local-stats-pixel fb-conv-api

Leonardo Da Vinci...izpratne par cilvēka anatomisko uzbūvi11

Leonardo sāka studēt cilvēka ķermeņa anatomiju, kad bija vēl tikai Verokjo skolnieks (Andrea del Verrocchio), jo Verokjo uzstāja, ka visiem mācekļiem jāmācās anatomija. Kad Leonardo jau bija slavens mākslinieks, viņam tika dota atļauja pētīt cilvēka ķermeni Santa Maria Nuova slimnīcā Florencē. Vēlāk viņš pētīja cilvēkus arī Milānas.Madžores slimnīcā un Romas Svētā gara slimnīcā. 30 gados Leonardo bija izpētījis 30 dažāda vecuma vīriešu un sieviešu ķermeņus. Viņš sagatavoja publicēšanai anatomijas grāmatu un uzzīmēja vairāk kā 200 zīmējumu, taču viņa grāmata tika publicēta tikai 1680. gadā (161 gadu pēc viņa nāves). Leonardo pētīja arī govju, putnu, mērkaķu un varžu ķermeņus, un to līdzību ar cilvēkiem.
Leonardo uzzīmēja daudzus zīmējumus cilvēka skeletam,viņš ļoti labi pārzināja arī cilvēka galvas kausu un smadzenes. Viņš uzzīmēja daudzus plaušu, gremošanas orgānu, dzimumorgānu, urīnvadu un citu orgānu zīmējumus. Leonardo gribēja izprast "grūtniecības noslēpumu", viņš uzzīmēja pleca muskuli un kaulus, viņš bija topogrāfiskās anatomijas meistars. Leonardo cilvēka anatomijas,zināšanas ļāva izveidot pirmo robotu cilvēces vēsturē. Modelis, kuru sauc par,Leonardo robotu,tika izveidots ap 1495. gadu, bet no jauna tika atklāts tikai 1950.gados. Viņš precīzi aprakstīja, kā darbojas asinsrite. Leonardo sirds diagramma iespaidoja ārstus pat mūsdienās, 2005. gadā tika atklāts jauns veids, kā ārstēt bojātos sirds audus.


7 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
Kkur dzirdēju,ka mākslinieki (bet,tas esot bijis viduslaikos) esot slepus rakuši kapos arā līķus,lai uz viņiem veiktu medicīnisko izpēti :))
3 0 atbildēt
baigi.. emotion
2 0 atbildēt
Nu moins! :D
2 0 atbildēt
Lai tādas lietas zinatu noteikti jāņemas ar līķiem, nav jau gluži "Doktors Nāve" :P
2 0 atbildēt
Awesome! emotion
2 0 atbildēt
Miss Veiksme ari lasiju ko tadu...Loti interesanti...A zinji ka vinus ja piekera nogalinaja?
2 0 atbildēt
kautkā neticās ka tās visas bildes viņš zīmējis, jo dažas izskatās superreālas, protams dažas ne pārāk! bet tik un tā cepuri nost, ģēnijs!
2 0 atbildēt
pavlik...tāpēc jau raka tik naktīs :D
2 0 atbildēt
Tieši Da Vinci arī raka un pētīja līķus. Patiesību sakot, diezgan slims cilvēks, kuram patika mazi pusīši.
2 0 atbildēt
Manā ispratnē īsts ģenijs
0 0 atbildēt
protams ka ggeenijs!!
0 0 atbildēt