local-stats-pixel fb-conv-api

Florences māksla: Iebraukt aizliegts!14

526 0

Iepazīstieties - Klets Abrahams (Clet Abraham) ir 49 gadus vecs, franču izcelsmes mākslinieks, kurš jau vairāk kā 20 gadus dzīvo Itālijā. Tie, kas ir bijuši Florencē, varētu būt, ka ir pamanījuši interesantas ceļa zīmes, kurās ir manāmas dažādas nianses un "uzlabojumi". Ielu mākslinieks ar šiem uzlabojumiem sāka nodarboties pirms pieciem gadiem - 2010. gadā.

Pats mākslinieks saka, ka šie zīmju uzlabojumi ir kā viens no izpausmes veidiem, kā viņš cenšas pievērst līdzcilvēku uzmanību ikdienišķām, pierastām lietām, ļaujot tās ieraudzīt krāsainākas, sirreālākas un atmiņā paliekošas. Un tieši tāpēc, kāpēc gan ne ceļa zīmes!

Jāpiemin, ka šie uzlabojumi netiek zīmēti virsū, bet gan izgriezti no viegli pielīmējamām un noņemamām līmplēvēm. Šīs līmplēves Klets ar saviem draugiem izlīmē nakts laikā. Tiesa gan, ne visi šo mākslas izpausmi uztver vienlīdz atbalstoši. Mākslinieks min, ka pats ir devies mājup ar 400 eiro vērtu biļeti un brīdinājumu no vietējās policijas pārstāvjiem. Kā nu ne, tomēr šāda zīmju "izdaiļošana" ir pret valsts ceļu likuma.

Jautāts, par to, ar ko atšķiras viņa māksla no grafiti mākslas, viņš min: "Neteiktu, ka starp grafiti mākslinieku un mani ir liela atšķirība, bet būtiskākais, ko varētu minēt, ir tas, ka es savus darbus veidoju pēc tematikas un radu tos tā, lai tie būtu viegli noņemami un neradītu ilgstošas, nevēlamas sekas satiksmei un apkārtējai videi, iedzīvotājiem. Es cenšos piedāvāt arī savus darbus kā maksas pakalpojumus, domāju, ka daži grafiti mākslinieki arī to dara.

Mūs vieno tas, ka savus darbus pilsētā veicam diennakts tumšajā laikā - laikam jau nakts mistērija un tumsas plīvuris ir tas, kas mūs, kā māksliniekus vieno! Veselīga attieksme vai priekšrokas došana vārda un rīcības brīvībai, kā arī likumu laušana, lai gan šis pēdējais teikums raksturo ikvienu mākslinieku!"

Tiesa gan, manis fotogrāfētās bildes šeit nav tehnisku iemeslu dēļ, kā arī man viņas nebūtu tik daudz, emotion bet Jūsu vērtējumam nododu attēlus no paša mākslinieka pūra lādes.

Ko tu domā par šāda veida izpausmes veidu / mākslu?

526 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Ir lietas, ko nevajadzētu "uzlabot". Šādas ceļazīmes var tikt izvietotas izklaides vietās, piem Mežaparkā, lai ar homora piešprici mācītu bērniem CSN. Bet uz ielas esošās, manuprāt, novērš uzmanību un rada bīstamas situācijas. Tāpat arī grafiti - var apzīmēt industriālās, drūmās sienas, kā bija izdarīts zem Salu tilta 7/9 tramvaja maršrutā. Viss ir nosacīti. Kur  beidzas ķēpājums - viens trafarets zīmējums, kas atkārtojas uz vairākām sienām, bez izdomas. Vai gaumīgs gleznojums, ko veicis lietpratējs vai grupa. Piem.: Eksporta ielā attēlojot bērnu zīmējumus. Un jā - ZZ tunelis. Tāds ir mans redzējums

32 1 atbildēt

Es tādu ceļazīmi nemaz par pilnu nepaņemtu  emotion Nu nevajadzētu tik svarīgus elementus pārvērst par mākslas darbu. Pirmā reakcija būtu WTF smuka bildīte un nākošajā mirklī seko avārija  emotion Mākslas darbs jau tas ir, bet kādam var maksāt dzīvību 

16 2 atbildēt

Zīmes gan nevajadzētu apzīmēt, piemēram mani tas kaitinātu, ja braucu pie stūres un vēlos zināt, kur un kā nokļūt, tas var kādam izraisīt arī avāriju...  emotion

10 0 atbildēt

Smuki, un baigi interesantas idejas. Tikai galīgi nav tā vērts, lai apdraudētu drošu ceļus!!!!!

7 0 atbildēt
Es garos ievadus nelasu, bet raksts interesants.
5 1 atbildēt

ceļazīmēs, manuprāt, juridski nemaz nedrīkst apzīmēt.

3 0 atbildēt

Ikonas vienmēr ir mainījušās.

2 0 atbildēt
Man patika loti smuki
2 1 atbildēt
Ir labs emotion
0 0 atbildēt
Romā arī redzēju.!
0 0 atbildēt