local-stats-pixel fb-conv-api

Juru cīņa iekš Dinamo - viltīgs PR triks?9

Sveiciens spocēni. Pēdējā laikā Latvijas mēdijos un sociālajos tīklos netrūkst rakstu, postu, ņirgāšanos un viedokļu attiecībā uz 2 Latvijā labi zināmiem Juriem - vienu, kuru pazīst kā "Mīksto", "Svēto" vai "Gāzes" Juri jeb Juri Savicki un sabiedrībā populāro Latvijas sporta komandu un sportistu atbalstītāju un fanu kurinātaju Jurčiku "Raganu." Ievēroju, ka spokos par šo tematu ir tikai 1 raksts, turklāt, ļoti virspusējs, tāpēc izlēmu, ka laiks pašam pievērsties tam, ne tikai sarunās ar draugiem un pazīstamiem sporta faniem, bet arī rakstā, šepat mūsu mīļajos spokos.

Tiem, kas situāciju nezina - īsi pēc 2018. gada iestāšanās parādījās paziņojums mēdijos, ka Savickim Ragana vairs nav nepieciešama, jo viņš, nesot komandai neveiksmi, biedējot bērnus un esot amorāls. Pēc tam, gan noskaidrojās, ka drīzāk šie izteikumi pieder nevis Savickim, bet vienam no viņa padotajiem - Zigmāram Priedem. Jurčikam tika piedāvāts doties uz pārrunām, kurās tikai turpinājās norādes, ka ar šādu tēlu viņu Arēnā Rīga vairs iekšā nelaidīs. Fanu kluba fani protestā, vairākās spēlēs atstāja savu sektoru un parādījies populārs sauklis #SaveRagana. Dinamo valde uz to atbildējusi (precīzāk, šoreiz gan tieši Savickis), ka ja faniem nepatīk, viņš var komandai atrast citus fanus. Jurčikam paralēli atbalstu izska visi, kas vien iespējams, tajā skaitā Armands Puče, kurš interesantu iemeslu dēļ tika atlaists no ekspertu studijas pirms šīs sezonas.

Viss liecina par to, ka cietējs ir Ragana un fani var turpināt viņu atbalstīt un mēģināt atgriezt pie Dinamo faniem. Bet vai tiešām viss ir tik vienkārši? FB Jurčiks laiku pa laikam, pats ieraksta poustus par šo tematu, vai šēro Latvijas un Krievijas mēdiju un blogeru rakstus par šo tēmu. Praktiski visi fani izrāda atbalstu un aizstāv Jurčiku nevis Juri, bet tikai retais fans, vismaz publiski atcerās interesantu faktu, kuru gan tagad būs ļoti grūti pierādīt. Ragana īsi pirms Ziemassvētkiem savā Facebook profilā, paziņoja, ka masku liks mierā, jo ir apnicis ākstīties, mērkaķoties utt. Fani lūdza pārdomāt vai piedāvājās kļūt par jaunajām "Raganām." Sākoties šai Juru divkaujai šis FB posts ir pazudis. Vai nav aizdomīgi? Tad nu mana versija pēc šī ir diezgan elementāra. Viss šis kašķis ir mēģinājums piesaistīt interesi Dinamo. Interese pēdējos gados noteikti ir kritusies, kas ir loģiski, ņemot vēra to, ka pirmkārt, sportiski rezultāti iet uz leju, otrkārt, daļa novērsusies politisku iemeslu dēļ un treškārt, gluži vienkārši tas vairs nav svaigs produkts un tie, kas par Dinamo fanoja, tāpēc, ka tas bija stilīgi ir atraduši jaunu lietu/komandu kam sekot ir stilīgi. Lai arī apmeklējums, salīdzinot ar pagājušo gadu ir audzis par +- 900 skatītājiem vidēji spēlē, tas tik un tā nobāl, salīdzinot ar pirmajiem gadiem. Kāpēc, lai nesekot piemēram:" Arī slikta reklāma ir reklāma." Kaut ko labu nesanāk izdarīt, jāmēgina taisīt skandāli un tie vienmēr nostrādā. Baumas klīst, ka Ragana par savu ālēšanos saņēma algu ap 600 eiro mēnesī. Es kā hokeja fans, ko tādu darītu par brīvu (ja neskaita apmaksātas biļetes uz spēli, jo citādāk, maigi sakot padārgs prieks un galvenais - teorētiski aizliegts joks, dēļ aizklātās sejas, kas oficiāli KHL, ja neesi oficiālais talismans ir aizliegts), bet ja par to vēl piemaksā tīri ok naudu (ja vēl pierēķinam biļešu cenas, kuras tiek apmeklētas) - izklaidējoties pelnīt naudu galīgi nav slikti. Kāpēc, lai nesataisītu nelielu skandāliņu, kurā mākslīgi atlaiž Jurčiku, mazliet palamā viņu - radīsies interese, radīsies reklama. Gluži kā basketbola aprindās haipu ap saviem dēliem taisa Lonzo Bolls vai, tepat, Latvijas repā krāsas mazliet atdzīvināja Reika un Elfa kašķi. Par Dinamo runā visur, gribot negribot abi Juri rēgojās teju katrā latviešu mediju lapā, viņu strīdu piemin radio un tv - īsi sakot, grūti par to nedzirdēt kaut pušplēstu frāzi. Tagad tikai atliek tam skaistu nobeigumu, piemēram Juris Savickis, cēli piedod Jurčikam un pasaka, ka dos viņam iespēju pierādīt, ka viņš nenes komandai nelaimi un nebiedē bērnus un Jurčiks atgriezīsies tribīnēs ar savu masku un žuburi.

Ir arī alternatīvā versija, kas nolamā ne tikai Savicki, kuram jau tā netrūkst idiotisku izteikumu, bet arī otru Juri. Iespējams, ka Jurčiks patiešām izdomāja, ka grib mest mieru raganošanai - tapēc arī posts FB. Īsi pēc tam atklājās, ka (kas zina, varbūt šī paša izteikuma dēļ) Savickis viņu metīs laukā un atlaidīs. Ja baumas par apmaksāto fanošanu ir patiesas, tad nav grūti iedomāties, ka Ragana, varēja izlemt to, ka var tikt vaļa no apnikušās ālēšanās un tajā pat laikā uzsist ap sevi haipu un palikt neaizmirstamam, vai vienkārši palielināt savu algu tā, lai varētu pafanot vēl kādu gadu tērpies maskā.

Lai kā arī nebūtu, trādirīdis par šo visu ir pamatīgs. Visu cieņu Jurčikam, kurš ir zināms jau krietni pirms Dinamo, jeb no ASK Ogre laikiem,un fanojis ne tikai hokejā, bet ļoti daudz un dažādos sporta veidos bet, varbūt tiešām laiks beigt karot, jo viss, kas notiek, neatkarīgi no tā vai patiesi vai uzspēlēti da jebkāda mērķa dēļ, liek domāt, ka pamuļķīša lomā, Latvijā būs jau 2 Juri, nevis tikai Savickis.

Novēlu tiem faniem (vienalga Dinamo, izlases, OHL komandu, Latvijas izlases vai jebkura cita Latvijas sporta veidu pārstāvju) nemācīties no šī farsa un savu iemīļoto komandu vai sportistu atbalstīt vienmēr un, lai kādas grūtības nebūtu, jo tieši tā dara īsts fans!

45 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Labs raksts, lika padomāt, varbūt Tev ir taisnība, man vienalga par politiku, reklāmu, savstarpējām interesēm, kam ko vajag, bet pats galvenais Jurčiks Ragana ir neiztrūkstošs talismans mūsu sporta spēlēs, ne tikai Dinamo, viņu vajag saglabāt, tas ir nožēlojami, ka kādi to izmanto PR kampaņai, kāds cenšas nopelnīt, tomēr Jurčiks Raganas tēls jau ir folklorizējies un nav svarīgi birokrāti, vai peļņu griboši personāži, tas ir mūsu talismans, bez kura nevar iztikt.

2 0 atbildēt

Neesmu nekad bijis sajūsmā par Jurčiku raganu, bet Dināmo vadība un Savickis ar savu darbību rīkojās kā īsts padumju laiku čekists, žēl ka tā komanda kremlim ir ielīdusi tik dziļi paka*ā, ka dziļāk vairs nav kur

2 1 atbildēt
Savickis Puči arī padzina!!!
0 0 atbildēt

Baumas klīst, ka Ragana par savu ālēšanos saņēma algu ap 600 eiro mēnesī. Es kā hokeja fans, ko tādu darītu par brīvu

Es gan ne, to ālēšanos būtu grūti apvienot ar spēles vērošanu, bet tā tomēr būtu prioritāte.

Katrā ziņā labs raksts emotion

0 0 atbildēt