvais speciālists, kurš vadīja vienu NHL komandu desmit sezonas. Lindijs klubu 1999.gadā aizveda līdz Stenlija kausa finālam, savukārt 2006.gadā viņš tika atzīts par NHL gada labāko treneri. 2013. gada sākumā Lindijs tika atstādināts no amata un viņa vietu ieņēma Rons Rolstons. Līdz sezonas beigām komandas spēlē nekas krasi nemainījās un Rolstons komandā neienesa jaunas vēsmas. Liela daļa spēlētāju sezonu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficentu un līderu punktu raža bija samazinājusies. Tomēr, nākamā sezona iesākās vēl sliktāk, Rona bilance līdz atlaišanai bija graujoša: 4-15-1. Kluba vadība saprata, ka ar viņu pie stūres pārbūvi nevarēs veidot. Tāpēc Rolstona vietu ieņēma mums labi zināmais Teds Nolans, kurš arī līdz šim nav spējis savākt komandu. Secināms: Bufalo "Sabres" komandai vajag nevis oratoru, bet darītāju, kāds bija Lindijs Rafs. Aizvadītajā sezonā Lindijs, pēc piecu gadu pārtraukuma, ieveda Dalasas "Stars" klubu izslēgšanas spēlēs un bija trenera palīgs Kanādas izlasei olimpiskajās spēlēs. Nolana dienas Bufalo ir skaitītas.

60 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Principā Sabres šobrīd vairāk vai mazāk ir pārbūves procesa sākumā:

1. Ja aplūko šīs sezonas vājo sniegumu, tad ir skaidri redzams, ka komanda cenšas maksimāli zemā vietā palikt (lai gan NHL ir aizliegts ar nolūku zaudēt tomēr komandas bieži upurē sezonu, lai iegūtu labāku drafta izvēli).

2. Tavi piedāvātie maiņas hokejisti:

2.1. Par draftēto aizsargu neko nepateikšu, tev tur ir taisnība.

2.2. Par pārējiem hokejistiem, kuriem ir pēdējos līgumu gads - šādā gadījumā, ja komanda ir pārbūves procesā, tad šādi spēlētāji ir nepieciešami - pēc sezonas beigsies līgumi un atbrīvosies vieta algu sarakstos, līdz ar to varēs iet brīvo aģentu tirgū (šajā gadījumā Bufalo ir diezgan brīvi algu saraksti). Otrs apstāklis ir tāds, ka tomēr ir jāpagaida sezonas otra puse, kad komandas, kurām būs zudušas cerības uz play-off, varētu atdot savus spēlētājus, lai veiktu pārbūves procesu. 

2 0 atbildēt

Līdz Makdeividam vēl jātiek.. Pēdējā vieta līgā vēl nedod garantijas iegūt drafta pirmo izvēli.

1 0 atbildēt