local-stats-pixel fb-conv-api

Reti viktoriāņu foto, kas pierāda, ka viņi nebija tik nopietni, kā Tev likās!35

776 2

Ja tu kādreiz esi skatījies foto no Viktorijas laikmeta, tu, visticamāk, ievēroji, ka neviens tajās bildēs nesmaida. Visi izskatās tik nopietni, ka liekas, ka 1800. gados cilvēki nezināja, ko nozīmē ''smaids''. Šīs neredzētās bildes pierāda, ka tomēr tā nav taisnība.

Ir vairākas teorijas, kādēļ viktoriāņi vienmēr bildēs izskatījās tik nopietni. Piemēram, ļoti garā fotoaprāta ekspozīcija, kas dažkārt aizņēma pat vairākas stundas, padarīja smaidīšanu par gandrīz neiespējamu. Un augstā portretu cena, kas bija tajos laikos, visticamāk, arī neizraisīja smaidu cilvēku sejās. To laiku ļoti sliktā zobu higiēna piespieda cilvēkus foto nesmaidīt un nerādīt savus zobus (vismaz tos, kas viņiem bija palikuši).

« 1  2  3  4 »
776 2 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

Tā kā tie ir Viktoriāņi, nekad nevar būt drošs, ka puse no tiem, kas fotografēti, nav bijuši miruši, foto uzņemšanas brīdī.  emotion 

45 0 atbildēt

Es gribētu uz tā tējas tašu palikņa uzlikt alus kausu ar auksti pildītu alu tā, ka pāri malai pāriet alus putiņas un ieslīd viņai starp krūtīm. Viņa mazliet noskurinātos, bet es tik dzelžaini atcirstu: "Blaģ, tik pamēģini izliet"!!!

37 0 atbildēt

Kas tas par caru Nikolasu? Zinu tikai par Nikolaju otro... Kā jau viens komentētājs minēja, tad Viktoriānisms ir attiecināms tikai un vienīgi uz Lielbritāniju, karalienes Viktorijas valdīšas laikā. Francijā viņa taču nevaldīja, vai ne? Tā pat kā Elizabetes laikmets, kad Anglijā valdīja Elizabete I... Es nesaprotu, mūsdienu skolās vēsturi nemāca vispār?

15 0 atbildēt

Es pat īsti par to nebiju aizdomājusies, kāpēc viņi tik maz smaida. Bet neierastas fotogrāfijas, man kā vēstures mīlim interesanti.  emotion 

15 0 atbildēt

Viktoriānisms ir laika periods kas attiecas tikai uz Lielbritāniju. Nevar būt franči viktoriāņi. Neviens taču nesauc jaunlatviešus J.Alunānu, Kr.Baronu Kr.Valdemāru par viktoriāņiem. Latviešu nācija sāka veidoties laikā, kad Lielbritānijā un tās kolonijās bija Viktoriānisms, bet tas nebija pie mums - tolaik Krievijas guberņā. Un tas nebija ASV, kur norisinājās pilsoņu karš un tika atcelta verdzība. Amerikā šo periodu arī dēvē savādāk. 

12 0 atbildēt

Daudzās bildēs : ''Cars Nikolass II" . Nav tāda cara Nikolassa otrā , Krievijas impērijā bija cars Nikolajs otrais, šo pat pamatskolā māca. emotion 

11 0 atbildēt

Apsveicu -  Fotogrāfijas rašanos parasti saista ar 1839. gada 19. augustu , Tu būsi ticis pie vēl neatklātiem avotiem, no akmens laikmeta nekā nav? emotion  emotion 

9 0 atbildēt
Humors ir mūžīgs! Paldies par rakstu +
3 0 atbildēt

selfiji... agri gan tie selfiji parādijās emotion

3 0 atbildēt
4.,16.,28. - selfiji emotion
2 0 atbildēt

Paldies,interesanti!

2 0 atbildēt
Tik interesantas bildes 👌
2 0 atbildēt
Man citas bildes liekas kā no šausmu filmasemotionemotion
1 0 atbildēt

tas vispār ir liels mīts, ka senāk visi bija baigi parezie un ieturētie. dažādas jokainas un nepiedienīgas izdarības, iespējams, notika vēl vairāk nekā tagad, tikai tās maz dokumentēja. cilvēka izdomai nav bijis robežu nevienos laikos.

1 0 atbildēt

Pirmoreizi dzirdu caru Nikolasu. latviski parasti saka Jēla nevis Jeila. Viktoriāņi bija tikai Lielbritānijā un nevis Krievijā, Francijā. Jēdzienu viktoriāne dzirdu pirmo reizi, un Viktoriānis ar lielo burtu - tikai teikuma sākumā nevis vidū.. Gadskaitļi arī šur tur šaubīgi..Iesaku ķerties pie rediģēšānas..

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Jāiet uzstaisīt zaptsmaize

0 0 atbildēt
Nu, varbūt, tu vari beidzot izlabot savu rakstu? Ņem ārā visus carus un francūžus - nav tur nekāda Viktoriānisma. Tas ir bijis tikai ANGLIJĀ!!!
0 1 atbildēt

par otro bildi jautājums, sieva ļāva likt iekšā viņas bildi?  emotion 

4 8 atbildēt