local-stats-pixel fb-conv-api

Meža dzīve.49

757 3

Pēc profesijas esmu zāģeris. Šad tad paņemu uz mežu līdzi fotoaparātu,lai iemūžinātu ikdienu. Gadās arī kas ekstrēmāks,tas tālāk bildēs.

« 1  2  3  4 »
757 3 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000

Es kā Meža fakultātes students atsaucoties uz komentāriem varu pateikt tā:

Redzamajās kailcirtēs ir atstāti bioloģiskie koki, no kuriem iesēsies jauns mežš

Ļoti liela iespēja, ka kailcirtē iestādīs jaunus kociņus, bet tas zāģera pienākumos neietilpst

Tie jūsu sapuvušie atstātie koki, par kuriem te daži cepjas, ir domāti priekš kukaiņiem un putniem, lai neizjauktu bioloģisko daudzveidību. 

Un tāpatās, katram kokam ir savs cirtmeta vecums, kurā tas jāgāž nost, pilnīgi nav ekonomiski izdevīgi atstāt koku, lai tas aug, kamēr tam izpūs vidus vai pats nogāzīsies, kā arī tajos var iemājoties kukaiņi, kas sabojās ne tikai mājvietas koka koksni, bet arī plašā teritorijā augošo koku koksni. 

Tā vispārēji, Latvija aizaug ar mežiem ciet, bet jaunaugošie meži ir mazvērtīgāki, jo tie paplašinās uz aizaugušām lauksaimniecībā izmantojāmās zemes platībām, tobiš, ar baltalksni un apsi. Sakarā ar trako mežu izgriešanu 90tajos gados, tagad ļoti grūti sadabūt pietiekamā daudzumā A klases priedes zāģbaļķus. Bet tas nekas, esam pat guļbūves iemācijušies ražot no līmētās masīvkoksnes, kas nemaz nepieprasa tik lielus diametrus kokam. 

Aizsvīlos. emotion

28 0 atbildēt

Fascinē visi šie "Kāpēc mežus izcērtat, kāpēc to un kāpēc to..." Protams, viss jādara ar saprātu, bet nebūtu cilvēku, kas izzāģē kokus, nebūtu ne koka mēbeļu, ne māju u.t.t. Mežu atjaunošana un stādīšana jau vairs neietilps zāģerista darba pienākumos.

Un kā var būt "nenozāģēts baļķis"? Pēc definīcijas baļķis ir jau sagarināts koka posms ar noteikto garumu un diametru. Tā kā kārtīgi izdomā un tad kaut ko raksti!

22 0 atbildēt

ir jau tā kad uz hektāru ir obilgāti jāatstāj kāds koku daudzums (bioloģiskie koki) lai neiznīktu visa dzīvā radība kukaiņiem tie koki utt

4 0 atbildēt

Es biju domāju, kapēc neviens viņas vēl nav aizvācis no meža.

4 0 atbildēt

Es varu iedomāties kurā vietā tas atrodas. Pēc nostāstiem neviens tur mežu negrib žāģēt jo no vienas vietas nosēts ar visādiem sūdiem no kara laika. Tie lielie divi lādiņi ar čaulām izkatās ka ir 8.8 cm Flaka man no tāda ir tikai čaulas apakša.

1 0 atbildēt

Skaista sieviņa emotion

1 0 atbildēt
Jums par tiem lādiņiem, manuprāt, vajadzēja ziņot sapieriem.
1 0 atbildēt

Koks izaug viņu jazāģē ja nē viņš sāk bojāties. Iestada pectam pa jaunam. Ir jaatstāj noteikts koka daudzums uz ha cik zinu. Tas ir priekš kukaiņīšiem un citiem sūdiem. Palasi likumus emotion jobcik emotion

1 0 atbildēt

Sapuvušie tiek atstāti putniem,kukaiņiem. Tiek atstāti arī labie koki-6gab uz 1ha.

1 0 atbildēt

daudzi mēģina būt zāģeri, bet mežā tikai stiprākie paliek! emotion ērgļu meži un to "bagātības" zināmas emotion daudzkur negrib ņemt baļķus pretim no turienes.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

tie lādiņi tā vnk tupa mētājās sūnās?

0 0 atbildēt

emotion paldies 

0 0 atbildēt

Neuztraucies. Puveklus atstaj putnien un kukaiņiem. Uz 1ha atstājam sešus kokus,kas nav tievāki par 30cm diametrā (krūšu augstumā) 

0 0 atbildēt

13.-16. tās ir tanka lodes?

0 0 atbildēt

Vienreiz izrakām veco ppsh 41 krievu automātu, bet diemžēl bija baigi deformējies, tā dabūtu lielu rubuli, pa daļām *****as neņem emotion

0 0 atbildēt

Ceru, ka policijai paziņojāt un lādiņi neitralizēti.

0 1 atbildēt

labi ka mūsu slīteres nacionālo parku un rezervātu neviens husis un džonsoreds nezāģēs

0 1 atbildēt

Bet kapēc tie lādiņi tur tā vienkārši mētājas? emotion 

0 3 atbildēt
Kur gājuši šādi zāģētāji, pēc viņiem izskatās kā pēc kodolkara, nez kādu kociņu arī esi iestādījis?, jeb tikai degradējis vidi, bildes ar apsnigušo mežu- good.
0 5 atbildēt