TEX-MEX brīnumi kaķumīļu izpildījumā
Sastāvdaļas:
1. Vistas fileja ~ 500 g
2. Lociņi ~ 1 veikala buntīte
3. Siers ~ 200 g
4. Rīsi ~ 125 g (viena paciņa)
5. Pupiņas tumšās ~ 400 g (viena bundža)
6. Salātu lapas (1/2 no veikala podiņa)
7. Tomāti 2 gab. (lieli)
8. Laims 1 gab.
9. Ķiploks 3 daiviņas
10. Ķimenes
11. Koriandrs
12. Paprikas pulveris
13. Sāls un pipari
14. Eļļa cepšanai
15. Tortiljas pamatnes 6 gab. (lielas)
16. Skābais krējums
Burrito13
Visas sastāvdaļas ierindā!
Uzreiz liekam vārīties rīsus!!
Vistas fileju izklopējam ar gaļas āmuru, lai biezums būtu ~ 1,5 cm un liekam bļodā...
Pievienojam sāli un piparus(pēc garšas un labpatikas), 2 tējkarotes ķimeņu, 1 tējkaroti koriandra, 4 ēdamkarotes paprikas pulvera un 100 g eļļas, tiem kas grib aso versiju - piemetam klāt vēl čili piparus!
Visu kārtīgi iemasējam izklopētajās vistas filejās!
Uz sakarsētas pannas gāžam virsū garšvielainās vistas filejas un apcepam no abām pusēm ... kad apcepts liekam nedaudz atdzist!
Nelielos gabaliņos sagriežam ķiploku ...
Uz sakarsētas pannas uzlejam nedaudz eļļas un metam virsū sagrieztos ķiplokus - mazliet apbrūninam ...
Nokāšam šķidrumu no pupiņām un pievienojam pannā pie ķiplokiem ... cepinam un maisam kādas minūtes ~ 5
Pannā pievienojam novārītos rīsus un cepinam kādas minūtes ~ 10-15, maisam, tad pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu laima miziņu, kārtīgi maisam! ...
Pasautējam ~ 5 minūtes un ņemam nost no uguns.
Nelielos gabaliņos sagriežam tomātus ...
Sakapājam lociņus ...
Bļodā izspiežam laima sulu(kaut pārgriežam uz pusēm un spiežam ar roķelēm), pievienojam sagrieztos tomātus un sakapātos lociņus, pārmaisam ...