Piedodiet, ka rakstu neieliku 16:00 kā bija jādara visiem. Bija svarīgākas lietas. Lasam... Baudam..
Dīvainas ēdienu kombinācijas23
Burkāni ar cukuru
Kamēr mums liekas dīvaini pievienot suguru dārzeņiem, tas ir ļoti ierasts burkānu pagatavošanas veids Francijā. Šo ēdienu sauc par Višī Burkāniem (Vichy Carrots), kurš satur burkānus, sāli, piparus, sukuru un Višī ūdeni (dzirkstošs ūdens no Višī (Vichy) rajona) un tad gatavo līdz burkāni ir glazēti. Sukurs pastiprina burkānu garšu un beigās sanāk satriecošs ēdiens no izciliem oranžiem dārzeņiem.
Kafija un sāls
Pievienojat šķipsnu sāls, lai pastiprinātu garšu- tas ir ļoti ierasts sāls pielietojums un tas der gandrīz jebkuram ēdienam (ieskaitot saldos ēdienus). Tikai maza šķipsna pietiek, lai pagadavoti izcilu ekspreso.
Tomāti un sukurs.
Izmantojat cukuru, nevis sāli. Tomāti jau ir piesātināti ar sāli. Sukurs palielina tomāta garšu. Kā nekā tomāts ir auglis.
Šokolāde un kafija.
Kad gatavojat šokolādi, pievienojat nedaudz kafiju- tā pastiprina šokolādes garšu, bet nepievieno stipro kafijas garšu.
Kartupeļi ar muskatriekstu.
Pievienojat muskatriekstu- tikai mazliet- tas pievieno kartupeļiem specifisku garšu, ko cilvēki neatpazīs, bet noteikti garšos. To var pievienot gan ceptiem, gan vārītiem kā arī jebkādu citu veidu kartupeļiem.
Čilī ar šokolādi.
Pievienojat šokolādi čilī. Tā padziļina čilī saturīgo garšu un dod pipariem jaunu garšu. Šis veids ir populārs dienvidos, kur notiek čilī cepšanas sacensības.
Āboli ar vaniļu.
Āboli ir skābi un parasti ir vajadzīgs cukurs cepšanai. Daudzi cilvēki pievieno muskatriekstu vai kanēli āboliem, bet vaniļas ekstrakts pievieno dziļu garšas slāni, ko parasti cilvēki neatpazīst, bet noteikti augstu novērtēs.
Zemenes ar pipariem.
Zemenes (svaigas) parasti pasniedz ar pūdercukuru, bet pievienojot smalkus, maltus piparus, tie uzlabo garšu.