local-stats-pixel fb-conv-api

Liepāja- Bijusī linoleja,korķa fabrika74

737 1

http://spoki.tvnet.lv/foto-izlases/Liesmas-Bijusaja-linoleja-fabrika/684578 bildes Pēc ugunsgrēka

Tagad kad dēl Metalurga bankrota noņemta apsardze , ši vieta tiek smagi izzagta

PAPILDINĀTS 12 janvāri aizdegusies administrācijas ēka

Papildināts – Ugunsgrēkā cieš P.M.Berči projektētā ēka

Izdedzis otrais stāvs visi kokgriezumi aizgājuši nebūtībā žēl.... Cik zināms arī skaistās ārdurvis ir sabojātas

Ēka deg ne pirmo reiz ,bet šī reize izskatās ka peņēmusi visvairāk

Sveiciens spokiem . Šoreiz savādāks raksts no manis . Piedāvaju ielūkoties vecajā liepājas linoleja fabrika . Linolejs šeit jau ražots pirms Pirmā Pasaules Kara , Pirmā Pasaules Kara laika rupnīca parversta par kazarmām Vēlāk tika atsakta linoleja ražošana . Ražoti tika ap 30 rakstu linoleji.Pārsvara visu produkciju eksportēja uz PSRS. Jau ilgu laiku ražotne stav tukša iekartas sen jau izvestas , un tiek izzagts liela mēra viss pēdējais ar ko var nopelnīt . Teritoriju apsargā LM apsargi . Ja grib izstaigāt visas ēkas jārēķinās ar vismaz dienu. Telpas ir ļoti dažādas ražošanas , ednica , elektriķa , administrācijas , noliktavas , ģerbtuves, un vēl dažādas

Citi raksti-http://spoki.tvnet.lv/profils/kpot

« 1  2  3  4  5 »
737 1 74 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 74

0/2000

Tagad neko citu nevar dzirdēt kā ikai - bijusī tada fabrika, bijusī šitada fabrika. Musdienu latvija laikam ir kruti visas normālās ražotnes klapēt ciet un tā vieta visu iepirkt no arzemēm.. nevis otrādi.. pašiem ražot un  visu pardot arzemēm..

46 2 atbildēt

Žēl, ka tāda vieta aiziet nebūtībā.  Atjaunojot tāš telpas, tur tādus feinus dzīvoklīšus varētu sabūvēt. :)

37 0 atbildēt

Varbūt seifos kas labs? 

26 0 atbildēt

Kantorī tik skaisti kokgriezumi - durvis, sienas, griesti...pilnīgi žēl skatīties

18 0 atbildēt

Liepāja vispār ir amazing ar visām savām rūpnīcā.. :) Tikai žēl, ka visas aizklapētas, ar tām mūsu valsts plauktu un zeltu..  Ko tik mūsu pilsēta nav ražojusi.. kurpes, ratiņus, cukuru, limonādes, eļļu.. skumji, bet fakts.

18 1 atbildēt
mamma dziivo blakus fabrikai. :D nakamreiz kad bushu Liepaja ciemoties buus jaaielien blakus eekaa :D industriaalaa pamestiiba. kaa man patiik tadas vietas. :))
12 0 atbildēt

karaosta  .... bunkuri ... ta runaa kad pat 5 staavus zem  zemes , ja esi informeets ... nebutu slikti no turienes kadu bildi   seit atraadiit ...;)

10 0 atbildēt

Fantastiskas bildes no fantastiskas vietas.

8 0 atbildēt

Brīnišķīgas telpas !

5 0 atbildēt

Dīzumā skatieties-ekspedīsija pa pamesto Metalurgu!

4 0 atbildēt

Nu tādi filozofi saradušies :) Nu cik var raudāt par slēgtām rūpnīcām? Izskatās, ka nevienam, kas par to raud un vaino tikai valdību tajā, nav nekādas saprašanas par rūpnīcām kā tādām.

Daudzi laikam nezin un neatceras par to kādā kvalitāte bija padomju rūpnīcām? Būtībā visa padomju savienība bija brāķis no sākuma līdz beigām. Par kvalitāti rūpējās tikai militārajā jomā.

Jums maz ir zinām cik lielas finanses un mārketinga zināšanas bija nepieciešamas šādām rūpnīcām, lai viņas varētu reorganizēt pēc tā laika (90to) pasaules standartiem? Un neviena no padomju laikos bijušajām lielajām rūpnīcām nevarēja izdzīvot tikai ar Latvijas tirgu. Padomju tirgus un tā prasības bija kā diena pret nakti ar rietumu pasauli.

Protams, ka kādu daļu vainas var arī uzlikt uz pirmās valdības pleciem, par to mazo neieinteresētību(galvenokārt jau par to, ka šādas ēkas netika iekonservētas). Bet es arī nedomāju, ka 90to sākumā kādam bija zināšanas un līdzekļi, lai šadas lielas rūpnīcas uzturētu un spētu piedāvāt konkurējošas preces eiropai. Ņemot vērā, ka attieksme pret mūsu precēm nebija diži lielāka kā pret Made in China.

Pat tagad, pēc divdesmit gadiem, rietumi mūsu preces finasiāli nenovērtē vienā līmeni ar savām (ar retiem izņēmumiem).

4 0 atbildēt

Tev nebija bail no bomāriem un narkomāniem?

3 0 atbildēt

Skaties ka šo rakstu pašvaldības policija neizlasa emotion

2 0 atbildēt

dauzd lietas, kuras var pārdot. ( kolbas, 25. glezna??!? )

2 0 atbildēt

Dzirdēju, ka Latvijā patiesībā rūpnīcās ražoja dažādas lietas militārisma vajadzībā, piemēram, kā Olainē domāja, ka ražo Šampūnus utml, bet patiesībā tur ražoja biloģiskos ieroču izejmatriālus, jeb maisījumus, iepakoja šampūna pudelē un sūtija uz Maskavu, vai kur citur, lielākā daļa darbinieku pat nezināja, ko ražo tur, reti, kurš zināja, tikai tam piemērotās personas un tā arī pa visu Latviju bija. Varbūt arī šeit ražoja paklājiņus kodolraķetēm? emotion

2 0 atbildēt

baigi izbrīnija tas, ka daudz kas ir labā stāvoklī

1 0 atbildēt

Pirms nedēļas sanāca paviesoties Liepājā un ja godīgi,tad iela pa kuru kursē tramvajs no autoostas - Rīgas iela?- izskatās diezgan šausmīgi gandrīz līdz pašam tiltam. Visas vecās koka mājiņas ļoti noplukušas.Ļoti skumji, jo skaista pilsēta tak. Centrā gan smuki.

1 0 atbildēt
Un pats skumjākais, ka tagad visi tie smalkie kokgriezumi ir pārvērtušies pelnos un oglēs..
1 0 atbildēt

Tā ir Eiropa! Mēs tak esam tgd ES! Mums tak neļaus neko ražot jo citur Eiropā ir tādas rūpnīcas. Mēs mirstam.

1 0 atbildēt

Rakstīt vēl jāmācās, bet bildes labas! 

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »