local-stats-pixel fb-conv-api

Pārsteidzoši fenomeni kosmosā, ko izdevās nofilmēt.29

958 0

Visums ir pilns dažādu pārsteigumu. Par laimi cilvēks ir attīstījies tik tālu, ka ir izgudrojis kameru, kas spēj šos pārsteigumus iemūžināt.

958 0 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000

"Nepatīkamākais ir tas, ka mēs nezinam - tā ir seja vai dibens. Fakts ir tāds, ka Mēness griežas ap savu asi, taču mēs to neredzam" - grozies kā gribi, bet dibens ir vienmēr topā. Tāpēc seju ar neredzam.....

21 0 atbildēt

Baigi labs raksts, ko vēl labāku padara autora izcilā humora izjūta. emotion

19 0 atbildēt

Mēness griežas ap savu asi un pilnu rinķojumu veic 27, 3 dienās, tāpēc pret Zemi ir pavērsta viena un tā pati mēness puse , otra nav redzama jo Saule apspīd tikai vienu mēness pusi un otra paliek ēnā.

8 0 atbildēt

Man patika veids, kā to visu apraksti, ļoti interesanti lasīt. emotion

8 0 atbildēt

Vienmēr nomācusi tā azpiņa, ka tālo zvaigžņu gaisma jau ir milioniem gadus veca. Raugoties debesīs jūties mazliet atpalicis. Depressive as f*ck.

6 1 atbildēt

Mēs mēness vienu pusi redzam tāpēc, ka tas vienmēr ir pret mums. Jeb tas sinhroni rotē ap zemi. Tieši tāpat kā kaut kāds poniju karuselis :D

3 0 atbildēt

Atbilde uz jautājumu par cepumiem : Tas ir plūdmaiņu dēļ, secinot to, ka Mēness ap savu asi apgriežas tajā pašā periodā, kā ap Zemi. Tāpēc to nemanam.

4 1 atbildēt

Mēness griežas kā traks attiecībā pret Sauli, bet anyway, Zeme attiecībā pret Sauli griežas trakāk.

2 0 atbildēt
Mēs redzam tikai vienu mēness pusi jo tas griežas ap savu asi 24 stundas
2 0 atbildēt

Redzam mēness vienu pusi tāpēc, ka mēness pilnu apgriezienu ap savu asi veic laikā, kas vienāds ar mēness apriņķošanas laiku apkārt zemei. Tā tas nav bijis vienmēr - agrāk mēness ap savu asi rotēja ātrāk, taču tā ātrumu sabremzēja zemes okeānu gravitācija (Paisums un bēgums).

2 0 atbildēt

Neredzam, jo mūsu planēta riņķo ar to pašu attiecību kā mēness, pat uz to pašu pusi.

1 0 atbildēt

Vot pasaki kapēc kadreiz kad skolā gasāju visu to ko tur stāstīja bija garlaicīgas, mokošas stundas. emotion laikam jau učuku vaina kad neprot pasniegt..

1 0 atbildēt

Ļoti forši uzrakstīts raksts! :)

1 0 atbildēt

9. bilde

Kāpēc mēs neredzam mēness otru pusi, tas nav grūts jautājums.

Bet tam, kas atbildēs uz jautājumu, kāpēc tā mēness puse, kas vienmēr ir vērsta pret zemi - ir ar vissarežģītāko virsmas topogrāfiju, es piesolu labu balvu cepumos! Kāpēc tai ir visvairāk plankumu, salīdzinot ar otru pusi?

1 0 atbildēt

Tapēc jo mēnes griežas ļoti lēnu 

0 0 atbildēt

rts!

0 0 atbildēt

Pa 5. runājot un trešajā reizē,kad lidoss garām ietrieksies zemē,vai arī palidos otrā pusē garām par 1 miljonu km un zeme dzīvoss.Nu to spriežu,ja jau sākumā 7 miljoni kilometru.Tad 2056.g 3 miljoni kilometru.Un nākamajā reizē 1 miljonu kilometru otrā pusē palidoss garām.Un zemei atkal entie miljonie gadi nebūs jābaidās no tā Asteroīda.Bet apšaubu,ka vispār 2056.g kāds vēl baidīsies no asteroīdiem.100 % ,ka tos būs viegli iznīcināt ar jaunajām tehonloģijām.

0 0 atbildēt

Zemeslode 1x 24h apgriežās ap savu asi un mēnes par cik ir zemes pavadonis arī veic vienu apgriezienu, bet mēs to neredzam jo skatamies uz mēnesi no zemes, bet ja uz zemes un mēnesi kustību paskatītos no malas (kosmosa) Tad varētu redzēt ka menes veic vienu apgriezienu nemitigi zemei radot savu "dibenu" :D 

0 0 atbildēt

Zeme miljardiem gadu ir tīrījusi savu orbītu. Tāds "dziļais trieciens" spēj mainīt lietu dabisko kārtību un novirzīt komētu Zemes virzienā.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt