local-stats-pixel fb-conv-api

Čikāga1

18 0
Galvenā informācija.
Čikāga ir 3. lielākā pilsēta Savienotajās Valstīs. Kopā ar piepilsētām tajā dzīvo teju 10 miljoni iedzīvotāju, bet pašā Čikāgā vien 3 miljoni. Pilsēta atrodas ASV ziemeļautrumu daļā, Illinoisas štatā, Mičiganas ezera rietumu krastā. Čikāga ir dibināta 1833. gadā ar nosaukumu "Čekagou", kas tulkojumā no indiāņu valodas nozīmē "smakojošie sīpoli", jo pirmssākumos pilsētas vietā bija purvs, kurā auga puravi. Mūsdienās Čikāga tiek dēvēta par vēju pilsētu, jo tajā ļoti bieži pūš stipri vēji, kas uz lielā Mičiganas ezera var labi ieskrieties.

Raksturīgākās iezīmes.
Mūsdienās Čikāga ir kļuvusi par vienu no ASV finanšu centriem. Čikāgas birža ir 3. lielākā ASV teritorijā. Pilsētas panorāma izceļas ar daudzām augstceltnēm, bet tajā ir arī daudz un dažādi parki. Pasaulē Čikāga ir kļuvusi populāra ar savdabīgo mūzikas stilu - blūza un džeza - mūziķu skaitu. Šajā pilsētā ir arī ļoti daudz imigrantu, tajā ir atsevišķi poļu, ukraiņu un lietuviešu kvartāli, protams, tajā ir ķīniešu pilsēta, bet ļoti izplatīta Čikāgā ir spāņu valoda.

Satiksme.
Čikāgā ir ļoti labi attīstīta sabiedriskā transporta sistēma. Pilsētā ir simtiem autobusu un metro maršrutu, kas savieno Čikāgas centru ar vismaz 40 tās piepilsētām. Pilsētā ir 2 lidostas, Midvejas lidosta, kas ir mazāka un O'Hāra lidosta, kas ir noslogotākā lidosta pasaulē.

Sports.
Čikāgā ir izvietotas 15 profesionālā sporta komandas. Populārākās no tām ir beisbola komanda Čikāgas "White Sox", basketbola klubs Čīkāgas "Bulls" un hokeja klubs Čikāgas "Black Hawks". Čikāga ir arī viena no 2016. gada vasaras Olimpisko spēļu kandidātpilsētām, sacenšoties par šo titulu ar Tokiju, Madridi un Riodežaneiro.

Vēsture.
Čikāgas vēsturē ir kāds drūmais periods. 1871. gadā Lielajā Čikāgas ugunsgrēkā nodega liela daļa pilsētas. Tas notika dēļ kādas govs, kas stallī apgāza lukturi. Kopš šī ugunsgrēka, sāka ievērot striktus ugunsdrošības pasākumus Čikāgas pilsētā.

Cilvēki.
Čikāgā ir dzimuši vairāki plaši pazīstami cilvēki. Daži no tiem ir: Džeimss Beluši, Volts Disnejs, Harisons Fords, Hjū Hefners, Hilarija Klintone kā arī terorists Teodors Kačinskis.

Māsu pilsētas.
Čikāgai ir vairākas māsu pilsētas, to skaitā ir: Atēnas, Belgrada, Birminghema, Kasablanka, Hamburga, Kijeva, Mehiko, Milāna, Maskava, Osaka, Parīze, Prāga, Šanhaja, Toronto, Viļņa un Varšava.
18 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👌

0 0 atbildēt