local-stats-pixel fb-conv-api

Vecas mājas izpēte59

868 9

Sveiki, Spoki jau kādu laiku esmu gribējis izpētīt manas vecmammas māju, vismaz tā kārtīgi. Jo es domāju, ka tā māja ir mantota, jo tur var atrast daudz ko. Tad nu šodien nolēmu to izpētīt, ja būs vēlēšanās varēšu uztaisīt arī otro daļu, bet par to sīkāk rakstā.

Neliels raksta labojums tā kā visi domā, ka es neko nezinu tā jau nav vienkārši biju par slinku un nepierakstīju visam klāt pareizos nosaukumus. Esiet saprotoši, nav jau nevienu jāsauc par muļķi emotion

Vēl pie vecmammas tieku tikai reizi nedēļā, augšā nekas vēl nav pētīts īpaši, tāpēc nevaru neko vairāk pastāstīt. Vēl, kas šis raksts nebija par to, lai pateiktu, kas tās par lietām, bet ieskats ko tur vispār var atrast nebiju domājis, ka man "kritīs" virsū par to, ka nepateicu, kas tās par lietām. Varēju vispār neko nerakstīt klāt.

« 1  2  3  4  5 »
868 9 59 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 59

0/2000

cik interesanti būtu pavandīties pa to veco avīžu kaudzi emotion 

23 0 atbildēt

Pēdējais labs - bezvadu gludeklis!

Neņem galvā trulu kritiku un tā tik turpini! 

17 0 atbildēt

Galvenais parbaudi vietas kur gruti ielūkoties,tā es meklējot sievas noslēptu polšu atradu rokas granatu.

17 0 atbildēt
Tā glezna ir vērtīgā gan finansiāli gan ka mantojums. Noteikti glabā to, nepārdod.
15 0 atbildēt

Spriežot pēc komentāriem esmu 10 gadīgs bērns, kas neko nesaprot  emotion  Nu labi nākamreiz rakstīšu ar pilniem nosaukumiem un jā dažus nezināju nu un, kas tad ir, un tas kaut, kas utt tas tik tā humoram, bet laikam daudzi to nesaprata. Vienkārši ātri uzmetu aci uz tām lietām un viss..

13 1 atbildēt

Klau, 12tajā ir redzami veci dzīpara ratiņi, mani viņi interesē. kĀ VARU DABŪT SAVA ĪPAŠUMĀ???

7 0 atbildēt

Nē nu tik lielu cilvēka no*iršanu kā šeit spokos redzu pirmo reizi un runa šeit iet par nepamatotu no*iršanu. Cilvēks izaudzis vidē citādā, ne visiem ir tā iespēja bērnību pavadīt laukos, un tikai tāpēc ka cilvēks kautko nezina, pat to ir jānolinčo? Labāk būtu kūlturāli pamācijuši, kas ir kas,nevis grupveidā noēduši. Bet raksta autoram vēlos teikt: Taisi vien otro daļu, bija interesanti, un ja tu vispār zinātu cik daļa no šīm mantām ir vērtīga mūsdienās  emotion -neatdot neko par kapeikām, bet vispirms izpēti cik kas tāds var reāli maksāt  , jo Latvijā tā mēdz gadīties, kad nezināšanas pēc cilvēkam pēdējo izkrāps, bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem. Pats neatteiktos tur visu dienu nostaigāt, jo ļoti interesē vēsture, vecas vēsturiskas senlietas, staigāšana ar metāla detektoru... Ja jau saki ka māja ir mantota un iekšā ir daudz ļoti vecu mantu, tad vai nu mājā vai pagalmā, bet kautkur jābūt vainu zeltam, vai pūram. +++

7 0 atbildēt

nevis šķēres betdzirkles. r tādām kādreiz aitas cirpa emotion

5 0 atbildēt

kurpnieks tur dzīvojis, visāda rakstura ar amatu saistītas lietas. apdrošināšanas polise un vecās grāmatas būtu jātur pēc iespējas tumsā nekustinātas ar samērā sausu bet ne pilnīgi sausu gaisu. par tām savulaik varētu rasties interese cilvekiem kuri darbojas ar antīkām lietām. līdzīgi vecās mēbeles. uzmanīgi protams ar jebko kam nezini nozīmi, ļoti daudzās mājās kurās joprojām nekustinātas stāv pirmskara lietas var atrast arī samērā bīstamus priekšmetus. es nerunāju uzreiz par granātām un ieročiem bet pavisam ierastām lietām, traukiem ar nezināmas izcelsmes vielām tajos. tā pasen atpakaļ sanāca atrast cilvēka reaģentu krātuvīti. nekas šerps bet dažās ampulās pēc izpētes izrādījās bija kontaktindes, vielas kuras saskaroties ar ādu nokļūst asinsritē. it īpasi visa veida veci medikamenti jāuzmana, tos nevar tāpat vien nekur atstāt nedz mest ārā pa roku galam. 42. nieciņi, jā bet kastīte? man nojauta ka tā ir bijusi vai nu dārglietām vai iespējams tā saucamā ceļotāja komplektam no pirmskara jeb īsi pēc kara laikiem. līdzīgā kastītē atceros vecvecāku istabā uzgāju virsnieka galda piedrumu-ceļotāja komplektu. par to kumodi redzeju komentāru. sudrabs nebūs, melhiors tika lietots parasti. un šī ir pēckara, septiņdemsito astoņdesmito gadu ražojums. pārbaudi no kāda materiāla ir kumodes aizmugure un atvilkņu grīda. ja preskartons tad meklē fabrikas štancetos zīmogus un tad jau uzzināsi arī vecumu. vispār, izšķiros avīzes. pirmskara, kara laika un īsi pēc otrā pasaules kara, paturi pārejo visu makulatūrā citādāk žurkas tās izmantos migu būvei.

5 0 atbildēt

kruts radio emotion

5 0 atbildēt

Mazgadīgais marodieris emotion

Žēl, ka nezini, daudzu priekšmetu nosaukumus un pielietojumu. Bet kumode FANTASTISKA!!!

4 0 atbildēt
35. Dzirkles... izmanto aitu villnas cirpšanai
4 0 atbildēt

Vecīt,tā kumode ar aizvērtām acīm kā minimums 500eiro vērta.Kumodes lāžu rokturi izskatās no sudraba vai ar tā piemaisījumu.Salīdzini savu kumodi pēc izskata ar tām, kuras tagad pārdodas mēbeļu veikalos un cik tās maksā.Nedaudz pieremontēt un tev būtu unikāla veclaicīga mēbele.Lai tevi neaplohotu,iesaku pieslēgt kādu no vecākās paaudzes radiem,lai objektīvi novērtētu pie attiecīga speciālista to mantu,kuru izlemsiet pārdot.

4 0 atbildēt
12.Attēlā ir redzams vērpjamratiņš. *NĒ tā nav kritika , es tev palīdzēju!*
4 0 atbildēt

6. attēlā lādītē redzu Otrā Pasaules kara vācu zābaku papēžu daļas pakavus saucamos. emotion

3 0 atbildēt
Raksts pacelts, tāpat vien, visas lietas atdotas muzejam, lietu nozīmi zinu un rakstu palabot nevar emotion👍
3 0 atbildēt

ļoti sena māja, ja jau skaidu jumts. tas tagad skaitās ekskluzīvi. aizmirsu īsto nosaukumu!  šķindeļi vai kā tur bija?

3 0 atbildēt
Tās pa labi ir senas...kalēja darbs.Pa kreisi jau ap 80to vidus rūpnieciski ražotas
2 0 atbildēt

Apskatijos visu rakstu interesantas lietas tev tur vispār ir atrodamas, bet tu neņem vērā šitos visus anonīmos dirsējus un neko arī nepārdod kā nekā tas ir ģimenes mantojums un gūt materiālu labumu no tā būtu nožēlojami.

2 0 atbildēt
41. Nieciņi ir paredzēti zirga pakavam. Naglas ar kurām pienaglot un tie nieciņi ar vītnēm lai pakavs neslīd. Kopumā Tev tur ir zelta raktuves😉 tēma un raxts 100% +++
1 0 atbildēt
« 1  2  3 »