local-stats-pixel fb-conv-api

7 mežonīgākie kautiņi Latvijas hokeja vēsturē4

50 2

Kad emocijas hokejā iet pāri malām, atliek tikai viens. Tas šajā sporta veidā ir pilnīgi saprotami.

"ASK/Ogre" - "Rīga 2000"

2007. gada "Samsung premjerlīgas" sestajā finālspēlē izcēlās pirmais un pagaidām vienīgais gadījums Latvijas hokeja vēsturē, kad kādu spēlētāju par pārkāpumu laukumā aiztur policija. Nonākuši zaudētājos ar 0:2, Ogres hokejisti uzbruka vairākiem "Rīga 2000" spēlētājiem, sitot ne tikai ar rokām, bet arī kājām un nūjām.

Par šiem nežēlīgajiem kautiņiem ogrēnietis Andrejs Lavrenovs tika diskvalificēts uz diviem gadiem, viņa komandas biedri Aleksandrs Terjohins un Dmitrijs Korņilovs - uz gadu, savukārt Māris Grāvītis un rīdzinieki Edijs Brahmanis, Renārs Valters un Ronalds Ozoliņš nevarēja spēlēt mēnesi. 

Jāpiebilst, ka pēc diskvalifikācijas izciešanas Lavrenovs izcēlās vēlreiz, 2009. gadā saņemot 5 maču diskvalifikāciju par uzbrukumu pretiniekam gaitenī. 

Rīgas "Dinamo" - Čehovas "Vitjaz"

2011. gada 11. decembrī KHL spēles starp Rīgas "Dinamo" un Čehovas "Vitjaz" pēdējās divas minūtes risinājās aptuveni 15 minūšu garumā, jo viesi nu nekādīgi nespēja pieņemt, ka ne tikai atradās zaudētājos ar 0:2, bet arī iepriekš bija zaudējusi kautiņā, kurā izcēlās Rodrigo Laviņš. Mēģinot sarīkot nekārtības, tika uzbrukts pat dinamiešu rezervistu soliņam, tomēr rīdzinieki veiksmīgi atvairīja visas provokācijas. 

Latvija - Baltkrievija

2016. gada rudenī Latvijas izlases pārbaudes spēle ar Baltkrievijas valstsvienību vienā brīdī pārvērtās par īstu boksa ringu. Interesanti, ka divi no kautiņā iesaistītajiem bija abu komandu vārtsargi - Edgars Masaļskis un Mihails Karnauhovs. 

U12 Krastu kauss

Pamatīgs masu kautiņš izcēlās pērnajā pavasarī starp divām Latvijas jauniešu komandām U12 vecuma grupā Krastu kausa mačā. Vecākiem tribīnēs atlika vien noraudzīties, kā jaunie puiši viens otru pārmāca. 

Raitis Ivanāns - Trevors Giliss

Raita Ivanāna karjeras laikā "Dinamo" komandā vieni no galvenajiem mačiem izrādījās tie, kuros bija jāspēlē pret tā laika KHL rupjāko komandu - Čehovas "Vitjaz". Kaut gan šajā kautiņā visdrīzāk bija neizšķirts, pats par sevi tas ir lielisks, turklāt spēlētāju strīds, sēžot katram uz sava noraidīto soliņa, vispār ir zelts. 

HK "Rīga" - Minskas "Junostj"

Pašā 2010./2011. gada sezonas ievadā Latvijas hokejam neraksturīgs 5-5 kautiņš izcēlās MHL spēlē. Spēlē, tāpat kā kautiņā, pārāki izrādījās mūsējie, uzvarot ar 7:6. 

HK Zemgale - Rīga 96

2012.gada 19. decembra spēle Latvijas hokeja virslīgas spēlē starp HK "Zemgale/JLSS" un SK "Rīga 96" mača iznākums bija skaidrs jau pēc divām trešdaļām - Jelgava bija vadībā ar 7:1 (spēle noslēdzās ar 9:2). Visdrīzāk, tieši tāpēc rīdzinieki pēdējo 20 minūšu laikā sarīkoja vairākus kautiņus, tomēr arī tajos fortūna nebija viņu pusē. 

50 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

 emotion 

3 0 atbildēt
Stulbie Ogres krievi
2 0 atbildēt

Kautiņi labi,tikai pietrūkst Daugava vs Kulda ZA junioru laikos un Ivanāna cīņa ar Trevoru Gilisu noteikti nav viņa labākā cīņa. Katra otrā Ivanāna cīņa NHL laikos ir skatāmāka.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt