local-stats-pixel fb-conv-api

2015.gada NHL drafts1

Labs vakars dārgie Spoki ,dārgie NHL fani,latviešu fani un hokeja kā tāda fani. Šajās divās dienās ir norisinājusies katra hokeja vasaras viens no svarīģākajiem notikumiem - NHL drafts un par šī gada notikumiem izveidoju īsu aprakstiņu.

Drafts norisinājās 2 dienu garumā. Pirmajā dienā (Latvijas laikam drīzāk teikt būtu naktī) 26. jūinjā norisinājās 1. 2015. gada drafta kārta jeb pirmās 30 izvēles. Bez pārsteigumiem 1. un 2. nummuru ieguva jau apmēram gadu ieceltie favorīti Konors Makdeivids,kurš dosies uz Edmontonas Oilers ,un kļūs par kārtējo "naftenieku" cerību uz beidzot izlienam no līgas apakšgala un 2. numuru ieguva Džeks Aikels ,kurš kļūs par mūsu Zemgus Girgensona partneri Buffalo Sabres.

Savukārt pārējās sešas drafta kārtas notika jau sodien,sākoties priekš ASV agri no rīta (17.00 pēc Latvijas laika) Drafta laikā notika dažādas interesantas lietas,piemēram, Edija Laka pārcelšanās uz Karolīnas Hurricanes un Ante Niemi pievienošanās Dalasas Stars) Latviešu hokeja fanus noteikti visvairāk interesēs tas,kā šogad Latviju pārstāvošajiem melnā kaučuka dzenātajiem ir gājis šī gada draftā.

Un atbilde ir -lieliski.

Šogad ir veseli 3 draftētie latvieši - Mārtiņš Dzierkals , Kārlis Čukste un Rūdolfs Balcers. Visagrāk draftēts tika uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals. Jauno latviešu talantu,kurš sezonas gaitā paspēja gan uzspēlēt Latvijas Hokeja Virslīgā Ogres HK/Sāga rindās un pēc tam ar nelielu skandālu pārcēlās uz HK/Rīga MHL čempionātā, gan pārstāvēja Latvijas izlasi u-20 un u-18 čempionātos ,kļūstot par u-18 līderi ar 68. numuru nodraftēja kanādiešu klubs Toronto Maple Leafs. Nākošais veiksminieks bija Kārlis Čukste,kurš sezonu pavadīja HK/Rīga,līdzīgi kā Dzierkals piedalījās u-18 un u-20 spēlēs un pat piedalījās 1 pieaugušo izlases pārbaudes spēlē ,kļuva par 130. drafta izvēli,kura pienācās Sanhosē Šarks vienībai. Sanhosē draftēja arī trešo latvieti Rūdolfu Balceri.Jauno latviešu uzbrucēju,kurš šo gadu pavadīja Norvēģijā Stavangeras Oilers sastāvā un kopā ar Dzierkalu bija u-18 līderi, tā draftēja ar 142. numuru.

Kādi būs mūsu puišu panākumi,to rādīs laiks. Drafts neko negarantē. pat drafta 1. numurs Makdeivids nekur nav saņēmis garantiju,ka viņs arī pieaugušo hokejā būš superzvaigzne vienā plaukta ar Krosbiju un Gretzki ar ,kuriem viņu salīdzina. Līdzīgi var teikt par latviešu puikām. Viņiem jāstrādā un tad jau būs iespējas,kuras jāizmanto.Par hokeju!

65 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt