local-stats-pixel fb-conv-api

Melns14

Melnajai krāsai var būt ļoti daudz dažādu nozīmju, tādēļ svarīgi būtu apzināties savas šībrīža asociācijas ar to. Melnais caurums, dziļa aka, neapgaismots pagrabs, okeāna dziļumi var simbolizēt zemapziņu. Melnais var biedēt tikai tik ilgi kamēr tas ir svešs un nepazīstams. Ja tu sāksi uzticēties savai zemapziņai (uzticēties dabai, savai cilvēciskajai dabai) iepriekš biedējošās zemapziņas daļas parādīs sevi citā gaismā – kā nepieciešamas tavai personīgajai attīstībai, pilnībai. Jo vairāk tu zemapziņā ielaidīsi savu apziņu, jo vairāk tumsā – gaismu. Ja melnajā tumsā redzi kādu zvaigzni vai citu spožu gaismas avotu, tas var simbolizēt insaitu – jaunu atklāsmi, kura var būt sasniedzama, ļaujot prātam nolaisties zemapziņā un to apzināties. No otras puses melns var arī būt silts un patīkams – bezmiegu mēdz ārstēt, iesakot pacientiem iedomāties, ka viņi ietinušies melnā velveta vai samta audumā.
Melns Eiropas kultūrā tradicionāli tiek asociēts arī ar ļaunumu. Te der atcerēties, ka mūsu iztēle atspoguļo mūsu uztveri, daļu no mums – „ļaunais” (sekojoši arī apspiestais, atraidītais) ir mūsu personības daļa. Tas ir ļauns tikai tik ilgi kamēr tiek apspiests. Ļauj zemapziņai sadarboties ar apziņu un ļaunās lietas tiks transformētas – radošās un noderīgās, palīdzēs sajusties piepildītam.
Melns var simbolizēt arī apgrūtinātu redzamību. Tādējādi mērķu trūkumu dzīvē, apmaldīšanos. Var nozīmēt arī enerģijas vai gribas trūkumu virzīties uz priekšu. Sekojoši melnā arī var būt depresijas krāsa. Melns tiek asociēts arī ar nāvi – iztēlē nāve neaprobežojas tikai ar ārējo pasauli – tās klātbūtne ir arī mūsu iekšējā pasaulē. Tādējādi melns var simbolizēt arī kaut kādas sevis daļas iekšēju nāvi, padošanos, piespiedu atteikšanos no kaut kā ļoti lolota un sirdij tuva.

Aizsardzība, negativitāte, saistības, spēks, seksualitāte, formalitāte, elegance, bagātība, spēks, mistērija, bailes, ļaunums, pazeme, anonimitāte, nelaime, stils, velns, skumjas, nožēla, dusmas, kosmoss, elegance, gods, nezināmais, nakts, tukšums, dramatisms, netīrība, klasika, modernisms, pretestība, nopietnība, sarūgtinājums, autoritāte, noslēpumainība

Melnā krāsa ir lieliska tehniskā krāsa. Lielā daudzumā melnā krāsa var būt nomācoša. Ar melnas krāsas pamatni var panākt dziļumu un perspektīvu. Noderīga krāsas mākslas un fotogrāfijas mājas lapām.


70 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

mmm... Melns.. kas var būt noslepumaināks...... un tajā laikā skaistāks. :)

3 0 atbildēt

m ja butu vairak bilzu

3 0 atbildēt

Melnais  ir pamatu pamats

3 0 atbildēt
EAS avatarsEAS

favourite colour :)+

2 0 atbildēt

mm...skaisti

2 0 atbildēt

8. forša.

2 0 atbildēt

Vai nevarētu uztaisīt tādu sarkanu? Paldies....

2 0 atbildēt

atbildot uz VisuSpokuSpoks komentāru " Vai nevarētu uztaisīt tādu sarkanu? Paldies.... " ir jau uztaisits par sarkano ;)

2 0 atbildēt

Es gribu zilu krāsu emotion

0 0 atbildēt

atbildot uz molko komentāru " Es gribu zilu krāsu  " kkad wēlak taps arii par zilo ,pacieties..

0 0 atbildēt

atbildot uz agonywhispers komentāru " kkad wēlak taps arii par zilo ,pacieties.. " gaidīšu. Un sameklē tādas baudāmas bildes. Tā lai nebūtu kur piesieties :)

;D

0 0 atbildēt

1. nice

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Depresīvi, bet skaisti. emotion

0 0 atbildēt