local-stats-pixel fb-conv-api

Edgars Kulda - Memoriālā kausa un MVP ieguvējs4

43 3

19 gadus vecais Latvijas hokejists Edgars Kulda ar lielisku sniegumu (vārti, divas rezultatīvas piespēles) palīdzējis Edmontonas "Oil Kings" finālā pieveikt "Guelph Storm" (6:3) un triumfēt Memoriālā kausa izcīņā. Kulda kļuvis par pirmo Latvijas pārstāvi, kurš cēlis šo prestižo kausu virs savas galvas.

Memoriālais kauss ir turnīrs, kurā piedalās triju Kanādas junioru līgu čempioni, kā arī turnīra rīkotāji. Tā ir viena no prestižākajām trofejām junioru hokejā, kura tiek izcīnīta katru sezonu jau kopš 1919. gada, un vēl nekad to nebija ieguvis Latvijas hokejists. Šis kauss tika dibināts kā piemiņas turnīrs Pirmajā Pasaules karā bojā gājušajiem jaunajiem hokejistiem, un liktenim labpaticies, ka arī 2014. gadā kaus pasniegts piemiņas jūtīs.

Edmontonas "Oil Kings" šo sezonu aizvada bijušā komandas biedra, latviešu hokejista Kristiāna Pelša piemiņai, kurš gāja bojā pagājušā gada pavasarī. Pelšs bija komandas biedrs vairākiem no šī "Oil Kings" sastāva spēlētājiem. Uzvaras vārtu autors Mičs Morozs pēcspēles intervijā ar asarām acīs veltīja šo uzvaru Pelšam. "Viņš mūs vēroja no debesīm, un mēs uzvarējām," sacīja Morozs.

Pelšu savā uzrunā pieminēja arī CHL prezidents, kuram bija tas gods par 2014. gada Memorālā kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju atzīt Edgaru Kuldu, kurš šajā turnīrā piecās spēlēs guva septiņus punktus (4+3). Viņš bija otrs rezultatīvākais šajā turnīrā, atpaliekot vien no Samuelsona, kurš savu astoto punktu guva, raidot ripu tukšos vārtos. Kulda ir tikai otrais Eiropas spēlētājs (vēl Aleksandrs Radulovs), kurš ieguvis šo titulu.

"Tas patiešām ir neticami," sacīja Memoriālā kausa MVP Edgars Kulda. "Izcīnīt divas balvas vienā sezonā... turklāt Memoriālo kausu var iegūt tikai vienreiz dzīvē. Vai WHL finālsērijas septītā spēle palīdzēja? Nu, tajā sērijā mēs izlaidām un zaudējām sesto spēli, bet nu septītais mačs nenoliedzami mūs sagatavoja, deva lielisku pieredzi. Šodien jutāmies komfortabli un tikām galā ar spriedzi. Esmu drošs, ka Kristiāns Pelšs ir priecīgs par mums."



43 3 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Ceru viņu redzēt tuvākajos NHL draftos un protams, ka pirmajā kārtā.

4 0 atbildēt

Malacis Edgars, ceru arī kaut kad tuvākajā laikā viņu redzēt netikai nodraftētu NHL, bet arī spēlējot Latvijas Izlasē, šogad tas nebija iespējams, jo viņa komanda tad vel spēlēja. :)

2 0 atbildēt

Edgara drafta gads bija pagājušais. Šogad jau viņš skaitās pāraugušais drafta kontekstā, tāpēc pirmā kārta ir nereāla. Domājams viņu paņēms Oil Kings lielā komanda NHL Edmontonas Oilers, kas nevēlsies šādu prospektu attdot kādai citai komandai. Viss drīzāk Edgaru paņēms 3-5 kārtā. Nebūtu pāraudzis drafta gadu būtu stabils pirmās kārtas kadrs. Pēc šāda sniegumu viņu savos sarakstos gribēs daudzas NHL komadas.

1 0 atbildēt