local-stats-pixel fb-conv-api

Parīzes sirdī4

110 0

Parīzes sirdī emotion
Bija 21. septembris 2016.gads. Ielidojām Parīzes lidostā un mūsu pilsētas izpēte varēja sākties. Lai gan septembris, bet bija ļoti, ļoti silti, grādi +23, kas mums ļoti, ļoti patika. Pirmais apskates objekts bija Triumfa arka. Skatoties un pētot informāciju par to, mēs pat iedomāties nevarējām, ka tā īstenībā ir tik milzīga izmēros. Arī mūsu bildēs diez ko liela tā neizskatās, bet ir un ļoti. Vienvārdsakot, apbrīnojami milzīga. Tāpēc nebrīnos, kāpēc Parīze ir tik iemīļota, jo te ir tik skaisti un tik daudz ko skatīt un smelties iespaidus. Nākamais pats nozīmīgākais apskates objekts bija Eifeļa tornis - Parīzes simbols. Atkal, to biju iedomājusies nu divreiz mazāku, bet, kad ieraudzīju, jā, tas vairāk komentārus neprasīja. Saule, lielais skaistais, milzīgais draugs Eifelis un mēs. Vareni! Mēs tādi mazi kukainīši uz ko Eifelis smiedamies met savu ēnu 😃 Tā milzīgās četras kājas, jā, k k kaut kas iespaidīgs un nereāls. Bildes nenodod to noskaņojumu, pārsteigumu, kāds tas bija mums. Parīze, noteikti ir pagaidām skaistākā pilsēta, kurā esam bijuši. Arī tāpēc, ka tā ir mīlestības pilsēta. Franču mūzikai arī ir savs šarms. Pusdienojot un nobaudot franču tradicionālās bagetītes un sīpolu zupu, fonà skanēja franču tik ierastā mūzika, bet tik īpaši un šai vietai tik iederīgi, īsta Parīzes garša. Gribas piecelties kājās un virpuļot cauri mūzikai un visai Parīzei. Teiksiet pārāk salkani, nē, nebūt nē, Parīze ir tā vērta, lai tajā pabūtu kaut vai vienu reizi savā dzīvē. Es vēlētos, tajā atgriezties vēl un vēl. Nākošais apskates objekts, Luvra, liels, milzīgs mākslas muzejs. Viducī priecē ar stikla instalāciju. Ir speciāli ķeblīši, lai arī pats varētu izveidot savu mākslu, turot plaukstu virs instalācijas, kas veido acu apmānu. Tālāk dodamies uz Elizejas laukiem, tas ir liels parks. Daudz skaistu puķu, soliņu atpūtai, kafejnīcas vilina ar kafijas aromātu, kruasāniem un citiem tik raksturīgiem franču gardumiem, tur dodamies arī mēs. Pasūtam kafijas, kruasānus un makarūnus. Jā, tik skaisti ir dzīvot. Nesteidzīgi baudām un priecājamies, ka te ir tik forši. Un uz šīs nots arī mans stāsts par ceļojumu beidzas. Parīze paliks mūsu sirdīS ilgi jo ilgi.

110 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Bļa cik tur forši. Kad es uzzinu, ka man vajadzēs atkal mosties un dzīvot latvijā man gribas raudāt. Protams latvija ir ļoti skaista un viss jau ok, bet šeit nevar dzīvot kā cilvēks. Nabadzība.

5 0 atbildēt
Man tieši kā nesen bija jāstāsta par Parīzi. Dejālas bildes.
4 0 atbildēt

Parīze ir tā vērta, lai tajā pabūtu divas reizes savā dzīvē !

Otrajā reizē tu sajutīsi, kas ir tas, par ko savu pilsētu mīl parīzieši, un tas - ir kaut kas vairāk par arhitektūras pārsteigumiem.

4 0 atbildēt