local-stats-pixel fb-conv-api

Es gribu būt fotogrāfs.16

Pāris dienu atpakaļ vectēvs dabūja jaunu fotoaparātu, šis skatās visas fīčas, un tik plukrkšķ pie sevis visādus datus :D Es šim prasu kas par vainu, viņš saka ka kamera tāda un tāda, es izbrīnā prasu kā tu to zini, visus lēcas parametrus, gaismas caurlaidības koificientus utt.

Tad nu es prāsu kā viņš to zin, izrādās ka agrāk viņš ar tām visām lietām nodarbojies profesionāli. Pataisa vaļā skapīti un tur iekšā divi fotoaparāti, gaismas daudzuma mērītājs, un viens objektīvs, kā arī vesela čupa filmiņu.

Paskatot aparātus viss liekas diezgan vienkārši, tikai kad man sāka skaidrod, tad viss tas vienkāršums beidzās :D Izrādās lai uzņemtu vienu kvalitatīvu bildi aiziet vismaz 10 min, kamēr noregulē attālumu kad bilde ir skaidra, cik lielu gaismas daudzumu vajag, plus noregule kad viss saplūst vienā asā bildē nevis 2 miglainās.

Tas ir kaut kas, nav takā tagad vairāk vai mazāk, paņem ar zom, vai krutajiem aparātiem ar roku objektīvu pieregulē un spid pogu. Tad vēl filmiņa pirms fotogrāfēšanas bij jāuzvelk, kas bieži vien esot piemirsies :D

 

Tā nu man pagāja veselas 3 stundas, pats interesantākais , kad es esmu bijis maziņs es to fotoaparātu esot izjaucis pa detaļām, tādēļ viņš diemžēl neiet.

Viens fotoaparāts ir ZENIT-B, otrs ir FEDO, laikam armijas vajadzībām tika ražots, viens no tiem. Īsti nesapratu.

86 1 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

mācies un mācies :) Pirms digitālās ēras ar bildēju ar filmu aparātiem. I nemaz ne slikti tad sanāca. Interesanti, līst skapī, tīt filmiņu tankā. Attīstīt un tad iet sarkanajā istabā lai fotogrāfijas taisītu. Tas viss bij ļoti interesanti.  Protams ar to var arī tagad nodarboties, bet ķīmiju grūtāk dabūt.

5 0 atbildēt

Zenit - vot tā ir manta

1 0 atbildēt

Kāds gadījumā nepārdod Zenit fotofilmiņas? (:

Dabūju veco labo tehniku, tā vien prasās iemēģināt, bet nav ne jausmas, kur tās var dabūt. :(

1 0 atbildēt

 veiksmi :D

0 0 atbildēt

nu jā, ja 1 fotogrāfijai jāgatavojas 10 min + kamēr attīsta, tā lūk ir māksla

0 0 atbildēt

tikpat labi, edam ar rokam nevis ar  dakšiņu jo ta tak ir interesantak un war wisu grūto procesu izbaudīt, wai ne ? :) cmone, vecīt .. laiks iet uz priekšu :)

2 2 atbildēt

protams, bildes daudz kvalitatīvākas un ātrāk dabūjamas, bet tad vēl tač ķīmijas bij jāpērk lai bildi var attīstī. Nesaku ka ar šiem gribētu fočēt :D

0 0 atbildēt

forši es arī sev tādus gribētu*

0 0 atbildēt

Fo4iki krutie emotion - un kad es biju mazinj6 - ar vienu izjaucu - bajgi zeel. emotion

0 0 atbildēt

Man tāds pats kā trešajā bildē, patīk)))

0 0 atbildēt

atbildot uz ketrisa komentāru " šitie taču ir nenormāli labi )))))) " vot te Tu kļudies, labi vinji ir nolikt uz plaukta, vai aiz stikla. :)

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

vo shitie ir speeks..

nevis kaa tagad.. no senchiem izchiksteeta spoguljkamera - viens kadrs uz atru roku pakjerts, fotozjopaa sepijefekts virsuu un visas mazaas meitenes nu ir krutaakaas fotograafes emotion

0 2 atbildēt

man i tas kas brūnā maciņā...

0 2 atbildēt