local-stats-pixel fb-conv-api

Mans domugrauds9

17 1
  Sieviņ, Līga!   Ceru, ka vēstuli saņemsiet! Un kad saņemsiet būšu vēl dzīvs, jo šeit ir vienkārši nežēlīgi! Mūsu bataljons karo pie Ļvovas, kurā mēs cīnāmies pret Austroungāriju. Šeit ir drūmi! Mums aizvakar  uzbruka ungāru armija un lūdzu saudzīgi paziņo Lejiņu Mirdzai par vīra zaudējumu, viņa pēdējie vārdi bija: „Ja satiec manu Mirdziņu, tad pasaki viņai, ka es viņu mīlēju!” un pēc šiem vārdiem no mutes izšļācās asinis un viņš nomira man rokās. Ungāri bija ieguvuši ložmetējus un mums tranšejās kļuva pavisam šausmīgi- tika nogalināti cilvēki, daži pat tika sašauti tā, ka viņus pat nevarēja atpazīt, bet man palaimējās un man virsū uzkrita līķis, tas mani pasargāja no nāvējošajām lodēm, bet viena tik un tā pamanījās ieurbties manā kreisajā plecā. Pēc apšaudes bija briesmīgs skats- asins peļķes un līķu kaudzes! Tas viss bija jānovāc un mēs tos vilkām uz pusaizgruvušu tranšeju un sametām tur, bet nebija laika uzmest kaut sauju zemes, jo tuvojās nākamais uzbrukums, bet šoreiz ungāri mums piekāpās, jo mēs uzveicām viņus ar indīgo gāzi, kuru mēs nozagām no pamestas mašīnas lauka vidu, bet mira arī daži mūsējie, jo ieelpoja indīgos dūmus. Mira arī Klimpiņu Juris un Gobiņu Jānis, tagad mēs esam 27 vīri mazajā tranšejā, bet rīt, no tā es baidos visvairāk, ir diena, kad mums 27 vīriem jādodas uz lielajām tranšejām un jāpiebiedrojas krieviem. Tālāk vēstuli rakstīšu rīt.      
         

Šodien bij
ām kopā ar krieviem, bet viņi nebija tādi kādus mēs viņus iztēlojāmies, tie bija traki dzērāji, kuri visu laiku dzēra degvīnu un spēlē kārtis, kamēr mēs cīnījāmies pret vāciešiem, kuri nes kāpēc bija ieradušies uz cīņu pie Ļvovas. Krievi sāka rīkoties tikai tad, kad vienam krievam lode ieurbās tieši pakausī un visu krievu zilie deguni kļuva sarkani un tie uzbruka! Vāciešu mēs arī uzveicām, bet apstākļi kļuva arvien baismīgāki, jo apstākļu kļuva smagāki, tuvojās ziema un trūka siltas drēbes, tādēļ novilkām drēbes līķiem un vilkām tās, tāpat darījām ar apaviem! Un mans ievainojums tika pārsiets ar īstu apsēju, nevis lupatas gabalu, jo pie mums ir ieradušies poļu ārsti. Tagad tikai jāgaida un cerams, ka nebūs jāgaida ilgi, kad tikšu mājās pie tevis un mazā Kārļa! Ceru, ka viņam iet labi un ceru, ka viņš līdzinās man, jo es vēl neesmu viņu redzējis. Man bija jādodas karā, kad viņš nebija dzimis, ceru, ka līdzekļi jums ir un pārtika arī pietiek!                      
M
ēs esam netīri, noauguši un mums ir utis, blusas un briesmīgas slimības. Vienam kareivim izkrita zobi, mati un šķiet , ka tā varētu būt lipīga. Man sāpēja zobs, tādēļ to nācās izraut, mēs apsējām auklu un biju izdzēris kādu puslitru krievu šņabi, lai nejustu sāpes, bet tas tik un tā sāpēja ļoti!                

Mums visiem
ļoti salst, šodien uzsniga sniegs un ir -120C mēs esam iekūruši ugunskuru un cepam vāciešu zirgus, īstenībā tie garšo labi un dzeram izkausētu sniegu, bet mira krievu karavīrs no vēdera vīrusa. Ceru ātrāk tikt mājās, vairs nevaru rakstīt tuvojas kaut kādi armijnieki, uz tikšanos Līga, mīlu

Alfr
ēds

1917. gada 23. oktobr
ī.

P.S.- Sis ir mans dzejojums :)Tas bija majasdarbs vesture! Cerams, ka patiks! :)
17 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
dažas bildes tik nepas kopā ar 1.pasaules karu. (piemēram tā ar Ādiju :) )
4 0 atbildēt
-120C gudri..
2 0 atbildēt
Visi kari ir idiotisms.Pirmais pasaules jau nu arī.Ja atmiņa neviļ,tad kaujās pie Sommas un arī pie Ipras katra krita ap vienu miljonu karēvju +vēl pie ipras pirmo reiz masveidā tika izmantotas indīgās gāzes
2 0 atbildēt
jā jā tie grādi trakie,bet tā jau savārstojums diezgan labs....
2 0 atbildēt
Nee, nee, tur ir domats 12^C! 12 0C Nevareja parkopet savadak no worda! :D:D:D
2 0 atbildēt
kurā klasē Tu mācies? 2ā? 3šā? Vēstule biku murgaina. Ādolfs arī labi izskatās. :/
2 0 atbildēt
ltniksgt8- tew tas liekas smiekligi???? Un kas par -120!???
1 0 atbildēt
nu cilveeks vismaz centies... man personiigi patika, varbuut shur tur buutu nedaudz piesliipejis bet patika... +
1 0 atbildēt
++++!))))1000
0 0 atbildēt