local-stats-pixel fb-conv-api

Ko bērniem dod ēst Latvijas skolās139

463 5

Ko dod Latviešu bērniem Latvijas skolās. Lielākai daļai no mums šie ēdieni nav nekas jauns, bet tomēr gribējās ielikt kādu rakstu par Latviešu skolas ēdnīcas brīnumiem. (Par ASV skolas ēdieniem info var atrast te: http://tspoki.tvnet.lv/foto-izlases/Ko-berniem-dod-est-ASV-skolas/701055

463 5 139 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 139

0/2000

Palasot komentārus gribas lielākai daļai sejā iespļaut. Nekāda cieņa pret ēdienu. Ko tad jūs paši diez ēdat? Ceru, ka varat atļauties ekstravagantas pusdienas, kamēr pārējie, kā normāli skolnieki ēd to, ko dod. Kad izrāpsities no saviem autiņiem un paši pelnīsiet naudu ēdienam, tad varēsiet gudri sprēgāt, bet tagad, kad esat uz vecāka kakla, nedomāju, ka maz vajadzētu muti virināt. Tas ir piedodams  tiem, kam tiešām ēdienā bija mati, kaut kādi citi s***, bet 90% skolu ēdiens ir kā ēdiens. Šaubos vai jums mājās pasniedz ko labāku ( nerunājot par izlutinātiem bagātniekiem un resniem pilsētniekiem, kam maķītis ir kā medusmaize lācim!) emotion

75 3 atbildēt

Nu sory, kad atceros savu skolas ēdnīcu vemt gribas, kotletēs mati, makaronos mati, saltātos gan jau iespļauts un tas viss Rīgas 25.vsk.! Pēdejos gados tur vispār neiegriezos.

Jā, pie mums dod "veselīgāku paiku", bet mēs par to maksājam, kamēr ASV nemaksā.!

45 6 atbildēt

Manā skolā ir kompleksās pusdienas - zupa (garšīgas zupas, katru nedēļas dienu citādāka - pupiņu, biešu, frikadeļu utt), otrais ēdiens (makaroni, kartupeļi (cepti, vārīti, biezenis) ar dažādām mērcēm un gaļas ēdieniem), saldais ēdiens (ķīseļi ar kremiem, uzpūteņi utt), dzēriens un maize. Cena ir 1,14 eiro. Neteikšu, ka būtu negaršīgi. Paēst var. Un diez gan sātīgi.

Protams, visās ēdnīcās var arī pats pasūtīt sev porciju no dažādām sastāvdaļām, kā jau minēja Alegoria, tikai tas sanāk krietni dārgāk.

Jebkurā gadījumā - uzskatu, ka Latvija ēdnīcu ziņā ir krietni priekšā ASV. Veselīgs, ar garšvielām nepārsātināts uzturs. Nevaru sevi iedomāties katru dienu ēdam eļļā mērcētus burgerus, corndogus, lazanjas utt.

33 1 atbildēt

Amerikā šo ēdienu nosauktu par suņubarību, bet man tas ir dārgums ..

26 1 atbildēt

Pilnīgs murgs, kā kurā skolā tas ir, piemēram man ir tā, ko gribi to pērc izvēle ir maksimāli liela, cenas saprātīgas.

26 1 atbildēt

Spriežot pēc komentāriem, daudzi no jums vēl skolā mācaties, tāpēc Ietektu šo topiku pievienot bookmarkiem un pārlasīt, kad būsiet studenti emotion

Siekalas līdz zemei būs emotion

11 0 atbildēt

Izlutinātie! Neko vairāk nevar par jums teikt! Laikam mūsu skola r kaut kāds dieva dārzs,bet Mazsalacas vidusskolā baro labāk,kā lielākajā daļā kafeinīcu!

9 0 atbildēt

mūsu skolas ēdnīca atrodas pagrabā :D un salātos krējums nekad nav manīts :D bet tā +/- atbilst .

9 0 atbildēt

Skābeņu zupa...kā man to bērnudārzā spieda....tikai dēļ tās intensīvās spiešanas man kategoriski vairs negaršo nekādas zupas ar dārzeņiem un kāpostiem samestiem... liels "NĒ" tam.

12 3 atbildēt

Atcerējos savus skolas laikus...

Kad biju maza, mums pāris gadus skolā bija nemainīga ēdienkarte... Pēc tam ēdināšanu pārņema privātas kompānijas, bet tas ko daļēji sponsorēja pagasts, un pavāres šmorēja uz vietas bija sekojošs:

1.dien - griķi ar balto mērci vai ceptu vistu vai maltās gaļas mērci un marinētu gurķi - vienmēr tas drausmīgi negaršīgais gurķis/ vai makaroni ar tādu pašu komplektāciju. Dzeramais no kaut kāda kompota - tas bija garšīgs. Un vienmēr rupjmaize - mums bija tā sauktā "saulīte". 1x mēnesī zirņu biezputra ar speķi, klāt kefīrs. Žēl, ka tas bija speķis, nevis gaļiņa, jo tā jau zirņu biezputru pavāres vārīja labu.

2 dien  un 4dien - zupas - kāpostu (ienīdu), frikadeļu (katram 3 frikadeles :D), biešu (tā tiešām bija pretīga - mājās ēdu, mamma vārīja garšīgu biešu zupu, bet ne manas skolas pavārītes), soļanka, reizi mēnesī pupiņu zupa/ vistas zupa ar makaroniem. Protams - rupjmaizīte. Un saldais - kakao ķīselis ar pienu/ piena ķīselis ar ogu ķīseli (man šķiet, daļa zinās par ko runāju - balta glumīga kļecka - piena ķīselis, ko vismaz mums pasniedza ar citu ogu ķīseli parasti no kādiem kompotiem). Rupjmaizes ķīselis ar putukrējumu  - reizi mēnesī. Kautkāds parastais ķīselis ar mannā biezputru/ reizi mēnesī ar putukrējuma/auzu pārslu krēmu. Skolā citi saldie nebija. Tikai tie sasodītie ķīseļi :D

Un tad trešdienās un piektdienās bija vārīti kartupeļi ar stroganovu/ maltās gaļas mērci/ biezpiena mērci + vārītu sardeli/ reizi mēnesī kotleti...Un protams klāt tas pats dzeramais no kompota, un uz galda bija rupjmaizīte.

Kamēr biju sīka, tikmēr jau likās ok, bet bija lietas ko es neēdu - griķu pirmdienās, un dienās kad bija maltās gaļas mērce/ kotlete savienojumā ar jebko - ņēmu pusdienas no mājām. Vienu reizi pirmajā klasē pamatīgi saindējos ar ēdienu - biju slima nedēļu (varbūt pie vainas nebija ēdiens, biju saķērusi gripu, bet fakts ir tāds, ka pāris stundas pēc pusdienām mani teju zaļā krāsā aizveda uz mājām, man palika asociācijas, ka vainīgs ir ēdiens, un kopš tās dienas skolā es vienkārši nevarēju ieēst neko ar griķiem/ malto gaļu.

Un - es nejokoju rakstot, ka šāda ēdienkarte skolā bija pāris gadus. Pagasta vietējā Anniņa, Mildiņa un Līdziņa nebija ieinteresētas izdomāt kaut ko jaunu, un mums ēst gatavoja pēc savas izpratnes par veselīgu/garšīgu ēdienu, bet uj kā tas apnika... 

Ā, un ZIemassvētkos klasika - rosols, rupjmaizīte, tas pats dzeramais no kompota, un katram apelsīns un 3 šokolādes konfektes :D Parasti kaut kādas magones vai tam līdzīgas. Nekad marmelādes konfektes vai vētrasputni vai lācīši ķepainīši, bet gan Laimas lētākais gals.

7 0 atbildēt

Man skolā diezgan garšīgi! Katru dienu šniceli graužu :D

6 0 atbildēt

Tu joko?? Man pat tas navemotion

5 0 atbildēt

Nesaprotu tos, kas ņaud par pusdienām skolā. Es biju priecīga, ka varēju paēst skolā siltas pusdienas...vecāki nevarēja atļauties samaksāt par manu un brāļa ēdināšanu, vairumā gadījumu bija līdzi iedots ābolītis vai maizītes. Retu reizi tiku uz ēdnīcu - tad, kad kāds klasē saslima un skolotāja zināja, ka paliks porcija pāri. Tajās retajās reizēs zupa vienmēr bija garda, otrais fantastisks un deserts - mēli norīt....tas laikam tāpēc ka nezināju, ka var riebties ēdiens. Pēdējos gados vecākiem jāmaksā uz priekšu, cik zinu, un jābrīdina skola, ka bērns slims. Tad liekas pusdienas nav līdz ar to.

4 0 atbildēt

Baltā mērce... emotion (If u know what I mean.)

10 6 atbildēt

Kurā skolā šo visu pasniedz ? Cik atceros mani tā nebaroja, bet ieraugot šādu pārtiku esmu pat gatavs atkārtoti iziet cauri visai pamatskolai un vidusskolai emotion

3 0 atbildēt

Padomju laikos neviens nemācījās?

3 0 atbildēt

10. es pilnigi atceros ka ta teja garso, un divaini bet visur - slimnicas, skolas, bencii utt vina garso vienadi

sis tas kopuma ir garsigs, bet sis tas vnk pa leto emotion

2 0 atbildēt
Vismaz Latvijā ir labāks skolas ēdiens nekā ASV emotion
2 0 atbildēt

pēc bērnudārza ēdieniem drīzāk izskatās. manā skolā viss ir labāk, plašāka ēdienkarte un labi pagatavots ēdiens. emotion

2 0 atbildēt

Es atceros, ka pamatskolā deva ēst tādus ēdienus:

mīcīti kartupeļi ar siļķi un krējumu (vai tikai ar ceptu desu vai vēl labāk - zivju pirkstiņiem)

vārīti griķi ar ceptu desu

bija kaut kādas zupas, bet kādas? neatceros vairs

padzerties bija ķīselis (atceros vēl krūzīties kādas bija - tikai baltas un melnas)

ja bija launags, laikam bija siermaizes ar melno tēju. citreiz pusdienās varbūt gadījās pa baltmaizei ar Nutellu

mannu kad deva saldajā, gan nepatika. bet patika ķīselis ar krēmu (saldais krēms kkāds)

Bet interesanti bija tas, ka pārsvarā ēdiens nu labi, nemainījās ne cik pārāk - itkā katru nedēļu daudzmaz viens un tas pats. Bet - kolīdz kādi svarīgi ciemiņi atbrauca vai amatpersonas, karoč, biezie, tad visiem deva ļoti garšīgu ēdienu (laikam zivju pirkstiņi tie bija un saldas labu labais). Pie tam, skolotājiem bija atsevišķa ēdamtelpa - gara, šaura, tumša telpa, kur viņiem noteikti bija arī kas, kas skolēniem nebija, kad tie biezie atbrauca - krāmēja tik augšā cepumus un tādas lietas. Un izdevīgi, jo neviens skolēns itkā neredzēja, ko šamējie ēd - durvis bija ciet.

Bet būt par dežurantu bija gan labi, gan ne tik labi - ne tik, jo pirmoreiz nolēju vienam vecākam skolasbiedram (piedod, Ērik) plecu ar zupu, bija jāiet tumšajā pagrabā, no kura visiem bija bail. Nu kā - jāaiziet pēc kartupeļiem lejā, tur vēl ir cik ne cik apgaismots, bet kolīdz kāp atpakaļ augšā un gribi durvis jau slēgt, sākas panika un domā, ka tikai paspētu aizslēgt un tevi neparautu atpakaļ pagraba briesmonis lejā emotion

labā lieta? Slepus varēja nolopsīt Nutellu, sieru, vēl zivju pirkstiņus. Līdzi neko jau uz mājām laikam nedeva, bet varēja uz vietas ēst cik grib, to kas palika pāri neizmantots. Pavārei un viņas dēlam vispār kruta bija - tik stiepa zivju pirkstiņus un kaut ko tur vēl uz mājām, jo kamdēļ mest ārā, ja var apēst vakariņās :)

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »