local-stats-pixel fb-conv-api

13 gadus ar paštaisītu nieri.26

770 8

Precīzāk- ar aparātu priekš hemodialīzes,samontētu no norakstītajām deteļām, kurš atrodas nelielā lauku māja Ķīnas austrumu daļa.Trīs reizes nedēļa vīrietis Hju Sonvens aiziet uz tualeti ar savu mākslīgo nieri lai to attīrītu,kuru viņs sataisija 13 gadus atpakaļ no virtuves piederumiem un veciem medicīnas instrumentiem

1993.gadā,kad Hju Sonvens mācijas institūta viņam attīstijas nieru mazspēja.Priekš regulāras asiņu attīrīšanas nācas iet uz slimnīcu. Pēc 6 gadu ilga ārstu apmeklējum ar māklsīgo nieri ķīnietis kļuva nabadzīgs un nolēma vairs nemaksāt ārstiem.

Katra asins dialīzes procedūra,pavadīta mājās,tualete,Hju izmaksāja 60 juanus,kas ir 8 reizes lētāk nekā tā pati procedūra klīnikā. Ikreiz Hju Sovens pavērš sevi riskam,jo jau divi viņa kolēģi aizgāja bojā,pēc šāda paštaisītā aparāta izmantošanas.

Šķidrumu priekš dialīzes Hju gatavo pats,izmantojot attīrītu ūdeni,nātrija hlorīdu un kāliju,kā arī bikarbonāta nātriju(cepjamā soda). Pieslēdzoties pie aparāta,viņs ievada divas caurulītes katetrās uz rokas vēnām.Vienā vietā asinis atsūknējas ,bet otrā vietā tās atgriežas bez ķīmiskajām vielām.

Nieru slimība ķīnietim nozīme to,ka viņa asinis uzkrājas dzīvībai bīstams daudzums kālija un nātrija. Tāpēc šķidrumu priekš dialīzes Hju izdomāja tādu,lai nātrija un kālija daudzums asinīs būtu kā veselam cilvēkam. Kad asinis un šķidrums tiek palaists cauri iekārtai,liekais nātrijs un kālijs iziet caur membrānu un pāriet no asinīm uz šķidrumu.Hju asinīs arī uzkrājas skābe,tāpēc savā šķidrumā viņs pievieno sodu.

Ārsti periodiski brīdina Hju par iespējamo infekciju tāpēc,ka zemnieks izmanto nesterilu ūdeni. Kad prese padarija Hju Sonvenu slavenu un par viņa likteni uzzināja augšā,valdība Hju piedāvāja iet uz slimnīcu uz gemodelīzi par to pašu naudu,ko viņs izterē mājas priekš asins attīrīšanas.Tomer pacientam tas ir ļoti neērti,jo tuvākā slimnīca ar mākslīgo nieri nētrodas divus soļus no mājam un tur vienmēr ir liela rinda.

770 8 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

viņam vismaz ir gribasspēks dzīvot

83 0 atbildēt

Diezgan šausmīgi apzināties, ka tu sevi ar saviem paštaisītajiem un nesterilajiem aparātiem un šķidrumiem uzturi sevi pie dzīvības.

42 2 atbildēt

Varen gudrs cilvēks, nekad neko tādu nespētu izdomāt.

30 0 atbildēt

traki

14 0 atbildēt

 

Vecīt diezgan debīls komentārs.

13 2 atbildēt

Redz, ķīnieši ir ģeniāli. Nevis kā letiņi: "ajj pohuj, ganjau ar 2l pivonu izvilkšu"

8 0 atbildēt

Nabadziņšemotion

3 0 atbildēt

Čalim galva strādā emotion

4 1 atbildēt

ar īpašu asprātību neizcēlies emotion

3 0 atbildēt

Līdz kkam tādam vēl vajag aizdomātiesemotion

3 0 atbildēt

lūk kāpēc ir vērts iet skolā!

2 0 atbildēt

Šķiet, ka no krievu valodas tulkots, bet iztulkots ļoti vāji. Lai nodarbotos ar tulkošanu, jābūt krietni labākām valodas zināšanām, lai lasītājam nebūtu iespaids, ka 90to gadu tualetes prese ir atgriezusies... emotion

3 1 atbildēt

Prieks par viņu!

0 0 atbildēt

Tīri pastāvīgs pasākums, es noteikti lepotos ar sevīm . 

0 0 atbildēt

Paštaisīts difūzijas aparāts, ja kāds skolā ir gājis, tad zin, ko nozīmē difūzija...

0 0 atbildēt

Tizls esi ne?emotion

0 0 atbildēt

Stulbenis. emotion Cilvēkam vismaz ir vēlēšanās dzīvot, un kaut kā cenšās to arī panākt, ja ir piespiedu apstākļi! emotion

0 0 atbildēt