local-stats-pixel fb-conv-api

Iespaidīgi! Gaisā palaida vairāk kā 1,5 miljonus gaisa balonu.32

1986.gadā 2500 dalībnieki Amerikas Savienoto valstu pilsētā ar nosaukumu Klīvlendā palaida gaisā vairāk kā pusotru miljonu gaisa balonus. Iespaidīgi, vai ne? Tā gaisā palaišana gan nebija gluži manuāla, jo, ja skatās uz to no matemātiskās puses, sanāk, ka vienam būtu jāpalaiž gaisā ap 600 baloniem, bet nu tas tā.

Iespaidīgi jau noteikti ir, bet tajā visā slēpjas arī kāda morāle. 1986.gadā Klīvlendas iedzīvotāji reizi par visām reizēm uzzināja, ka gaisa baloni – tas ir ne tikai svētku un svinību simbols, bet arī briesmīgs nāves ierocis. Tev radās jautājums, kā var nogalināt ar balonu? Tūlīt pastāstīšu. Kā paziņoja Day.Az no BoredPanda mājas lapas, šis gigantiskais gaisa balonu mākonis tajā tālajā gadā satricināja visas pilsētas gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus. Bet neskaitot bērnu prieku pilnās sejas un cilvēku izbrīnu (nevar arī nepieminēt skaistās bildītes, kas tika uzņemtas, paceļoties gigantiskajam gaisa balonu mākonim), šis gaisa balonu mākonis nogalināja divus cilvēkus un nesa neskaitāmu daudzumu zudumu šīs dienas haosa rezultātā (zudumu daudzums tika vērtēts miljons dolāru vērtībā).

Labdarības fonda „United Way” dalībnieki palaida gaisā vairāk kā 1,5 miljonu gaisa balonus ar perfektu ideju – lai palielinātu fonda popularitāti un uzrīkotu skaistu gaisa balonu izrādi procesā. Visi brīvprātīgie dalībnieki strādāja vairākas dienas, lai kopā savāktu tik lielu balonu skaitu, un veltīja ļoti daudz stundas sava brīvā laika, lai piepildītu ar hēliju visus balonus, lai varētu tos vienlaicīgi palaist gaisā. Ideja bija skaista, sagatavojās balona pacelšanai arī ļoti labi, bet te ir BET. Diemžēl tieši tajā brīdī virs ezeriem bija traka vētra, kura grūda visus balonus uz leju, uz pilsētu. Divi cilvēki traģiski gāja bojā apgāztajā laivā, jo viņi nebija redzami balonu dēļ. Baloni arī radīja lielus draudus ASV krastu apsardzes helikopteru pacelšanās gaisā. Bija neskaitāms daudzums tās dienas sūdzību tiesā, un vienā no sūdzībām kāda sieviete iesūdzēja tiesā organizatorus saistībā ar to, ka šo sievieti esot iesitis pārbijusies zirgs (tas atkal ir jautājums – vai nobijās no baloniem vai arī no tās sievietes :D), radot smagus miesas bojājumus. Viņa pieprasīja kompensācijas naudu 100 000 dolāru apmērā.

Jāpiemin arī tas, ka tas prasīja vairākas dienas, lai pa visu pilsētu savāktu visus balonus.

Izskatās tiešam iespaidīgi.

517 4 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

Iespaidīgi, cik liels piesārņojums radās, jo tie baloni taču tapat neizzūd.

25 0 atbildēt

Kaut kā neizskatās pēc gaisa baloniem

24 0 atbildēt

Tā kur mana adataemotion

13 0 atbildēt

un tā tiek piesār;nota tā vide.

14 1 atbildēt

AMAZING!emotion

12 1 atbildēt

Izskatās, pa gabalu pēc siseņu uzlidojuma emotion Bet tuvumā, ka jaunais gads klāt emotion

10 0 atbildēt

Varēja ar tiem baloniem kādu lielu priekšmetu pacelt gaisā.Domāju ,ka vismaz kāds 500 kg, 1,5 miljoni varētu pacelt,bet sazin.Bet kad baloni sprāgtu,kāds kurš apakšā būtu nebūtu laimīgs,ja 500 kg uzkristu uz baškas,nu labi pat nebūtu viņš bēdīgs,jo nepamanītu visticamākais,kā jau pļecka būdama.

10 3 atbildēt

3 minūtes prieka un tāds darbs jāiegulda, lai tik piesārņotu visu. Bezjēdzīgs pasākums.. 

6 0 atbildēt

normāli piesārņojumu gaisā palaida emotion

bet + autorei par rakstu!

3 0 atbildēt

dabas piesārņotāji!!!

2 0 atbildēt

Musdienas neko tadu nevaretu darit, uzreiz vainotu terorakta meginajuma.

2 0 atbildēt

Žēl, ka nav video!

0 0 atbildēt

ko jus nidat zemes piesarnotaji, tad jus ar gruzus metat pie zemes, braucat ar masinam, un visvisadas hu*nas darat.

0 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt

Mjā, neapskaužu lidotājus, tajā mirklī, kad baloni bija gaisā, kuru maršruts gāja caur tiem.. emotion

0 0 atbildēt
Citur bija rakstīts, ka tomēr atrada divus ezerā slīktošos. Tomēr viņiem paveicās.
0 0 atbildēt

kamēr to visu uzpūš :d

0 0 atbildēt

Es nesaprotu, *****JAM? Ko ar to cilvēki panāks? piesārņojumu, kas jau tā ir drausmīgi liels? Nu i nafig šitādus pasākumus.

0 0 atbildēt
Izskatās kā mušu kolonija. emotion Bet varētu Latvija arī pārsist rekordu.
0 1 atbildēt
Varbut lv ari ko tadu uztaisit un vai tas nebija pasaules rekords
0 1 atbildēt