Pa interneta plašumiem bieži vien ceļo sadzīvē noderīgi padomi, bet vai tie patiešām darbojas? Piedāvāju ieskatu 14 populārajos, internetā atrodamajos trikos un to testēšanā. Kā tad tur ir? Mīts vai patiesība? Uzzini tagad
Pa interneta plašumiem bieži vien ceļo sadzīvē noderīgi padomi, bet vai tie patiešām darbojas? Piedāvāju ieskatu 14 populārajos, internetā atrodamajos trikos un to testēšanā. Kā tad tur ir? Mīts vai patiesība? Uzzini tagad
Tests Nr.1
Sagriezt visus ķiršu tomātiņus uz pusēm vienā reizē, noliekot tos starp diviem šķīvjiem, slidinot ar nazi cauri abiem šķīvjiem.
Rezultāts
Griezt tomātus šādā veidā ir ļoti apgrūtinoši. Ir izdevies sagriezt kādu tomātu, un tāpat ne uz pusēm. Iespējams, vajadzētu ļoti asu nazi, un arī tad maz ticams, ka jūs sagrieztu tos precīzi uz pusēm.
Nestrādā.
Tests Nr.2
Lai piens "neaizbēgtu", uz katliņa ir jānovieto koka lāpstiņa
Rezultāts
Piens bez problēmām ir šķērsojis koka lāpstiņu, un turpina vēsā mierā piešmucēt visu plīti.
Pilnībā nestrādā.
Tests Nr.3
Ātrākais un vieglākais veids, kā uztaisīt mafinus, ir sajaukt visas sastāvdaļas krūzē un ielikt mikroviļņu krāsnī.
Rezultāts
Lai pagatavotu šādu kūku, nepieciešama ir viena ola, milti, cukurs un kakao. Tad pievieno nedaudz ūdens, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
Kūkas garšoja pēc kūkas, bet konsistence bija nevisai. Vairāk atgādināja biezu pankūku. Iespējams, pie vainas bija produktu kvalitāte. Ja pie receptes nedaudz piestrādātu, tā, iespējams, būu jauka nodarbe ar bērniem virtuvē.
Tas strādā, taču rezultāts katram var atšķirties.
Tests Nr4.
Lai olas vieglāk nolobītu, uzreiz pēc vārīšanas tās ieliek aukstā ūdenī.
Rezultāts
Šis ir sen zināms triks, un patiešām lieliski strādā
Darbojas
Tests Nr.5
Sasaldētas vīnogas lieliski atdzesē vīnu
Rezultāts
Atšķirībā no ledus kubiciņiem, kas glāzē kūst, sasaldētas vīnogas neatšķaida dzērienu, un dzēriens nezaudē savu īsto garšu. Tās atdzesē dzērienu tikpat efektīvi, kā ledus.
Darbojas.
Tests Nr6.
Izvairīties no asarām, uzberot sāli uz dēlīša.
Rezultāts
Veicot šo ekperimentu, noskaidrojies, ka tādā veidā ir iespējams izvairīties vien no dažām asarām, bet tas nepasargā pilnībā no raudāšanas.
Strādā, bet vāji.
Tests Nr7
Ievietojot saldējuma iepakojumu plastikāta maisiņā, pirms ievietošanas saldētavā, tas būs mīkstāks un būs vieglāk paņemt ar karoti.
Rezultāts
Ilgstoši uzglabājot saldējumu ledusskapī, tas kļūst ciets. Tas nozīmē, ka parasti nedaudz ir jāuzgaida, kamēr tas kļūst padevīgāks, pirms to varēs servēt. Šis triks patiesi palīdz saglabāt saldējumu mīkstu un maigu.
Patiešām darbojas
Tests Nr.8
Ja jūs sagriežat avokado uz pusēm un plānojat izmantot tikai vienu pusi, pārliecinieties, ka jūs izvēlaties noēst salātos to pusi, kura ir bez bedres. Tai pusei, kura palika ar bedri, ir lielākas iespējas palikt svaigai ilgāku laiku.
Rezultāts
Eksperimenta nolūkā abas puses tika atstātas ledusskapī uz divām dienām. Pēc divām dienām abas puses izskatās vienādi nesvaigas.
Nestrādā
Tests Nr.9
Ķiploku vieglāk nomizot, ieliekot to kādā slēgtā traukā un enerģiski to kratīt.
Rezultāts.
Lietderīgi, ja vēlaties nomizot vien dažas daiviņas. Neaizmirsti pirms tam nogriezt ķiploka cieto galu un kratīt no visas spēka, savādāk nekas nesanāks.
Darbojas
Tests Nr10
Sasaldējot olīveļļu ledus formiņās, jūs to varat uzglabāt ilgāku laiku. Pat pēc gada jūs to droši varat izmantot. Pievienojot dažādus zaļumus, tas piedos lielisku garšu jūsu ēdienam.
Rezultāts
Zaļumi, sasaldēti tādā veidā, saglabā savu košumu un garšu. Ja jūs izmantosiet nerafinētu olīveļļu, tā sastings jau pie 5 grādiem, taču, ja izmantosiet parasto eļļu cepšanai, nekas neiznāks.
Darbojas, ja izvēlēta kvalitatīva eļļa.
1. ar tomātiem strādā uz 100%, pie tam, eksperimentu veica profesionāla pavāra uzraudzībā.
2. sīpoli nešpricē, ja tie ir auksti un tos griež ar aukstu nazi.
3. ķiploki mizojas tikai tādi, kas ir veci, jo pilnīgi svaigus ķiplokus normāli cilvēki nemizo. Visvieglāk ķiplokus ir nomizot nogriežot saknes galu, pēc tam saspiežot ķiploku ar naža asmeni, un miza pati nolido nost.
4. par banāniem. Banāni izdala gāzi, kura nogatavina visus augļus, līdz ar to, lai to apturētu, palīdz tikai banāna atdzesēšana līdz +1 grādam. Tā tiek uzglabāti banāni transportēšanas laikā konteineros, un pēc tam noliktavās.
5. par olu notīrīšanu. ir vēl efektīvāks variants - ja vāra katliņā, kad olas gatavas, nolej karsto ūdeni, un lejot iekšā auksto, to katliņu tā sakrata, ka visas olas lēkā un saplīst, un čaumalas pašas nolec nost gan dēļ tā, ka olas vēl ir karstas un čaumalas jau aukstas, gan arī tādēļ, ka ūdens tiek aiz čaumalas plēvītes. starp citu, lētās olas (gan no Lietuvas, gan no Igaunijas) tik viegli nemizojas dēļ tā, ka tieši švakās čaumalas dēļ plēvīte tiek termiski bojāta. Bet aukstai zupai vai krabju salātiem ir vienalga, kāda izskatās tā ola pēc mizošanas (arī bildē ir lētā ola). Pie tam, ola vēl vieglāk mizojas, ja pirms mizošanas to parullē pa galdu un čaumalas saplīst miljons gabaliņos, tad čaumalu var dabūt nost velkot aiz plēvītes.
Nerunā niekus! Man otrais bez problēmām strādā! Nevienu reizi nav pievīlusi mani koka karote... Varbūt vaina karotē?
14-am varbūt visa maģija slēpjas ūdens glāzē nevis uzmauktai kulei?
To es ar visu laiku domāju - kā sieviete aizbrauc uz laukiem, viņas puķes kalst nost. Padomāju, laikam tomēr taisnība tiem orākuliem, ka augi visu zin un saprot - skumst lopiņi pēc saimnieces, tādēļ arī vīst.
Ta nefiga!!! Izrādās viņai tās puķes laista!
Pats pielietoju tikai mizojot olas,jaa arii ripinot pa galdu,kaa te rakstiija un griezzot siipolus saslapinu nazi aukstaa uudeni...
par pienu un karoti piellauju,ka darbojas,ja karstums nav uzgriezts uz pilnu klapi,driizaak tuvaak minimumam.
Par centiibu
Par ķiplokiem - neko nav jāgriež nost un daudzums kādu var tā notīrīt ir atkarīgs no trauka un spēka ar kādu krata. Es šādi tīru pa divi ķiploki reizē, divās lielās metāla bļodās...un ļoti reti ir gadījies, ka kāda no daiviņām nenolobās(pat nenogriežot cieto daļu).