local-stats-pixel fb-conv-api

Spēcīgi portreti, kas atklāj slēptākās bailes13

855 3

Sveiki, spoki un spocenes! emotion

Jūsu vērtējumam nododu kādu fotoprojektu, kuru kāds no jums, gan jau, ka būs redzējis, bet uzskatu, ka šāda rakstura projekti ir jāpatur prātā. Atliek vien apsēsties un padomāt, padomāt ārpus kastes.

Fotogrāfs Stīvs Rozenfīlds (Steve Rosenfield) izveidojis foto projektu "What I Be", lai vērstu sabiedrības uzmanību intriģējošam pētījumam par cilvēka stāvokli, cilvēka stāvokli sabiedrībā un viņa lielākajām bailēm un nedrošības sajūtu, ar kuru ir jāsaskaras dienu dienā.

Stīvs Rozenfīlds uzaicināja savā projektā nejauši izvēlētus cilvēkus, kuri ikdienā dzīvo pilnīgi parastu dzīvi, kā ikviens no mums, bet tomēr, katram no šiem cilvēkiem ir kāds noslēpums, ko viņi glabā sevī. Noslēpumi, kuri kalpo par pamatu nedrošības sajūtai, bailēm, esot šaurākā vai plašākā sabiedrībā.

Šie cilvēki pārvarēja savas bailes, kļūstot atklātākiem pret sevi, Stīva projektā - ar marķieriem uz savas ādas uzrakstot to, kas viņiem liek justies ievainojamiem, neaizsargātiem un apdraudētiem. Pēcāk, Stīvs viņus iemūžināja fotogrāfijās, kas sniedz nepārprotamu, individuālu ziņojumu.

Dalībniekiem bija nepieciešama drosme, lai atklātu savas lielākās bailes, vai tās būtu subjektīvi veidotas, sabiedrības uzliktas vai dzīves radītas.

Cik no cilvēkiem, kuriem pastāv jel kāda veida bailes, piemīt drosme atzīt, ka ir izmantoti, jūtas neglīti, domā, ka ir pa tieviem vai resniem, ka neiederās sabiedrībā? Īpaši sabiedrībā, sabiedrībā, kura ir pietiekami neiecietīga, lai bez jebkādām negācijām vai cita veida emocijām uzklausītu šāda veida paziņojumus?!

Sekojošie attēli palīdz atvērties pašiem, apjaust savas bailes, dažkārt, pat saprast to, ka ne jau no sabiedrības reakcijas mums ir bail un tāpēc neatklājam savas bailes un pārdzīvojumus, bet, patiesībā, mums ir bail pašiem no sevis, atzīt sev pašiem savas visslēptākās bailes un pārdzīvojumus, kurus, iespējams, jau esam noglabājuši dziļi zemapziņā, lai par tām nedomātu un censtos nepieminēt, iespējams, aizmirst.

Un tomēr.. iespējams, šie attēli, katram no mums, liks mazliet aizdomāties par piedzīvoto/ pārdzīvoto, nedrošības sajūtu ikdienā, bailēm no patiesības, sevis vai sabiedrības..

855 3 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Tie ir vienkārši kompleksi , visas radītās būtnes ir skaistas , bet ne visi to spēs saprast . 

5 1 atbildēt

Kāpēc 2. ir rakstīts, ka viņa ir neglīta? emotion

2 0 atbildēt

7. Liek aizdomāties. ... emotion 

1 0 atbildēt

Neliels infantilisms virmo komentaros.

tas nav bailes.

tie nav kompleksi.

Tas ir ieksejas sapes un sleptas emocijas kas viniem ir, nosodijums, pari darijums, lietas, kas vinjus ir aizskarusas un ,gribi negribi, tas nekad nepazud no prata.

1 0 atbildēt
Šitās nevis bailes, bet drīzāk kompleksi. Zirnekļi - vo tas ir kaut kas!!
0 0 atbildēt