local-stats-pixel fb-conv-api

Grieķija0

74 0

Tātad šovasar es biju grieķijā, ļoti interesanta zeme. Cilvēki atšķiras ar kultūru.

Pastāstīšu īsumā par to kur es tieši biju.

Tātad pirmais objekts - Meteora

Nu ļoti skaista vieta, bet kamēr tiec līdz pilsētiņai kurā tā atrodas ceļmalā satiksi 100tiem pārdevēju, kas tirgo dažādākos labumus piemēram mandarīnus, ķiršus, eļļas utt.

”Nekas nevar būt dīvaināks un brīnumaināks par šo romantisko vietu, kas nelīdzinās nekam, ko es jebkad esmu redzējis pirms vai pēc tam. . . nevienā citā kalnu apvidū, kur esmu bijis, nav it nekā, ko varētu salīdzināt ar šīm unikālajām smailēm.” (Roberts Kērzons, angļu ceļotājs, 1849)

AKROPOLE

Akropole - 5.gs. vidū p.m.ē. Perikls pārliecināja atēniešus sākt pilsētā grandiozu būvniecības programmu- jaunajām celtnēm vajadzēja reprezentēt Grieķijas politiskos un kultūras sasniegumus. Saskaņā ar šo programmu Akropolē tika uzcelti trīs dažādi tempļi un monumentāli vārti. 4.gs. p.m.ē. tika pilnveidots Dionīsa teātris dienviedu nogāzē, bet mūsu ēras 2.gs. tika uzcelts arī Hēroda Atika teātris.

Protams visi zinām arī olimpisko laukumu kur norisinājās olimpiskās spēles.

Olimpijas Zeva templis - tas ir lielākais templis Grieķijā, kas veltīts Olimpijas Zevam.

No vēsturiskajiem apskates objektiem īsumā tas ir viss, jo tālāk sekoja nedēļu gara atpūta pie jūras, spilgti zilā udens, ahh tik labas atmiņas, ielikšu bildi arī kur esmu redzams es, pie šīs jūras :)

Tā kā mēs braucām ar auto, tad biju arī Maķedonijā, Serbija. arī interesantas valstis bet par tām varbūt citreiz :)

74 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000