local-stats-pixel fb-conv-api

Čečenija. „Dižo Vaina*u zemes” 1. daļa: Groznija.44

Labdien! Pirms pusotra mēneša pabiju Kaukāza kalnos, jeb precīzāk sakot trīs Ziemeļakaukāza republikās: Čečenijā, Ingušijā un Ziemeļosetijā (Alānijā). Kāpēc devos tieši turp? Biju ļoti daudz lasījis par dižo vainahu tautām un viņu varonīgajām cīņām pret iekarotājiem, kā arī pēdējo 20 gadu notikumu karuselis (kari) Ziemeļkaukāzā un tā neviennozīmīgā interpretācija presē, un masu medijos mani uzkurināja. Tādēļ nolēmu doties turp un visu cik iespējams apskatīties, un izpētīt klātienē. Zinu ka lielajai daļai ļaužu Čečenija un Ziemeļkaukāza republikas vēl joprojām asociējas ar terorismu un lielā mērā arī tas saistīts ar masu mēdiju tendenciozu notikumu izklāstu. Kā dzīvo un kā izskatās Čečenijā un Ingušijā, par to arī centīšos pastāstīt un pēc tam varēsiet izdarīt secinājumus vai manis stāstītais sakrīt ar to, ko jūs esat lasījuši presē vai skatījušies televīzijā.

« 1  2  3  4  5 »
777 2 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

Kārtējais interesantais raksts no tevis!emotion

13 0 atbildēt

Tas patiešām tā arī ir! Maskava tērē milzu līdzekļus lai padarītu čečenus lojālus, bet šis pasākums viņai ir neefektīvs. Čečeni Krievijas ierēdņu priekšā taisās  glaimīgi un pakļāvīgi, pieņem visu kas iespējams, bet tikko maskavas kungi pagriež muguru, tā viss notiks pēc čečēnu prāta. Un vispār! Mans viedoklisir, ka Maskavai ir pienākums maksāt par to, ko viņas imperiālistiskie rīkļurāvēji Čečenijā pastrādāja! Viņiem vēl 100 gadus būtu jāmaksā kontribūcijas, par pedējo divu karu laikā, vairāk kā 200 000 nogalinātajiem un tik pat daudz sakropļotajiem čečēniem. Tāpat būtu  jāmaksā par pēdējo 300 gadu genocīdu pret čečenu tautu, ko Krievijas impērija (dažādās tās formās: PSRS, KF, Cariskā Kriev.) piekopa.

9 0 atbildēt

Brīnišķīgs raksts! Gaidu turpinājumu!

8 0 atbildēt

Paldies! Bija interesanti palasīt un apskatīt bildes. emotion

8 0 atbildēt
Tas moments ar policistu un baikeru laikam bija ļoti jautrs! emotion Izcils raksts.
6 0 atbildēt

Šis ir vienīgais tāds reāli garais, sakarīgais un tik tiešām interesantākais raksts, kas ir redzēts spokos. Baigie ++ no manis! emotion

5 0 atbildēt
Ļoti kvalitatīvs raksts! Viennozīmīgi sekošu Tavām turpmākajām gaitām pa plašo pasauli! emotion
4 0 atbildēt

Paldies par aizraujošu rakstu, izlasīju vienā elpas vilcienā. Vēlu veiksmi turpmākajos ceļojumos un gaidīšu nākošos rakstus.emotion

3 0 atbildēt

Mans ilgāk lasītais raksts spokosemotion

3 0 atbildēt

Šij tēmai es vēl pieskaršos nākamajā stāsta daļā, bet pasteidzoties uz priekšu varu jums pateikt, ka man vēl īsti nav skaidrs, kurš tad pēdējos karos ir uzvarējis! Man pat šķiet, ka Krievija tagad "mīļā miera" un Putina reitnga labā ir gatava Čečenijai maksāt iespaidīgas kontribūcijas par uzvarēto-zaudeto karu!

3 0 atbildēt

Ir tāds plāns! Apceļot visas Ziemeļkaukāza republikas, bet tam vajag daudz laika un vienā piegājienā to nevar izdarīt.

2 0 atbildēt

Sāku lasīt rakstu, uzreiz sapratu, ka tas ir vīrietis, kurš brauca uz Doņeckas apgabalu, lai lūkotos, kas tur patiesībā notika. Paskatījos šī raksta bildes - tiešām, uzminēju!

Paldies par rakstu! Ļoti cienu šadus raksta autorus.

Ir daudz cilvēku, kas vienkārši aizbrauc uz populārajām kūrortēm kā Spānija un taisa rakstus par piedzīvoto (tādi, kā es), līdz ar ko raksti nav diez ko krāšņi. Šis raksts ir ļoti pamācošs un interesants. Žēl, ka šādu rakstu spokos ir ļoti maz emotion

2 0 atbildēt
Lielisks raksts. Izlasīju vienā piegājienā.
2 0 atbildēt

Paldies! Lielisks raksts emotion Sarežģīta kareivīgajām Kaukāza tautām tā vēsture. Un ar vienu kaimiņu nav īpaši paveicies - gluži tāpat kā mums.

4 2 atbildēt

Paldies! Brīnišķīgs raksts!

2 0 atbildēt

"Lielākais gods, kādu var izrādīt patiesībai, ir tai sekot ". (R.Emersons). Paldies par saistošo rakstu.

1 0 atbildēt

ļoti liels respect

1 0 atbildēt
Skatoties uz tiem neoniem nez kapec neizbrina tas ka nesen viens nodega.
1 0 atbildēt

Pat neticās, ka tas ir krievijā..

1 0 atbildēt

Raksts informatīvs, daudz bildes. Vienīgais kas nepatīk i bieži pamanāma personīga nepatika pret mūsu kaimiņu. Parasti kad taisa tādus rakstus tiem pieiet neitrāli, šeit ar tādu kā apakšdomu iekniebt. 

0 0 atbildēt