local-stats-pixel fb-conv-api

9. maijs. True story132

763 13

Nekad nebiju domājusi, ka par šo tēmu kādreiz spokos taisīšu rakstu. Taču šodien pieredzētā iespaidā tomēr uztaisīšu gan. Nevēlos kurināt naidu vai kā citādi provocēt asu diskusiju karus, tikai vēlos, lai caur šo stāstu arī Jūs aizdomājaties. Kopumā parasti mana attieksme pret krievu tautu kā tādu ir neitrāla, tādi pati kā pret visām citām tautām. Tomēr šīs dienas notikumi liek padomāt, cik patiesa ir Latvijas krievu nostādne (ir izņēmumi, kas tā nedomā, protams), ka viņi ir tie baltie un pūkainie, savukārt latvieši, maitas, redz viņus diskriminē un ko tik vēl sliktu viņiem dara (protams, tas ir pārspīlējums, bet sava taisnība tajā ir).Vēstures notikumos gan neiedziļināšos, jo tā ir pagātne un jācenšas dzīvot tālāk.

763 13 132 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 132

0/2000

9.maijs ir vienīgā diena ,kad Rīgas centrā visi ir smaidīgi un pieklājīgi, jo pārējie ir pārdaugavā.

203 14 atbildēt

Pasaki man, lūdzu, ko mēs sliktu esam nodarījuši krieviem? Mēs viņus izsūtijām, apspiedām un citādi pazemojām? Mēs principa pēc kategoriski atsakamies mācīties valsts valodu un tajā sazināties? Mēs tikai vēlamies cieņu pret mums savā valstī, lai mūs respektē, protams, ir izņēmumi, bet lielos vilcienos, tā ir mūsu valsts un mūsu valoda, ja okupācijas pārpalikumi cenšas mums kaut ko uzspiest, tad mums ir jaaizstāv sava valsts un uzskati ar visiem paņēmieniem gan likumīgiem, gan nelikumīgiem.

154 1 atbildēt

Visvairāk krievos mani kaitina necieņa pret valsti kurā dzīvo, valsts valodas nezināšana!

9.maijs manu prāt vispār ir kaut kāds cirks, 1.Nez kāpēc krievi uzskata, ka nacistisko Vāciju sakāvuši 1 dienu vēlāk, kā visa cita pasaule. 2. Nav saprotama izmantotā simbolika, jeb Georga lentīte, jo tās patiesā nozīme ir kā ordenis PSRS laikā PSRS armijas karēvjiem kuri bija sagūstijuši pretējas puses ģenerāli vai citu augstu personu. 3. Kāpec Latvija vispār ir jāsvin svētki krieviem, kā arī to, kāpēc pat no Krievijas brauc cilvēki, lai svinētu tos Latvija. Mēs taču esam Latvija. Mums ir sava VALODA, KAROGS, ĢĒRBONIS un HIMNA. Nav nekādas saistības ar Krieviem, ja nu vienīgi tie, kuri palika šajā valstī pēc valsts nostiprināšanās un nez kapēc sūdzās par to cik slikti šeit ir, ja jau ir tik slikti http://travel.ldz.lv/lv/time-table/list/412-riga-maskava <;--- lūdzu vilciens gaida, ja nē tad sāc cienīt valsti kurā dzīvo!!!

93 1 atbildēt

Šodien pie manis veikalā ienāk 2 puikas, daros savā nodabā, atskan jautājums "Skoljko eto stoit", vēsi atbildu "Dva lata"... Šamie kādu laiku vazājas pa veikalu ievēroji tas ornaži melnās lentas, nodomāju 100% paši nezin, kas tas vispār par simbolu. Pienāt atkal puika klāt, pamanu ka lentīte spiesrausta ar padomju laika skolenu zvaigzni ar visu attiecīgo simboliku. Turpmāk saruna no manas puses notika tikai latviešu valodā.. Pēc 2. teikuma bija iesprauciens: "Ja ņepaņimaju"....  Esmu slikts cilvēks un appsiedējs?

71 0 atbildēt

Viss kas ir jādara lietas labā, kopīgi visiem latviešiem iet uz uzvaras laukumu un to nožēlojamo stabu nojaukt!  emotion

77 10 atbildēt

1. Latvijā dzīvojošie krievu tautības cilvēki nemaz nav krievi, bet gan krievvalodīgie.

2. Viņi turpina sūdzēties par to, cik viss ir slikti utt. un turpina dzīvot Latvijā, jo Krievijā viņus nemaz negaida, un viņiem nav kur citur likties.

59 0 atbildēt

Šodien no rīta, saprazdams ka ir 9. maijs  iedomājos , ja jau mūsu valstī svin uzvaras dienu un nacisma sagrāves dienu, tad kāpēc gan nesvinēt arī Padomju savienības sagrāves dienu, jo ja tiek svinēta uzvara pār vienu ļaunumu derētu arī svinēt uzvaru pār otru 

53 0 atbildēt

šī diena ir pretīga :( 

55 10 atbildēt

Šodien gāju gar Rīgas centrāltirgu. Virs vienas mašīnas bija piestiprināts visai prāva izmēra krievijas karogs un vēl georga lentīte piedevām. Es tiešām nevēlos nevienu aizskart, bet... EJIET JŪS VISI.... Pilnīgi pretīgi palika. Ja jau tu tā dievini savu valsti, tad brauc uz Krieviju. Vilciens atiet katru dienu! 

39 1 atbildēt

Vienkārši tracina tā viņu nelokāmā pārliecība - "mēs atbrīvojām Latviju!" Un tas, kādu absurdu šodien televīzijā izteicās Krievijas vēstnieks - "Latvija netika okupēta, mēs atbrīvojām Latviju, kādēļ pēc tā mums valsts vara būtu bijusi jāatdod citiem (domāts - latviešiem)." Vienkārši kauns par tik trulu vēstnieku... Brīžiem vienkārši vemt gribas tās viņu debilās propagandas dēļ, un galvenais jau, ka lielākā daļa nedomājot tai seko, pat neiedziļinoties faktos. Kad palasa kādus komentārus par Latviju un latviešiem kādā krieviski runājošo vietnē, vienkārši sāk pārņemt naids pret tiem aprobežotajiem indivīdiem...

35 0 atbildēt

jau otru gadu dzīvoju un māos daugavpilī, un ticiet man, šeit situācija arī ir nemainīga. cenšos itkā neturēt ļaunu prātu pret krievvalodīgajiem, bet viņi nopietni uzprasās un arī 9. maijs nav izņēmums. arī ar kursa biedriem šajā dienā sanāk vairāk asāku vārdu pateikt, jo tie pārsvarā ir vietējie daugavpilieši. no vienas puses parauj besisi par to, ka viņi , kā liekas, neciena latviju, bet no otras puses, man vienalga, man šodien eiropas dienaemotion

33 0 atbildēt

Rakstam, liels,trekns +. PILNĪGA TAISNĪBA

29 1 atbildēt

ja dziivi palikushos tataaru govju ganus var saukt par krieviem, un vinji sevi uzdriikstas saukt par latvieshiem, tad uzvaras pieminekli vajag nodedzinaat un nobrucinaat, kopaa ar CCCP karogu un paaris FAKE kara veteraaniem karaajoties blakus kokos ar cilpaam ap kaklu.

man nekas nav pret krieviem un vinju valodu, bet briizziem vinji atljaujas daudz par daudz.

21 1 atbildēt

Pa muti iedot, vienalga vai sešdesmit gadus vecs, vai 20. 

28 9 atbildēt

vajadzētu tgd paņemt latvijas karogu, un iet psataigāties gar turieni un dziedāt latvijas himnu, lai tie krievi aizrijās 

20 3 atbildēt

labs raxts :)

vot es nesaprotu vienu lietu, man vislaik vecaaki ir teikushi, ka jaamaacaas krievu valoda, ka man to vajag, man taa noderees dziiveee, un nekad vinu neesu maacijies, knapi uz 4 izvilku skola. un tgd ja godiigi ar to lepojos, ka nemaaku runaat krieviski. Un kapeec man tas buutu jaadara un ar krieviem jaarunaa krievu valodaa, nejau man krievu valoda dziivee noderees bet gan kreviem latvieshu, jo vinu tachu sheit dziivo, nevis mees krievijaa.

23 7 atbildēt

ar laiku šie tāpat izmirs un šādu dzerstiņu izsvītros no kalendāra. emotion

16 0 atbildēt

Kaitinošākais ir latviešu politiķu gļēvums! Visur bāžās ar ''sabiedrības saliedētību'', ''vienotību'', ''aizmirsīsim'', ''kas bijis, bijis'', ''jāsadodās rokās'', ''dialogs''. Liec tikai savas muguras. Krievi (runājam par 9.maija krieviem) nemaz to nevēlās! un nekad nevēlēsies, viņi nicina Latvijas valsti un latviešus. Kam tas vēl nav skaidrs? Ar suņiem jārunā suņu valodā! ''Pareizā'' rietumeiropas retorika šeit nestrādā.

15 0 atbildēt

Nesaskatu vainu latviešos, mēs te mierīgi dzīvojām līdz atnāca krievi un visu piehujārija, zahujarija, zajebala, piepizdoja un tagad jutas apvainojušies. Viņu etniskā dzimtene un majas nav šeit, tapec ja viņi nevelas pieņemt musu valodu, kulturu un vertibas viņiem te nav kom meklēt.

13 0 atbildēt

Es gan neesmu tik labs krievu valodas pazinējs kā Puškins, bet es spēju sazināties krievu valodā pietiekami labi. Vai man par to ir kauns? Absolūti nē! es uzskatu, ka valodu zināšanas ir tikai priekšrocība, pie tam, valodu apgūšana tikai veicina atmiņu. Tādēļ, man nav saprotams tas, ka te ir kāds, kurš lepojas ar to, ka, ar nodomu, nav apguvis krievu valodu.

Varbūt patiešām pietiek tēlot pārgudros un sākt saprast, ka darba tirgus brutāli pieprasa krievu valodas zināšanas. Un ne tādēļ, lai sazinātos ar Latvijā dzīvojošajiem krievvalodīgajiem, bet tāpēc, ka Krieviju, kā jebkura tirgus spēlētāju, nevar ignorēt.

Kas attiecas uz autores minētajiem piemēriem, jāsaka, ka šeit ir pieminēti daži krievvalodīgie un stāsta morāle ir tāda, ka latvietis nevar būt latvietis Latvijā. Bet, es atļaušos teikt, ka nedrīkst vispārināt. Nu nav visi krievi okupanti, kas neciena Latviju un uzvedas klaji naidīgi. Nav! Nu, Uzvaras pieminekļa kontingents ir ārkārtīgi interesants, bet, tajā pašā laikā, citu svētku laikā arī daļa latviešu nemāk uzvesties un svin svētkus tikai ar alkoholu un nepieņemamu uzvedību. Vai tādēļ visi, un es uzsveru-visi, latvieši ir lopi? Nē!

Ja Tu esi kretīns, tad Tu esi kretīns, neatkarīgi no tautības vai tā, kādā valodā sarunājies.

15 6 atbildēt
« 1  2  3  4 »