local-stats-pixel fb-conv-api

Vēsturē varenākie cīnītāji47

539 3

Acteki, Spartieši, Samuraji - Viss vienā. Iespēja īsumā iepazīties ar visiem senatnes lieliskākajiem kareivjiem un cīnītājiem.

539 3 47 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 47

0/2000

Bet kur ta kurši, kas terorizēja vikingus? emotion

81 1 atbildēt

Fascinē tas kā dažādos laikos ir veidojušies dažādas šo dižano kareivju grupas. Kā diez būtu, ja šie būtu satikušies vienā kara laukā! 

 

Un varbūt nevietā, bet es pieminu arī mūsu strēlniekus un latviešu lielisko tēmēšanas prasmi kopumā, jo no daudziem atmiņu stāstiem esmu dzirdējusi, ka Latvijas puiši esot bijuši ļoti labi šāvēji. (Kā tētis stāstījā : Armijā neviens nebrīnījās par latviešu puiku šaušanas prasmi, jo to viņi vnk mācējā!)

13 0 atbildēt

Apsveicu!

9 0 atbildēt

Un kā tad ar zemgaļiem kuri ordeņa bruņiniekus sasita lupatu sūdos ???? Vai latgaļiem , paateicoties viņiem latvijā nebija mongoļu tatāru ? Un jau augstākminētie kurši, no kuriem baidījā visas Eiropas bieds- vikingi. Arī prūši ir piemirsti. Nemaz nerunājot par ciltīm kuras nav mūsu asiņu, tādām kā huņņi , zulu , etruski , galli un ķelti.

6 1 atbildēt

Nezkādēļ vesturē raksta,ka vikingi ir baidijušies no mūsu tautas un ar to tirgojusies  ..... Tāpēc nekādus raidus uz mūsu pusi neveica .

3 0 atbildēt

Neliels labojums par samurajiem.

Samuraju primārais un uz karalauka galvenais ierocis vienmēr ir bijis Yari (uz kāta uzmaukts asmenim līdzīgs šķēps). Tad otrs galvenais bija loks, samuraji senajā Japānā bija kā Bruņinieki Eiropas viduslaikos, tie nevarēja būt jebkuri katri cilvēki, tur bija tāda paša politiska ietekme kā Eiropā. Lai kļūtu par samuraju, tev protams vajadzēja parādīt savas prasmes cīņās, zināt un pildīt goda kodeksu un pats galvenais - profesionāli šaut ar loku.

Un viens mīts, Katana nav samuraji izmantotākais ierocis, viņiem tāds bija, jā, bet karalaukā tas palīdzēja tik pat, cik nazis mūsdienās, parasti kad ir pazaudēts/salauzts Yari, un ja draud briesmas, tad tikai Samurajs pievēršas Katanai un dodās ar to tuvcīņā, un nevienu cilvēku ar to pārcirst uz pusēm nevarēja, dēļ metāla parasti esošās sliktās kvalitātes.

Un vispār, tajos laikos, Japaņu metalurģija bija ļoti švaka, jā, viņi to apstrādāt mācēja ar dažām ļoti profesionālām fiškām, taču tas visu nespēja kompensēt, vismaz ne metāla kvalitāti, kura uz pašas Japānas salas ir ļoti švaka, atrodama putekļu formā jaukumā ar citiem minerāliem. Tādēļ, kad Spāņu armija iznāca Japānas krastos un Samuraji devās tai pretī, Samuraju ieroči bieži saplīsa pret Spāņu daudz cietākajām metāla bruņām.

3 0 atbildēt

ja ņemtu arī kautko no jaunāko laiku vēstures,domāju ka vajadzētu ielikt LV leģionārus un japāņu karavīrus,jo tie tiešām bija bad-ass

5 2 atbildēt

Nākamajā daļā uztaisīšu par tiem, kuri netika iekļauti.

2 0 atbildēt

9 - muļķibas, es protams neapšaubu viņu cīņas prasmes, bet no džentilmeņiem tur kā lidz ķīnai rapot, viņi jau uzauga pamatīgas maitas kas ņirgājās par zemākām kārtam - tas ari bija tas laiks kad augstmaņiem bija pirmas nakts tiesības.Sasvīduši, apmīzušies ( viņi nevar no bruņām izvilkt čibriku - tapēc laida gar kāju) iedomājatieis kāds aromāts karsta saulītē no tam bleķa bundžām nāca. Sadzērušies klejoja riņķī  siroja, laupija un izvaroja aizbildinoties ar svētā grāla meklējumiem un ieroču nesēju citiem vārdiem varēja nosaukt par bruņinieka padirsinātaju, kas viņu turēja un atvēra uz dirsas lūciņu - atvainojos tiem kuriem sabojāju spožo bruņinieka tēlu, ne velti bruņinieka laiku sauca par tumšo laikmetu jeb angliski Dark age.

2 0 atbildēt

Protams, atkal var cīnīties par bruņinieku. Šeit apraksts kā no mazu meitenīšu pasaku grāmatas par princesēm un ponijiem.

Bijuši tik pat sliktu, pretīgu, nedžentelmenīgu, zirgos nekad nesēdošu, bruņu nevelkošu bruņinieku, kā tādu kuri ir aprakstīti. Turklāt, tiešām, ilgu laiku netika vilkti pilni bruņu komplekti cīņās, parasti tās bija ādas bruņas ar bruņukrekliem, turklāt, disciplīna ne visiem bija tuvākā lieta.

2 0 atbildēt
Stereotips, ka nindzjas vilka melnas drēbes ir aplams. Viņi vilka tumši zilas drēbes, jo melno krāsu vieglāk varēja pamanīt naktī.
2 0 atbildēt

1. ko nozīmē "ieroču artilērija" ?

2. nez vai korekts ir apgalvojums, ka mongoļi dominēja Eiropā.

3. Leģions bija Romas armijas iedalījums, kurā bija ap 5000 karavīru, leģionu bija daudz.

2 0 atbildēt

''viņi baidijās par iespēju tikt nogalinātiem''

Nu, ne gluži. No nāves viņi nebaidijās. Pats galvenais bija izpildīt misiju, un viņi bija gatavi nekavējoties atdot savu dzīvību, lai to izdarītu. Būtībā viņu dzīvībai nebija nekādas īpašas vērtības. 

2 1 atbildēt

Get the history facts straight, te ir mazliet pārspīlējumi, kas ir kā filmās... 

1 0 atbildēt

butu ideali ja uztaisitu filmu kur ivsi sie karo!

2 1 atbildēt

Loti labs un interesants raksts, kam noteikti vajag otro dalu par kursiem, galliem , hunniem un citam varonigam ciltim un tautam.

1 0 atbildēt

ninzas nav karotajis, bet algoti slepkavas, tas pats kas musdienas un musdienas tos verte vel zemak neka algotnus (PMC)

1 0 atbildēt

vikingi ar zobeniem tik bieži kaujas laikā necīnijās, to parasti lietoja viņu vadonis ... vai dueļos, kad izaicināja vadoni vai savādāk ... 

1 0 atbildēt
Vai ta mongoļu impērija nebija lielākā impērija? Es nezinu nevienu lielāku.
1 0 atbildēt

Nav no jaunā raidijuma, kas iet pa tv6? 

0 0 atbildēt