local-stats-pixel fb-conv-api

Slepenais PSRS objekts.60

477 5

Šis ir militārs objekts kurš atrodās Inčukalna ,Garkalnes, Allažu teritorijā. Informāciju par šo objektu nav iespējams iegūt internetā. Man informāciju pastāstija cilvēks kurš tur strādājis. Visa bāze atrodās zem zemes vairākos stāvos (diemžēl aizplūduši), pa šiem pazemes tuneļiem bija iespējams pārvietoties ar kautkadu tramvajiņu un protams ar kājām. Nozīmi šim objektam nevēlējas atklāt mans informātors. Tad kad PSRS armija devās prom no ši objekta ,viņi visus kabeļus izgrieza ik pēc 5m. Vēlaties vairāk info braucies uz inčukalnu un jautājiet vietējiem iedzīvotājiem, bet viņi nelabprāt par to runā. Cik spējām izložņājām un secinājām to ka apmaldīties var ļoti ātri ,iekša ir ļoti vēsi un mitri :) .

477 5 60 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 60

0/2000

man patīk bunkuri emotion, krieviem veel vairaak tie patika taapeec sacella tos visos galos

38 0 atbildēt

Un ar Zhiguljiem, Moskwichiem un Zapiishiem tur pavisam noteikti neviens nav braukaajis. :) Ja arii ir, tad tas ir bijis tikai un vieniigi spectransports, kaut gan jaa - autor, man (vai mums) buutu nepiecieshami tieshi pieraadiijumi par automashiinu izmantoshanu pazemee. Tunelju platums un augtums neko neizsaka.

Bet anyway, peetnieki malachi! Vairaak vajag peetiit un ''celt gaismaa'' shaadas vietas. Savaadaak vecie ''izmirs'', bunkuri sabruks un neviens vairs neko nezinaas.

21 0 atbildēt

Es esmu bijis Tirzas raķešu bāzē (internātā var pamekļet infu) un tur toč bija vairāki stāvi un protams, ka viss aplūdis. Bet tas lkm ir visur un speciāl darīts aizejot psrs, lkm pat blakus bija tam domāts ezers un dambis, ko atvēra, kad aiztinās. 

Un piekrītu, ka tās ir muļčības, ka auto brauca pa bunkuriem, drīzāk ar rīdziņam vai ko goņīja, bet nu tas arī maz ticams, jo TIK lielu, ka aizieet nevar jau nu lkm nebija.

17 0 atbildēt

atbildot uz Lomix komentāru " 11. bildē tādas pašas bikses kā man, un tik p... " whahaha :D itkā kādam nenormāli interesē, ka tev tādas pašas bikses, woooow :D

12 0 atbildēt

Ir vērts braukt ja vēlies gūt interesantus iespaidus un apmierināt savu interesi. Bet obligati nemat lidzi kadu kas domā ar galvu un zin ko dara.

12 0 atbildēt

"pa šiem pazemes tuneļiem bija iespējams pārvietoties ar automašīnu"

Gribētos zināt kurš bija tas gudrais ziņotājs kas šitā sagroza informāciju ! :D Piekrītu, informācija par šo ir ļoooti maz, bet nu stāstīt blēņas par pazemes tuneļiem par kuriem var braukt ar autiņiem ...  Turp ir būts vairākas reizes, beeet nav atrasts nekas, kas liecinātu par to kad tur ir vēl vairāki stāvi, ir izmuļļāti visi aizpludinātie stūri, mērīti caurumi grīdās kas atrodas dažās no telpām, bet nu nekādu pierādījumu daudzstāvībai nav, kur nu vēl metro adekvātām šahtām par kurām pārvietojas "dienesta auto"  Uun ejot iekšā var nojaust ka nekas TOP secret tur nau bijis, jo ir bijušas parastās daudzslāņu hermētiskās durvis, kurām būtu jāpasargā no kodolkara, uun ļoti apjomīga Ventilācijas sitēma, ar daudziem aizvēsturiskiem filtriem, vienā no telpām mētājās čupa ar tādiem kastveidīgiem baltiem filtriem :)

Uun ja būtu papētijis Grīdas, tur var saredzēt to, ka tur atradušies arī vairāki dzinēji kas Baroja ventilācijas sistēmu, un ražoja strāvu ! :)

Autor - vari argumentēt manis teikto :) 

13 2 atbildēt

Padomju armijas sakaru dalas bunkurs ....  cik man zināms nekas sevišķs tur nau.. arī no bradātājiem nekas intresants nau dzirdēts... ja vieta nebūtu aplūdusi varbūt būtu vērts apskatīti .. bet viņu jau būtu okopējuši bomži un citi bezpajumtnieki   ar alus pudelēm  :)

10 0 atbildēt

interesanti! +1

11 1 atbildēt

Dzīvoju netālu (~10 - 15km) no tās vietas, bet par tās eksistenci uzzināju tikai pagājušo gad. Bija ziema, bet ar draugiem gribējās aizbraukt. BIja jau nakts, ja nemaldos kkur pusnaktī, bija uzsnidzis mazliet sniegs, bet pamanīt to, ka no šosejas līdz tiem bunkuriem ir asfaltēts, varēja uzreiz just. Iegājām arī iekšā, bet, kā jau Albrehts rakstīja, viss tur ir applūdis. Neaizgājām tajā pirmajā stāvā līdz galam, bet nemaz nebija ienācis prātā, un arī kaut kā neticas, ka tur apakšā var ar mašīnu braukt. ^^ un cilvēki to vientu arī zina, jo sanāca tā, ka noparkojāmies blakus tādai kā sadzīves tehnikas izgāztuvei. emotion - ja patīk vietas ar šādu noskaņu, ir jēga apmeklēt. :P

9 0 atbildēt

atbildot uz biei komentāru " "pa šiem pazemes tuneļiem bija iespējams pārv... "

''Baltie kastveida filtri'' droshi vien bija visparastaakais suuda azbests, kaadu arii kaa filtreejosho vai bliiveejosho materiaalu savulaik lietoja katlu maajaas un tamliidziigaas vietaas.

Shiem pazemes bunkuriem ir bijusi tikai sekundaara noziime. Kaa pagaidu miitnes, patversmes uzbrukuma vai apdraudeejuma gadiijumaa, nelielaa meeraa arii kaa noliktavas vai informaacijas glabaatuves (kas tajos laikos bija saliidzinoshi droshaak, nekaa virszemes eekaa). Un kaa mees zinaam, tad tajaa laikaa valdiija saspiileeta gaisotne starpvalstu attieciibaas. Bet labi - taa ir cita teema. Neko veertiigu un aarkaarteeji slepenu tur netureeja. Pat ja arii tureeja, tad jau labu laiku ieprieksh kaa sajuta ''suudu smaku'', taa vai nu izvaaca, vai izniicinaaja. Ja tur atrastos kaadi veertiigi tehologjiskie sasniegumi, kurus tehnisku iemeslu deelj nebuutu iespeejams ''izvaakt'', tad tie tiktu maksimaali sabojaati, un pashas telpas, tunelji utt. pamatiigi saspridzinaati.

Taa, ka pagaidaam taas ir tikai interesentu izpeetes vietas (nenoliegshu to interesantumu un ''taa laika sharmu'') un dzertuves vieteejiem puikinjaam. Bomzhi tur gan nelien.

Atvainojos par dubultpostu! :)

9 1 atbildēt

un kādam jābūt skaidrā :D nu ja nopietni ja man sanāks ar laikiem tagad kkad varu pievienoties, kā jau nesen tika izveidots raksts par skrundu un irbeni :)

8 0 atbildēt

varētu atvērt kā tūristu atrakciju ...

7 0 atbildēt

ēēēm,un kurā vietā tur varēja braukt ar mašīnām ? :D

7 0 atbildēt

 

atbildot uz Lomix komentāru " 11. bildē tādas pašas bikses kā man, un tik ... "

Vecit tas nēsmu es ,taka nemacešu teikt kādās kumpalās pirkts.  

7 0 atbildēt

uzreiz gribējās uzzināt, kam tieši domāts :) 

7 0 atbildēt

Izskatās interesanti, esmu bijis Elejas kodolraķešu bāzē tur gan vismaz 3 stāvi. Trešais applūdis, bet pa piro un otro var pavazaties.

7 0 atbildēt

 

Kuros tur stavos bija dienesta auto ar kuru tika meroti lielie attalumi.

6 0 atbildēt

atbildot uz ar4uks komentāru " hmmm pirmo reidz dzirdu par tādu :( " nav jau briinums, ko tu vsp vairak par pc zini?  

6 1 atbildēt

To taču būtu varējuši normāli apzināt un izmantot!

5 0 atbildēt

Laabs.. +

4 0 atbildēt
« 1  2  3 »