local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsdienu tehnoloģiju pagātne!13

Vai jūsuprāt mobīlie telefoni un GPS ir jaunas un modernas tehnoloģijas?

Ja tā, tad jūs stipri kļūdāties, un to es jums pierādīšu šajā rakstā!

P.S. Citi interesanti raksti šeit! Un atceries ielikt to +, jo par to mēs abi saņemam cepumus! :)

491 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

4. punkts ar nosaukumu "atmiņu klade'' eksistēja vēl pirms 30 gadiem. Klasesbiedri un draugi deva viens otram speciāli iekārtotas klades, kur katrs kaut ko iezīmēja/ielīmēja un ierakstīja. Atkarībā no sava glupuma pakāpes no "dzīvo dzīvē dzīvu dzīvi, dzīvam dzīvē dzīva dzīve" un tamlīdzīgiem aforismiem līdz krietni saturīgākiem tekstiem, bet ar neizbēgamo "Anniņai no Ievas".

7 0 atbildēt
Senos laikos nebija uzkodu automāti, tapēc neatradi bildes
3 0 atbildēt

Foršs raksts emotion

0 0 atbildēt

Protams, ka GPS nav tik vecs kā SMS .....

smagi kļūdies, GPS ir par kādiem 10 gadiem vecāks par SMS.. pirmais 10 pavadoņu tīkls sāka strādāt jau 1985 gadā... ekspermenti šjā virzienā sākasā 10 gadus kad vispār izdevās palaist ap zemi orbītā pavadoni.. nerunājot par ģeostacionāro  orbītu.. pirmais pavadonis, kur tika izmantotas GPS tehnaloģiajs tika palaists kautkur '70 gadu vidū.. -- Pirmā oficiāli reģistrētā SMS ir 1992 gadā... jo tan vajadzēja GSM sakaru tehnaloģijas.. pats mobīlais arī ir vecss.. ja nemaldos pirmais reālais zvans bija kautkur ap '70 gadu vidu nejauc radio telefonus, ar šunu telefoniem ( mūsdienu mobīlie izmanto tieši šunu tehnaloģiju ).. / krieviski mobīlo tā arī sac par šūnu telefonu ( sotovoj telefon ) / -- bet nu visumā +   

Protams GPS publiski tika padarīts pieejams tikai 90 gadu v idū, un pat tehnaloģija tika atklāta tikai 1991 gada janvārī "Tuksneša vētras laikā", starp citu krieviem bija paliels šoks, jo viņi īsti nenojauta cik tālu ASV ir tikusi ar šo tehnaloģiju.. Krievu GLONOS arī sāka savus ekspermentuys ap to pašu laiku, bet joprojām īsti nestrādā , strādā ar kādu 10 metru precizitāti, pretstātā GPS dažu milimetru.. Ja pieejami vismaz 12 satalīti, un attiecīga aparatūra..

0 0 atbildēt

Pionieriem morzes ābece bija jāzin no galvas.Armijā visi sakari balstījās uz pirmajā attēlā parādīto''atslēgu''.

0 0 atbildēt