local-stats-pixel fb-conv-api

Vista izdēj XXXL izmēra olu13

82 1

Safolkas grāfistes iedzīvotājs Marks Kornišs šonedēļ vistu kūtī gandrīz „apsēdās”, kad ieraudzīja milzu objektu, ko bija izdējusi viņa citādi normālā vista Matilde. Tā bija brūnā ola, kas, kā vēlāk izrādījās, izmēros un svarā pārsniedza normālu vistas olu apmēram sešas reizes. Superolas augstums sasniedza 9 cm, bet apkārtmērs – 21 cm. Olas svars bija 120 grami. Vidēja vistas ola ir ap 6 cm augsta, ar 14 cm apkārtmēru un 20 g svaru. Vienīgā problēma – olas čaumala bija tik plāna kā papīrs, un Markam paņemot jau ieplaisāja, tāpēc to nācās apēst jau tuvākajās dienās.

„Man acis burtiski izvēlās, kad ieraudzīju to pirmo reizi. Nespēju noticēt,” atzinās laimīgais Matildes saimnieks Marks Kornišs. „Tas bija gluži smieklīgi – varētu domāt, ka tā ir zoss ola, ja tik liela!” Protams, fermera pirmā doma bija, vai ar brūno vistiņu viss ir kārtībā pēc tik liela darba. „Bet viņa izskatījās pilnīgi nesatraukta par šo izcilo dējienu!” Tā bija tikai ceturtā ola, ko Matilde vispār bija izdējusi.
Kornišs kopā ar dzīvesbiedri sākuši turēt četras vistas mājas dārzā tikai pirms pusgada. „Mēs nolēmām turēt vistas, jo priecēja doma, ka varēsim regulāri ēst pašu audzētu vistu olas,” paskaidroja saimnieks. Matilde ir brūna holandiešu šķirnes ‘Welsummer’ vistiņa, kura pie sava vārda tikusi vienkārši tā neparastuma dēļ. Pa dienu Korniša vistas brīvi staigā pa dārzu. „Mēs noteikti neesam devuši Matildei nekādu neparastu barību – mums nav ne mazākā priekšstata, no kurienes tā ola radās,” uzsver Marks, kura vistu pamatbarība ir kviešu graudi. „Domāju, viņām ir laimīga dzīve, tāpēc Matilde varbūt vienkārši jutās ar sevi apmierināta!”

Sajūsminātie Matildes saimnieki izmaluši internetu, lai noskaidrotu, vai gadījumā viņu laimīgā vista nav izdējusi pasaulē vislielāko olu. Tomēr izrādījās, ka Ginesa rekordu grāmatā ir reģistrēta vēl lielāka vistas ola. Tās apkārtmērs pa garo asi bijis 31 cm, bet pa īso – 22.8 cm. Šī milzu ola svērusi 340 gramus un saturējusi piecus olas dzeltenumus. To izdēja Stafordas kundzes Melnā Minorka jau tālajā 1896. gadā Lenkašīras grāfistē.
 

82 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Izšķiltos, kā minimus, strauss!:)))

17 0 atbildēt

Interesanti, kas to vistu piegulējis un kāds būtu rezultāts!

Varbūt izšķiltos Karlsons?

6 0 atbildēt

Kā vistiņa viņu dabūj ārā? :D Ja viņa tādu perētu, tur laikam uzreiz liela vista izšķiltos :D

5 0 atbildēt

atbildot uz Bling313 komentāru " Kā vistiņa viņu dabūj ārā? :D Ja viņa tādu pe... "

Megacālis :D  

5 0 atbildēt

žēl, ka apēda, gribtu paskaīties kas no viņas izšķiltos :D

3 0 atbildēt

normālas olas.. ja tādas būtu visas :D

interesanti, ka tekstā rakstīts: "Tā bija brūnā ola, kas, kā vēlāk izrādījās, izmēros un svarā pārsniedza normālu vistas olu apmēram sešas reizes."

bet pēc nosauktajiem parametriem reāli no "normālas" vistas olas izmēru ziņā atkšķirās mazāk nekā 2 reizes..

vispār autors pats lasa ko postē ?

3 0 atbildēt
WTF avatarsWTF

vistu sapāroja ar strausu :D

2 0 atbildēt

Gan jau pēc tam dupsis sāpēja..emotion emotion

3 1 atbildēt

atbildot uz helgard komentāru " normālas olas.. ja tādas būtu visas :D inte... "

a tu lasi ko autors raksta ? :D ja shiis gigaolas swars ir 120 g,betparasta ola swer 20g tad cik reizes lielaaka ir shii ola ?! man sanaak 6x :)  

1 0 atbildēt

:D tada vista ! :)

0 0 atbildēt

Tas jau kartupelis nevis ola :D

0 0 atbildēt

Vistai hip hip urrā!

0 0 atbildēt