Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
236
« 1  2  3 »

(AK - 1.diena)

Kūku recepšus pamatā visbiežāk ir tradicionālās pamatsastāvdaļas kā cukurs, milti, olas, sviests. Ko gan te jaunu vēl varētu izdomāt, taču tikai niansējot pagatavošanas veidu un proporcijas, iegūstam neiedomājami jaunus kūku variantus. Varētu teikt, ka katrai saimniecei ir savas mīļākās receptes, pēc kurām gatavotās kūkas ir priecējušas mīļos cilvēkus gan svētku reizēs, gan ikdienā.

Šoreiz es savu kūku gatavoju spoku autoru kariem (AK), tāpēc receptes pasniegšanas veids būs mazliet nepierasts. Tā kā konkursā sacenšas tikai komandas, vispirms piedāvāju mūsu komandas vizītkarti.

Tā ir mūsu vizītkarte Mūsu... Autors: rasiks Atkal kāda kūka
1.

Tā ir mūsu vizītkarte. Mūsu komandu sauc STARI.

 Par godu spoku konkursam es cepšu gardu kūku. 

 Bet pārnieks mani mundrinās lai bailēs neapjūku.

 

 Kūkas tapšanai sekot bildēs!

Kūkas pamatnei vispirms... Autors: rasiks Atkal kāda kūka
2.

Kūkas pamatnei vispirms cepšu divas plātiņas klasisko olu biskvītu. Bildē redzami vienai plātiņai nepieciešamie produkti: 2 olas, 2 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes miltu un garšai tējkarote citrona garšvielas no burciņas.  

Olu dzeltenumus un baltumus... Autors: rasiks Atkal kāda kūka
3.

Olu dzeltenumus un baltumus saputoju kopā ar cukuru, pievienojot uzreiz garšvielu. Tad piesijāju miltus un viegli iecilāju putojumā.

    Es divas olas miksēju, līdz kāpj no trauka laukā,   

 Mans pārinieks tik pārbauda, vai īstās olas traukā.

Plātiņā ieklāju cepamo... Autors: rasiks Atkal kāda kūka
4.

Plātiņā ieklāju cepamo papīru un olu masu izlīdzinu vienādā biezumā. Lieku cept uz apm.  7 minūtēm  apm.180-200 grādu temperatūrā.

Tieši tāpat cepu vēl otru plātiņu.

Vēl pamatnei cepu vienu... Autors: rasiks Atkal kāda kūka
5.

Vēl pamatnei cepu vienu tumšo kārtu. Sastāvdaļas redzamas bildē. 

Olu dzeltenumus un baltumus saputoju kopā ar cukuru kā iepriekš, tad piesijāju 2 ēdamkarotes miltu, kas jau bļodiņā sajaukti ar 2 ēdamkarotēm kakao pulvera un nažagalu dzeramās sodas. Vienlaicīgi pievienoju  2 ēdamkarotes skābā krējuma ar citrona garšvielu.  

Es div

Izlīdzinu sastāvu vienmērīgā... Autors: rasiks Atkal kāda kūka
6.

Izlīdzinu sastāvu vienmērīgā kārtā uz cepamā papīra un cepu apm.15 minūtes arī apm. 180-200 grādu temperatūrā.

Te redzama izceptā kūkas... Autors: rasiks Atkal kāda kūka
7.

Te redzama izceptā kūkas pamatne. Jānogaida, lai pilnīgi atdziest.

Pildījuma pamatā klasiskais... Autors: rasiks Atkal kāda kūka
8.

Pildījuma pamatā klasiskais vārītais sviesta krēms, ar kakao pulvera palīdzību krāsots trijos toņos.  Vārāmo daļu krēmam gatavoju puslitrā svaiga lauku piena, jo mazāku daudzumu grūti izvārīt. Vispirms karsēju pienu, pievienojot šķipsniņu sāls un ēdamkaroti cukura.

Divas olas sakuļu ar mikseri... Autors: rasiks Atkal kāda kūka
9.

Divas olas sakuļu ar mikseri, tad piekuļu 2 ēdamkarotes ar kaudzi miltus, vēl pievienoju apmēram trešdaļu no uzsildītā piena. Kārtīgi izkuļu. Jāveidojas tādai konsistencei kā plāno pankūku mīklai un bez kunkuļiem. Šo šķidro olu masu lēnā strūklā leju verdošā pienā katliņā. Pievienoju pikuci sviesta, lai nevelk pie katliņa dibena, un, intensīvi maisot ar koka karoti, karsēju, līdz masa sabiezē un uzmet burbuļus. Beigās pievienoju tējkaroti vaniļas cukura.

Jau minēju ka vārītā krēma... Autors: rasiks Atkal kāda kūka
10.

Jau minēju, ka vārītā krēma šai kūkai būs par daudz, tāpēc daļu atlieku bļodiņās. Kopā ar ķīseli vai sulu tas ir gards deserts, ja vēl gadās mājās mazliet putukrējums piedevām, tad garšo vēl labāk.

« 1  2  3 »
0
236

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [5]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Vilnis Salzemnieks avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa BetmensMedaļa Zoles 3000 speles
  Vilnis Salzemnieks 03.09.17 00:59
 
12
0

Nu liels prieks ka ir vēl kāds kas veco šepti nav atstājis novārtā un uzņemās šo darbietilpīgo procesu. Tā ka darbojaties pārī tad cepumi arī dubultā. Es gan parasti nelietoju skābuma elementus ne ievārījumu ne skābenos krēmus jo pašam man tā negaršo. Parasti taisu vaniļas vai kapučīno vai kā līdzīgi kārtu. Lai labi garšo.

rasiks avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Veiksmes lādeMedaļa Darts Veiders
  rasiks 03.09.17 06:49
 
5
0

atbildot uz Vilnis Salzemnieks komentāru " Nu liels prieks ka ir vēl kāds kas veco... " Cienīsim gatru garšas izjūtu un priecāsimies, ka visiem tā nav vienāda.

Jo lielākas atšķirības, jo lielāka būs arī kūku dažādība.  

SAMSS avatars
Medaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Duraks recidivists
  SAMSS 03.09.17 09:02
 
3
0

  

ezkins avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas joks
  ezkins 04.09.17 19:47
 
3
0

Lai neaptruukstas idejas un spars,

Lai gaiša sirds Tev un mozhs gars!      

rasiks avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Veiksmes lādeMedaļa Darts Veiders
  rasiks 04.09.17 19:53
 
1
0

Paldies par uzmundrinājumu. Ievilka mani tajā jezgā, parasti nepiedalos.