local-stats-pixel fb-conv-api

Ledus un sniega festivāls Harbīnē!!!!!3

Sveiki, spoki!

Lai arī ir teorētiski iestājies pavasaris, un ziema vismaz tuvāko pusi gada (teorētiski)mums nedraud, pastastīsu jums par ledus skulptūru festivālu jeb par vienu no pasaule slielākajiem starptautiskajiem ledus un sniega festivāliem.

Šī gada 5.janvārī Harbīnē (Ķīnā) startēja 31. starptautiskais sniega un ledus festivāls (Hā'ěrbīn Guójì Bīngxuě Jié). Visi komentētaji steidzās bilst, ka tieši šogad šis festivāls pieņema pārsteidzošus apgriezienus un bija vēl vērienīgāks, kā jebkad iepriekš. Jūs noteikti zinat, ka Latvija katru gadu notiek ledus skulptūru festivāls Jelgavā. Kopā ar spirtiņš un wolly mēs šo festivālu aŗī apmeklējām. Bet nu, ziniet, skatoties šī Ķīnas festivāla bildes uzreiz ir saprotams, ka Jelgavas festivalu apmeklēt galīgi nav fun. :D

Pirmo reizi šis festivāls noritēja 1963.gadā, bet tas nenotiek katru gadu, jo ik pa laikam tas tikaizlaists, piemēram, 1985.gadā Ķīnas revalūcijas laikā. Ledus skulptūras tik veidotas no ledus, kurš tiek ņemts no Sungari upes, Ledus bloku iegūšana un sagriešana ir vesels inženieriski mehānisks pasākums ar dažnudažādām iekārtām un transportlīdzekļiem. Skulptūru taisīšanai var tikt izmantots arī denaturizēts ūdens, piemēram, lai iegūtu stikla efektu, kas papildina skulptūras. Dažādi gaismu efekti arī tiek izmantoti skulptūru papildināšanai un dekorēšanai. Uz šo festivālu sabrauc tūristi un skatītāji no visas pasaules. Ziniet, man aŗī ļoti sagribējās redzēt to klatienē pēc tam, kad izbaudīju skaistos skatus bildēs. Jauku jums skatīšanos.

254 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Es nezinu, kam jābūt iekšās, lai spētu kaut ko tādu izveidot.emotion

4 1 atbildēt

Piekrītu tam, ka Jelgavas ledusskulptūras nevar sacensties ar Ķīnas festivālā  radītajiem darbiem, taču mēs varam būt lepni, ka pie mums Latvijā šāds pasākums notiek. Ļoti iespaidīgs ledus skulptūru festivāls bija Jelgavā 2010.gadā, kad mākslinieki bija radījuši tēlus fantāzijas ceļojumam "Apkārt pasaulei". 2010.gadā Kanādā latviešu tēlnieks Kondrāts Sandris kopā ar amerikānieti Evu Suzuko Magnū veidoja festivāla galveno skulptūru ar pieciem olimpiskiem apļiem olimpiskās lāpas sagaidīšanai Vankūverā. 2009.gadā Magadanas ledus skulptūru festivālā latviešu mākslinieki Mintauts Buškevics un Kārlis Īle ar 4 m augsto skulptūru "Eņģelis" ieguva otro vietu. Ledus skulptūras ir brīnumdarbi.

0 0 atbildēt

labais!!! emotion

0 0 atbildēt