local-stats-pixel fb-conv-api

Olas formā veidotas konstrukcijas2

20 0

Ola ir kalpojusi kā iedvesma daudziem projektiem. Tās forma ir atzīmēta kā viens no visizturīgākajiem un efektīvākajiem veidiem, kas vispār ir sastopams dabā.

* Josefs Stogers ir izveidojis garāko koka celiņu pasaulē. Tas atrodas Vācijā, Bavārijas Nacionālajā Parkā. Gājēju celiņš vijas ap 3 lielām eglēm uz augšu. Augšpusē centīgākos kāpējus sagaida brīnišķīgs skats uz Bavārijas kalniem.

* Šajā ēkā Maiami pludmalē ir izveidota kā bārs, iekšējais izgaismojums rada ēteriski kvēlojošu efektu.

* Šo četru līmeņu olveida bibliotēku projektējis Fosters un Partneri, tās rūtotā čaumala labi iekļaujas ainavā. Saukta par Berlin Brain, izliektajā tērauda un stikla ēkā ir vairāk nekā 700,000 grāmatu. Dažādās stikla atveres ļauj efektīvi izmantot dabīgās ventilācijas un ēnojumu, kas ļauj kontrolēt temperatūru un dienasgaismu telpās.

* Ēka ir veidota ar inženierijas un augstas kvalitātes ģeometrisko izsmalcinātību. Tā tika izstrādāta lai radītu "labāko vietu, kur strādāt". Ēkā ir iebūvēta sistēma, kas uzrauga tās apmeklētāju un darbinieku veselību, tā ir izvietota ēkas vannas istabās. Sistēmas mērījumus nepieciešamības gadījumā ir iespējams nosūtīt ārstam.

* Šī ēka ir videi draudzīga. Uz ēkas ir pieejams gaisa dārzs. PV paneļi optimizē saules un vēja turbīnu saražoto elektroenerģiju. Kā arī tā taupa ūdeni ar iebūvētu pārstrādes sistēmu.

* Vai esat kādreiz prātojuši kā, piemēram, cālēns izšķiļas no olas? Šī olveida māja varētu vistuvāk to attēlot. Būvei ir koka rāmis, kas pārklāts staipīgu polistirola pārklājumu.

* Olveida māja uzcelta kā eksperiments. Izveidota SPUD sadarbojoties ar kuģu būves speciālistiem un māksliniekiem. Pagaidu koka peldošā ola tika veidota, lai būtu gan energoefektīva gan pašpietiekama.

* Šī māja ir veidota ap koku mežā. Tai ir skaists dizains, kas galvenokārt veidots no pārstrādātiem materiāliem.

* Fosters un partneri ir izveidojuši šo olu formas ēku Apvienotās karalistes Velsas Botāniskajā dārzā. Ēka ir daļēji iegrimusi ainavā, uzstādītie pakešlogi palīdz uzturēt temperatūras, mitruma un gaisa kustības optimālu līmeni.

20 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Laba tēma, būtu iespēja, iedotu medaļu. Pagaidām tik + sanāk :(

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt