local-stats-pixel fb-conv-api

Latvieši, kas izmainīja vēsturi!82

1855 6


...Padomju vara balstījās uz latviešu durkļiem, ebreju smadzenēm un krievu daudzumu...


1855 6 82 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 82

0/2000

Itāļu laikrakstā pirmajā pasaules karā: ''Cik vērts ir viens latviešu strēlnieks? Tik ,cik viņš sver zeltā''

231 0 atbildēt

Jā, latviešu strēlnieku kaujas spējas bija neiedomājams. Katrā kaujā mēs izcēlāmies ar varonību un darījām brīnumdarbus, kā piemēru var minēt kauju pie Plakaniem ,kad Fr. Brieža rota pārdrošā un negaidītā uzbrukumā devās pretī 4 reizes lielākiem vācu spēkiem ar daudz labāku apbruņojumu. Krievi kā vienmēr ''mīzēji'' ,kuri mūs piekāsa vairākas reizes šajā karā un arī vēlāk, teica, ka strēlnieki iet drošā nāvē, bet Briedis savu rotu bija kārtīgi apmācijis un 4 reiz lielākie vācu spēki tika vienkārši sagrauti. vāciešu pusē krita 27, ievainoti 45, gūstā saņemti 34. mūsu pusē 3 ievainotie. un tas ir tikai viens piemērs.. tas ,kas notika Tīreļa purvā tas ir vispār neiedomājami un patiesībā dēļ tā ,kas notika tur ,mums par krievu gļēvulību un nodevību, dēļ kā krita vairāk nekā 5000 latviešu, būtu tiesības viņus ienīst un nicināt ,cik vien mēs vēlamies..

181 0 atbildēt

Tā laika Krievijā bija teiciens, ka padomju vara balstās uz latviešu durkļiem, ebreju smadzenēm un krievu muļķiem.

97 0 atbildēt

Mūsu visu lielāka nelaime ir tā ka mūsu karavīru un arī tautas pūles ir nākušas par labu tikai svešām varām... Latviešu strēlnieku milzīgie upuri Krievijas pēc tam PSRS labā arī kad bijām PSRS Latvija ļoti daudz atdeva kā tauta šim veidojumam...

Un tagad arī mūsu visu upuri ko mēs te nesam savelkot jostas no daudz kā atakoties, tas nav mūsu labā visas pūles un darbs aiziet kautk'dai Eiropas savienībai un viņu bankām.... Vai visi šie taupības pasākumi ko mēs pārcietām ir nākuši par labu mūsu tautai ( es saprotu ka tā bija jābūt un būtu bijis, bet..) Nē viss ir izkūpējis un neviens nezin kur...

Vienīgais laiks kad Latvija tiešām strādāja savas valsts un sevis paša labā Bija Ulmaņa laiks, un uzreiz bija redzams ko Latvieši var...

Kas notiek tagad? Man domāt ja Tie strēlnieciņi kas tur tagad guļ tīreļpurvā un kuriem pat kapa nav, tie nabagi kurus tur satupināja tajos lopu vagonos un izsēdināja Sibīrija, vai arī tie kuri te mocijas visus padomju gadus un tā ar nepiedzīvoja Brīvu Latviju, tie jau sen Kapā otrādi apgriezušie...

Man REĀLI BŪTU KAUNS SKATĪTIES VIŅIEM ACĪS...

63 0 atbildēt

klau vecīt, nu malacis esi labu rakstu esi uzrakstījis, jau bija piegriezušīes tie pediņu aizstāvju un sex min. lobistu raksti. Cepuri nost tava priekša, ja varetu tev vairak + salikt, saliktu. Bet pametu tev domu vel vienam rakstam. Papēti pie kadiem ministriem notikusi Latvijas valsts izputināšana, privatizācija. Uzraksti arī kaut ko par ļaunajiem tēliem kas Latviju noveduši no ražojošas valsts, bananutirdzniecības republiku. Piemeram tagad- Repše, Kalvītis un Šķēle, kā Metalurga aizņēmuma galvotājs. Aiziet....

57 0 atbildēt

Tāču mūsdienu latvieši,ne tuvu nestāv tā laika personāžiem,visi mūs tikai izmanto un tin ap pirkstu,sākot jau ar pašu valdību,kur tagad pazudusi latviešu drosme un iniciatīva?

49 0 atbildēt

Kāds sakars?? Tu gribi lai es visu latviešu karavīru vēsturi vienā rakstā sarakstu? Šis vispār ir stāsts par latviešu sarkanajiem strēlniekiem, nevis leģionāriem.

46 0 atbildēt

Latvieši = strēlnieku tauta! Mums asinīs ir ieliktas labas šaušanas prasmes! Ar to un vēl daudz ko lepojos! Kā arī manu vecvectēvu, kurš bija lielisks šāvējs un Lāčplēša ordeņa kavalieris. 

 

Mūžam neaizmirst ko mūsu senči paveica, ko mūsu vecvecāki izturēja, mūsu vecāki paveica un mēs saglabāsim. BRĪVU LATVIJAS VALSTI!

38 0 atbildēt

Vēlreiz saku, ka mana raksta nosaukumam nav nekāda sakara ar teviem rakstiem. Es pat nezināju par tiem. Cik var atkārtot? Izbeidz cepties par sūdiem, uztver dzīvi vienkāršāk. Izskatās, ka tu visu savu dzīvi pakārto spokiem, un spoki tev ir pats galvenais. Šis ir izklaides portāls, un cilvēki šeit nāk izklaidēties, nevis cepties par sīkumiem.

38 2 atbildēt

Es neteicu, ka esi špikojis, bet gan atbildēju uz komentāru, ka ja jau es esmu špikojis, tad sanāk, ka tu vēl jo īpaši esi špikojis. Tas bija teikts vienkārši kā salīdzinājums. Tavus un Tas i es rakstus vēl var salīdzināt, bet šis ir pilnīgi par citu tēmu... Un nosaukumi, pirms to nomainīji, bija ļōōōti līdzīgi ("Latvietis, kurš šokēja pasauli" un "Latvieši, kuri šokēja pasauli"). Tagad varam beigt šo neauglīgo sarunu, jo man tāpat drīz jābrauc uz darbu (tas, ka esmu spokos online nozīmē tikai to, ka mana sieva no mana profila pēta spokus).

23 1 atbildēt

Labs raksts emotion

22 0 atbildēt

Atceros mans sencis stāsitija, kad dienējis bija Voroņežā un Viena vecenīte bija sazīmējusi viņā Latvieti, bija stāstijusi kāda situācija bija pilsētā kad tai Tuvojās Latvieši, Gūstekņus nav ņēmuši tas nu gan ir Fkats... Baltgvardi vienkārši skriešus metušies bij prom... Un drausmīgi bija baidījušies tieši no tuvcīņām ar Strēlniekiem

20 0 atbildēt

Latviešu un to senči bijuši aktīvi karotāji visos laikos. Sita vikingus, sita krustnešus, noturēja Padomju režīmu tā pirmsākumos, tā visgrūtākajā punktā, izcīnīja neaprakstāmas brīvības cīņas pret milzīgu pārspēku un divām lielvalstīm, tāpat varonīgi cīnījās otrajā karā un Kurzemes katlu pretinieks tā arī neieņēma. Varonīgi cīnījās partizānu vienībās. Arī tagad rietumvalstu speciālisti slavē latviešu karavīru labo sagatavotību.

Bet politika dara savu...

Vai nav paradokss, ka Sarkanās armijas pirmais virspavēlnieks bija latvietis?

Latvietis IR cīnītājs, daudzos šis "talants" vēl guļ.

18 0 atbildēt

Iedomājies, ka esi baigais guru, un visi špiko no tevis? Kad es izveidoju šo rakstu, pat nebiju pamanījis, ka tev arī ir raksts ar līdzīgu nosaukumu. Vienkārši pēdējās dienas pilnīgi nav laika spokiem, daudz darba.

16 1 atbildēt

Nezināju, kā vēl lai nosauc, lai saglabātu intrigu. Vienkārši "latviešu sarkanie strēlnieki" nebūtu diez cik piesaistoši...

15 1 atbildēt

Nu jā, labi atzīti. Bet mēs runājam par nosaukumu, un lai nu kā, bet manam rakstam tas ir pilnīgi atbilstošs (jo viņi tiešām izmainīja vēstures gaitu), kamēr tavam rakstam es nesaskatu, kurā brīdī viņi šokēja (pirms tu izmainījo nosaukumu) vai kurā brīdī viņi iekaroja pasauli. Tikmēr Tas i es rakstam nosaukums atbilst stipri vairāk, jo Liedskalniņa darbi tiešām bija šokējoši.

Ja jau tu vai kāds cits sāk man braukt virsū par līdzīgo nosaukumu, tad no manis var sagaidīt tikai pretdarbību. Vēlreiz vēlos norādīt, ka manam rakstam atbilstošāku nosaukumu grūti iedomāties, tāpēc tieši tādu es ieliku, nemaz nezinādams par tava raksta eksistenci, jo kā jau teicu, man nebija laika ložņāt pa spokiem.

Starp citu, 10+ no manis tavam rakstam, neskatoties uz to, ka tu savus plusus no mana izņēmi.

15 1 atbildēt

varu deret ka okupantiem tgd grauzh ka pa vinu pirmo armijas virspavelnieku bija iecelts latvietis un kad latviesi palidzeja nostabilizties komunismam nevis pashu uralu karaviriem :D

10 0 atbildēt

Pat ja virsraksta ideja būtu aizgūta, par ko es šaubos, kas tur tik traks? Virsraksts atbilst raksta tēmai? Atbilst! Vis. Ko var pērties... Tas ne tikai uz tevi MD atttiecas, bet arī uz citiem, kuri te par to nosaukumu purpina!

9 0 atbildēt

Lepojos, ka esmu latviete! 

9 0 atbildēt

Pelnīts pluss! Paldies par mazo spoku izglītošanu! (:

7 0 atbildēt
« 1  2  3 »