local-stats-pixel fb-conv-api

Dziesmu un deju svētki – organizācijas augstākā virsotne! Diemžēl pēdiņās...82

621 43

Automātiski tiek pieņemts, ka pasākums, kurā piedalās apmēram 37 tūkstoši bērnu, tiktu organizēts tā, lai viss atbilst normām. Nē, pag – ne normām, bet izcilībai, jo kas ir norma? Norma ir skolēnu četrinieks, minimums, kas jaizpilda, lai ko ieskaitītu, vai tiešām mums ir jāapmierinās ar četrinieku Nacionālo dziesmu un deju svētku organizēšanā? Šis grandiozais pasākums norit ne jau pirmo gadu, visam jau bija jābūt noslīpētam līdz perfekcijai, bet nē – katru reizi kāpjam uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem.

621 43 82 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 82

0/2000

Šis raksta autors ir ģēnijs, izlasījis visus negatīvos komentārus un uzcepa rakstu! 

Sāksim ar to, ka katram latvietim zināms, ka Dziesmu svētku kora koncerts notiek nevis rakstā minētajā Daugavas stadionā, bet gan Mežaparka estrādē! emotion

Gulēt slikti? Uz festivāliem teltīs uz cietas zemes gulēt braukt var, bet skolā, zem jumta, neērti. Tu gribēji, lai 17 000 dalībniekiem būtu katram gulta viesnīcā, Tu ar kājstarpi domā, vai tomēr ar galvu? Paņem matracīti un nekāda vaina. Izlutināto bērneļi varbūt būtu neērti jutušies, bet tie jau tāpat negulēja ar visiem.

Pastāsti man lūdzu, kas šogad atšķīrās no visiem iepriekšējiem gadiem? Kāpēc citus gadus neģība? Jā, pareizi, šogad saule spīdēja krietni mazāk, tas droši vien ir cēlonis. Kā es par to neiedomājos? Laikam stulbs esmu! emotion

Pārtika nebija tā augstākā labuma, bet nu parādiet man kādu 14-gadnieku, kurš rautin raujās pēc siltām pusdienām, jā, ir tādi, bet vairums tomēr tik ļoti nealkst, kā arī vakaros varēja dabūt siltu zupu, par ko bija atbildīgi cilvēki naktsmītņu zonā, kas koordinēja pasākumus tur, starp citu, viņiem 350EUR pa šo nedēļu maksāja. Nebija gluži jāmirst badā, bet sūdzēties jau visiem patīk. Ok, dažāda vecuma cilvēki tur bija, bet kādēļ vieni jutās slikti, bet citi ar to pašu pārtiku bija apmierināti? Laikam domāja, ka 21.gs. 15.gadā viņus kā restorānā apkalpos?

Pavērosim aktivitāti FB, Twitter, Instagram u.c., iespaidīgi, it sevišķi nakts stundās, kad it kā viņi gulēja, ja aplūkotu šo ģībējvārguļu profilus sociālajos tīklos būtu visai interesantas bildes un ieraksti! emotion  

Visur pasniedz it kā būtu bijusi stingrā disciplīna, nedrīkst šo, nedrīkst to. Ūdens gan mēģinājumos, gan koncertos bija pieejams VISIEM - gan dalībniekiem, gan skatītājiem, gan organizatoriem, un bez maksas. Aiziet vai apsēsties varēji jebkurā brīdī.

Mediķu skaits nepietiekams? Citus gadus nekādu problēmu nebija! Vai bija jāparedz, ka redz šogad nīkulīgie masveidā kritīs? Nevar izturēt paaugstinātu slodzi, paši vainīgi.

Kopumā sakot, nav jau tikai bērni pie vainas, nevar arī visur vainot organizatorus, sava atbildība jāuzņemas būtu gan vieniem, gan otriem, jo taisnība ir kaut kur pa vidu.

69 13 atbildēt

Izgulēšanās bija ok, ja vien neskaita ka par 4 dienām sanāca 16h (vismaz man), galdus daudz bīdīt nedabujām, tikai vienu un to pašu mazliet salauzām.emotion

Ēdiens jā... Drausmīgs, izņemot pēdējās dienas brokastis, tās bija tiešām nice, varēja pierīties.

Ienest varēja ko vien vēlies, somas nepārbaudija, ne pirms mēģinājumiem, ne koncerta dienā. Uz vietas arī varēja atrast vismaz kafiju un kaut kādu pretīgi pītu kartupeli. Un ūdeni varēja uz vietas dabūt cik vien uziet, tik jaiziet pakaļ un viss.

Mediķu gan bija par maz, ģen. mēģ. laikā, bet tomēr vismaz tas tika labots koncerta laikā. Interesanti likās, ka pat virsdiriģents skrēja palīdzēt bērniem, kad mediķi to nespēja.

Nu ne jau katru, kam paliek slikta dūša vajag uzreiz uz slimnīcu vest, mediķi cik spēja, visu darija. Tas tā mazliet pārspīlēts, pat kordinatori skrēja palīgā, par to gan respekts, kā arī daudziem čaļiem no jauktā kora, kuri arī palīdzēja.

Par gājienu gan taisnība... Tas bija sviests. emotion

Mums ar higēnas iespējām viss bija ok, laikam veicās. emotion

Par Rīgas satiksmes busiem nezinu, bet mēs tikām diezgan normāli visur klāt, laikam tapēc, ka ieradāmies laicīgi... 

47 0 atbildēt

Manuprāt, pats tizlākais bija tas, ka uz mēģinājumiem (4dien/5dien) neieradās ļoti liela daļa Rīgas koristu un varbūt vēl no citām vietām. Bet protams, uz ģenerālmēģinājumu un koncertu visiem bija jāierodas, tur tak televīzija etc.. Nevarējāt palikt mājās un ļaut jauniešiem, kas bija gatavojušies šim koncertam justies brīvāk un nesaspiesti?

Šī iemesla dēļ bija totāls haoss - stāšanās ievērojami ilgāka, sēdēt kur nebija, reāli tur bija mazāk par tiem 31 cm ko visur TV skandināja, pie tam, šie pienācēji nezināja ne dziesmu vārdus, ne to, kad jāceļ krāsu grāmatas un tik koncerta laikā bļāva Justs, kā arī, cik dzirdēju, bija uz koncertu izveidojuši plakātu ar uzrakstu Just un to cēla koncerta laikā, bet šo pēdējo gan pats neredzēju. Varbūt man vienīgajam liekas nepareizi, traucēt koncertu, bļaujot pilnībā nesakarīgas frāzes.

Mēģinājumos bija gan kur brīvi sēdēt, gan arī neredzēju nevienu noģībstam, bet varbūt man paveicās. Jo ģenerālmēģinājuma laikā pat daži dabuja stāvēt kājās, jo vienkārši nebija kur sēdēt. Paveicās, ka daži saspiedās vēl ciešāk un palaida apsēsties.

Mazliet sarūgtināja tas, ka koncerts beigās tika apgriezts un reāli daudzas no tām mēģinājumu stundām tika tik pat kā izsviestas vējā... 

Bet enīvej, kopējās emocijas koncertā awesome.  emotion Neateiktos nekad vēlreiz.  emotion

33 0 atbildēt

Šitie bļāvēji - es redzēju, lasīju, man paziņa stāstīja - besī. Es labprātāk dzirdētu no tiem, kas piedalījās, cik tad slikti bija.

Pati esmu bijusi gan deju, gan dziesmu svētkos. Jā, organizācija vienmēr var būt labāka. Bet tās konspirācijas idejas par to, ka, lūk, gājienu atcēla, jo neviens par tā skatīšanos nemaksā, un daudz kas cits no rakstā minētā gan ir pilnīgas muļķības. Ja ministre gājienu nebūtu atcēlusi, bļāvēji būtu tie paši, tikai teksts cits - bērni jau tā nomocīti, vēl gājienā liek iet.

31 0 atbildēt

Piebildīšu, ka par tām trūcīgajām pusdienām varat pateikt paldies ne jau lielajiem organizatoriem... kuri kolektīvi gribēja, tie brauca ēst siltas pusdienas... kuri izlēma nebraukt - tie grauza sauso paiku.. 

Ne vis ir tik slikti, kā to mālē emotion

23 0 atbildēt
Izskatās, ka tu tur nemaz neesi bijis, jo gandrīz nekas nav patiesība. Piemēram, kur tu izrāvi, ka vakriņās deva 1 gurķi??? Un kopš kura laika nedrīkstēja iet dušās? Kādas KRĀSOJAMĀS GRĀMATAS? Tās bija lapiņas, no kuràm koristi veidoja rakstus un bez kurām iztikt nevarēja. Kāpēc ir jāņem ūdens, ja deva uz vietas???
16 0 atbildēt

vēcīt pēc tās bildes jums ir zjbisās pusdienas mums pat piknik sieriņš nebijaemotion

14 0 atbildēt
1.bērni nav izgulējušies jo pa naktīm ārdās! 2.vienmēr tiek doti taloni uz kādu ēdnīcu kur var iet un dabūt siltu ēdienu! 3. Ēdienu pats vari nopirkt!! 4.Vienmēr ļauj ņemt ūdenī līdz un to neraksta atsevšķi jo tas ir pašsaprotami! 5.Ģībst tāpēc ka neguļ un tāpēc ka ēd čipšus,kolu utt! 6. Straujuma ir viena no vislabākajām Latvijas premjerministriem ever!!!
18 5 atbildēt

Ažiotāža lieki sacelta. Galvenā~problema visā šajā~ģībšanā~ir bērnu fiziskās sagatavotības trūkums. Agrāk bērni vairāk strādāja (palīdzēja vecākiem), brīvajā laikā izkustējās. Tagad to visu aizvieto dators un mobīlo spēlītes. Rezultātā izauguši nīkuļi, kas nespēj izturēt pāris dienu normālu izkustēšanos. Kā būtu vēl, ja būtu +30 grādi kā dažu labu citu gadu....

Sporta stundu līmenis jāpaaugstina un vecākiem beidzot jārūpējas par bērniem! Pirmkārt ne skolotājiem, bet vecākiem kas "princesītes" un "princīšus" izlutinājuši.

14 1 atbildēt

Pilnīgu bullšitu tu tur esi sarakstījis! Palasi vēl interneta komentārus no cilvēkiem, kas savu mūžu nav bijuši/redzējuši/piedalījušies Dziesmu svētkos! Sakārto savu info kanālu un tad piesārņo internetu!

18 6 atbildēt
Jūs , kas te rakstat dirselīgus komentārus , bijāt kā dalībnieki uz šiem svētkiem ? NĒ !! Es gan biju , un praktiski NEKAS no jūsu noraidošajiem komentāriem un šī sūdainā raksta nav taisnība . Tpfu . Pelnīts mīnuss . ! Autors pats nezin , kādā sakarā mums bija KRĀSU grāmatiņas . : ] Ūdens tika atļauts . Un pat mēs , kā dziedātāji , visu nedēļu tikām gan dušās , gan sejas , zobus nomazgāt un izmazgāt. Ēdināšana arī bija ļoti apmierinoša. Un vispār . Liela daļa ģībēju bija bērni ar epilepsiju. Labi , jā , nu , bija mums mazs gulēšanas laiks un ļoti agri bija jāceļās un jābrauc uz estrādi . Bet ne jau tas ir pie vainas . Vēl daudzi ģībēji bija bērni , kuri laikam nepazīst neko citu izņemot čipsus un kolu . Piedodiet , bet es tomēr stāvēju kopā ar vēl 13 tūkstošiem dziedātāju . . . Par dejotājiem viss skaidrs , viņi tiešām bija pārguruši , bet nu. . Dušās viņi tika .. Tas , ka daudzi paši nemaz negāja mazgāties , nenozīmē , ka nebija , kur mazgāties . Tāpēc , ja nepiedalījāties , lūdzu nevajag melot . : ) Es tur biju un ideāli zinu kas un kā . . emotion)
11 0 atbildēt

Kad es pusaudžu gados ģību, es ar kratījos krampjos, ārsti teica, ka tas ir normāli. Ir tādi, kas nokrīt smuki un klusi a ir tādi, kas kratās. Tas bija tikai un vienīgi pārgurums. Bērni, protams, nav vainīgi. Ja ļautu apsēsties ik pa laikam un ja būtu bijuši normāli WC bez mega rindām, tad arī dzēruši bērni būtu vairāk. Un tad neviens neģībtu. Nedēļu ne pārāk labas paikas nav nekas traks. Ar to bija jārēķinās un jāņem līdzi kaut kāds ēdamais. Tie paši gurķi, tomāti, rupjmaize.

Šobrīd lielākas cepiens manuprāt ir par to, ka rīkotājkomandas vadone Bērziņas kundze itin visā vaino visus, tai skaitā bērnus, nevis vienkārši atzīst, ka bija kļūdas un solīt tās novērst.

Vainot pusaudžus, ka tie negāja laikus gulēt ir tas pats, kas paziņot, ka tu pats piedzimi jau 30 gadus vecs un nekad neesi bijis pacmitgadnieks.

9 0 atbildēt

Pati piedalījos un patiesībā varēja ņemt uz ģenerālmēģinājumu visu, ko vajadzēja. Vienīgais tika pateikts, ka obligāti vajag krāsu grāmatiņu (nevis krāsojamo grāmatiņu, bet gan grāmatiņu, kurā bija 5 krāsas un ar t'ām krāsām rādijām zīmējumjus), lietusmēteli. Vēl pateica, ka nedrīkst nekādu citu somu ņemt izņemot to oranžo "Kārums" maisiņu. Turklāt neviens taču tos maisiņus tāpat nepārbaudītu un neskatītos vai tev ir iekšā tikai 2 lietas.

Aiz estrādes bija kaudze ar ūdens pudelēm un mierīgi varēja pieiet klāt un tev iedotu ūdeni.

7 0 atbildēt

5. bildē pa kreisi, meitene pagriezusies stāv kājās un atbalsa draudzeni. Draudzene izskatās līdz baltajām pelītēm pārbijusies. Man šķiet, ka tas uztaisa visas ģībšanas situāciju vēl briesmīgāku...

7 0 atbildēt

Nepiedalījos šajos svētkos, bet pastāstīšu par pieredzi iepriekšējos svētkos. Tā kā no mūsu kora dziedāja tikai puse (pārējie dejoja), bet pēc papīriem korī bijām 26 dalībnieki, pārtiku un bonusus saņēmām dubultā. Par ēdiena apjomu sūdzēties nevarēja, cita lieta bija kvalitāte. Karstā laikā gaļmaizītes gan nevajag dalīt - tās ātri bojājas, nav iespējams nolikt vēlākam laikam. Pusdienu siltais ēdiens likās kaut kāds lētais variants (ne pārāk svaigi salāti, kartupeļu putra, lētie cīsiņi). Tā kā porcijas dubultā, bija pārpalikumi, ko nesu uz mājām sunim, tas tos cīsiņus neēda. Gājiena dienā gan tikām baroti kādā vietā Verīgā, deva gardu zupu. Tā kā dzīvoju netālu no Rīgas, bet mūsu kolektīvs no Rīgas, vakarā mierīgi varējām doties mājās - izpalika izbaudīt uz savas ādas, ko nozīmē gulēt skolā un cīnīties par dušu.

Mans ieteikums priekšdienām - lai šādas situācijas neatkārtotos, katram dalībniekam laikus jāpadomā par savām ērtībām un iespējamiem šķēršļiem, bet vecākiem un skolotājiem derētu laikus informēt bērnus par to, kas šajos svētkos sagaida. Šaubos, ka organizētāji nākamreiz centīsies labāk, gan jau tāpat ietaupīs uz pārtiku.

Ak jā - ne jau visi bērni ir vārguļi, kas caurām dienām nīkst pie datora un planšetes, bet dažiem tik tiešām ir īstas veselības problēmas, un ne jau pašu vainas dēļ. Arī saukt par nīkuļiem tos, kuri nepiedalījās gājienā, nav korekti - kā teica, tā darīja. Ziņa, ka var piedalīties nepaspēja aizniegt visus.

7 0 atbildēt

Es nezinu kā citiem,bet manai skolai nebija ne par ko jāmaksā. Tur deva ūdeni par brīvu un nezinu kā citiem, bet mums ļāva ņemt līdz gandrīz visu ko gribējām. Tā tad manā somā bija - nevis krāsojamā, bet gan krāu grāmata, lai varētu taisīt to Latvijas karogu utt., lietus mētelis( ja vajag tad 2), telefons, kabatas nauda un pusdienas, kas sastāvēja no : gurķa, 2-3 maizītēm, siera, "Lipton" tējas bundžiņas un viena mītrā salvete, es ņēmu līdz arī keponu un jaku. Njā... Mēģinājumi bija ļoti gari. Pirmajā mēģinājumā bija jābut 7 no rīta un beidzās tikai piecos. Otrajā mēģinājumā bija jāierodas kaut kur astoņos un beidzās arī piecos. Pie tam mēs gandrīz visu mēģinājumu stāvējām kājās, jo skolotāja neļāva apsēsties pat tad, kad virsdiriģents atļāva apsēsties. Manai skolai paveicās, jo nevienam no mūsējiem nekas nenotika.

6 0 atbildēt

Mums mēģinājumā bļāva , ka neko citu kā lietus mēteli un krāsu grāmatu uz ģenerālmēģinājumu līdzi nevar ņemt. Mums pustdienās bija 1 maizes šķēle, gurķis, lētā gala desa un suliņa. Pēc pustdienām priekšā vēl 4 stundu mēģinājums. Vakariņas vispār tikai 22.00. Nu kā lai neģībst?!

8 2 atbildēt
Es pats biju dziedatajs un VISS bija norm udeni ja kas ljava njemt REALI PARSPILETS
6 0 atbildēt

Neviens tak nespiež tur iet un piedalīties emotion  Ja jau viss tik sūdigi ir tajos dz.sv. kapec jūs tur ejat? Bet liekas kad puse no dirsējiem nemaz nav tur bijuši.. 

6 0 atbildēt

CIK REIZES VISIEM JĀGALVO? ŪDENS MUMS BIJA TO PAT PAKAĻ META! KO VAR CEPTIES!

5 0 atbildēt
« 1  2  3 »