local-stats-pixel fb-conv-api

Vēlētos uzsākt savu biznesu, bet cik reāli tas ir?77

251 2

Čau spocēni Latvijai ir pienākuši grūti laiki un ir grūti ik vienam. Ipaši mazajiem uzņēmumiem .Taču es vēlētos atvērt savu biznesu, respektīvi autoservisu.

251 2 77 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Es
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 77

0/2000

Biju šajā lauciņā jau no 80gadu sākuma.... legāli tikai no deviņdesmito sākuma. Tieši uz Jauno gadu aizvērām savu firmu, gan maizes ceptuvi, gan nolikvidējām autoparku un servisu...  Tautai vienkārši nav naudas, bet servisa uzturēšanas izmaksas un nodokļi katru gadu tik ceļas. Astoņus gadus strādāju bez algas, pēdējā gadā firmai katru mēnesi ap 5 štuku mīnusi bija. Tāda lūk mana pieredzīte, par kvalitatīvu darbu nekad neviens nesamaksās tik cik tas maksā, bet kaut kā veikt klienta autiņam remontu ticība neatļauj. 

Vēlu veiksmi, bet desmit reizes vēl padomā un parēķini vai ir vērts uzņemties riskus. Piedevām, pie mums katru gadu mainās likumdošana un ne jau uz to pusi lai stumulētu cilvekus darboties.... 

40 1 atbildēt

Ar eiropas auto nemties nav jega, jo bembjus un audi no uk dzen visi kam nav slinkums. un es neskaitamus bembjus un audisus esmu dzekiem uz lv sutijis no uk, un vini, lai kko nopelnitu detalas tirgo par smiekligam cenam tapec ka ir nereala konkurence. Lidz ar to detalu cenas kritas loti zemu tapec ka visi grib nopelnit un atrak visu pardot eiropas auto dalu tirgu ir bezmazvai mazakumsolisana, tas kurs mazaku cenu nosolijs spes nopelnit. Gribi nopelnit normalu naudu un pec iespejas mazak zaudet, tad sac nemties ar skjibacaino masinam tur lietodo detalu zina nav vispar konkurences vismaz lv tirgu noteikti.

32 1 atbildēt

Sāc ar to, ka sākumā uzliec visu uz papīra- uztaisi biznesa plānu(tas nekas ka neņem naudu no bankas). Nekautrējoties iekļauj pilnīgi visus plānotos izdevumus- Papīra lietas(grāmatvedība), ceļa izdevumus, darba algas, komunālos izdevumus, birokrātijas kalnos patērēto laiku(laiks ir nauda). Nosaki savu stundas likmi savam darbam. Tu noteikti  domā- es taču strādāju sev un varu sev neko nemaksāt, tad tu smagi kļūdies, jo viss šitais tev aizņems visu tavu brīvo laiku. Ja tajā virpulī tiksi iekšā, tad rēķinies, ka tuvākā gada laikā tu tajā visā būsi iekša 26/8 un ēst gribās visiem cilvēkiem, t.s. arī Tev. Padomā par to, kādas mašīnas ir taviem draugiem un radiem- provizoriski mēģini saprast, cik un ko tuvākā gada laikā būtu nepieciešams viņiem labot, mainīt utt., jo pirmie tavi potenciālie klienti ir tieši draugi un radi- ja tev tā lieta aizies un tavi draugi un radi būs apmierināti ar rezultātu, tad vienozimīgi ziņas no mutes mute atvedīs pie tevis jaunus klientus no malas. iesaku pameklēt internetā kādus līdzīgus biznesa plānus, lai pašam vieglāk būtu saprast, par kādiem izdevumiem Tu līdz šim nēesi iedomājies. Viegli nebūs, taču ja vismaz gadu noturēsies, vienalga aizklopesi ciet, vai turpināsi strādāt- tā būs lieliska pieredze tavai turpmākajai dzīvei. Pozitīva vai negatīva, tas jau viss atkarīgs no katra paša. Vienozīmīgi novēlu Tev veiksmi un izturību un nervus.  

25 1 atbildēt

Nu ja pats no auto neko nejēdz tad vadīt servisu imho ir apšaubāms plāns...atceros rakstu , kad tu brauci un panelī neskatījies un uzvārīji motoru   emotion  

Lai sagatavotu auto apskatei vajdzēs bremžu stendu, savirzes regulēšanu etc, atgāzu mērīšanas iekārtu... un tas nemaksā maz..nemaznerunājot par citiem servisa tehniskajiem līdzekļiem. ZInu servisu, kas gatavo mašīnu apskatei bet bremžu stenda nav un klients nevar iziet skati...jo bremezes nav pārbaudītas....citi servisi dzen uz lielajiem centriem savirzi regulēt un bremzes baudīt - jo pašiem nav tādu iekārtu..sanāk , ka izmanto klienta auto un tas nevisiem patīk. Un viens mehs nevar pārzināt visas automašīnu markas/tipus...tomēr ir sava specifika, ja dara ko vairāk par izpūtēja sametināšanu un eļļas nomaiņu.

Un rēķinies, ka servius tagad baigi bda VID - viena no lielākajām pelēkajām zonām uzņēmējdarbībā...

13 0 atbildēt
Nesāc uzreiz visu formāli netaisi firmu, sāc sākumā nelegāli , lai redzētu kā sanāk , ievāc pazīstamu klientu loku, kad tu redzēsi, kad sanāks, tad sāc kārtot vidu oficiāli, savadāk iebrauksi lielās auzāe ar firmu un baigajos mīnusos.
11 0 atbildēt

Rajons kurā darbosies?

Potenciālais klientu loks?

Detaļu pieejamība?

Starta kapitāla apjoms?

Zināšanas par auto?

11 0 atbildēt

Pasam ir bijis auto srots ar iespejam detalas uzstadit uz vietas. Viss bija nelegali un tika detalas biditas caur ss.lv Rekinies ar to ka vienmer blakus bus kads kam skaudis, un kontrolpirkumu meginajumi klus par tavu ikdienu. Bmw ir loti labs un tai pat laika slikts lemums, jo bmw detalas tirgo pa lielam uz katra stura, bet vini pa ielam brauka daudz. Ar angliem ir ta ka zinama dala ejosas detalas neder un nakas izmest, vai ceret ka kadam tur piemeram no lampas vajadzes korpusu utt. Bet tad tu atri apaugsi ar sudiem un bus apgrutinati orienteties savos detalu kalnos. Plus vajag anormalu platibu, un lielu angaru kur detalas var normali turet un saskirot. Jo turet ara ka kip pec vajadzibas vares tad noskruves baigi pratigs lemums nav. Plus tas biznes iet, ja perc masinas ne vecakas par kadiem gadiem 13 un lai bizness aiziet, videji masina ir jadabon mega leti, kas ir pagruti. Un ka minimums vajag savu piekabi vai evakuatoru ar ko tas masinas atvilkt, jo maksat citam evakuatoristam ir krietni dargi. Plus ierekini tuksos menesus kas ir menesis pirms ziemassvetkiem un menesis pec jauna gada, jo tad visi ekonome un taisa tikai to kas ir galigi noklajies un auto vairs nekust. Tas ta isuma. Ja interese reali vairak info, tad pm

11 0 atbildēt

Es šeit saskatu tikai vienu iespēju - ēnu ekonomika.  emotion 

10 0 atbildēt
Ja tas cilvēks ir strādājis kādā servisā, vismaz gadu, ir kaut kāda pieredze, nevis savam auto "eļļu nomainījis", ir gatavs rauties melnās miesās par kapeikām ( jo viens strādā, algu saņem divi, plus nodokļi, komunālie, īre utt) tad varētu izdoties, bet pretējā gadījumā kārtējais " vienas dienas uzņēmums". Ar šrotiem gan varētu sanākt.
8 0 atbildēt

Nu vismaz kādam ir uzņēmība.

8 0 atbildēt

Kantorelis nekurienes vidū, kantoreļa saimnieks pilnīgi bez jebkādām tehniskām zināšanām un sapratnes par automašīnām kā tādām... nu, nu... emotion 

8 0 atbildēt
Lai tev veicas. emotion
7 0 atbildēt
Izej mehāniķu kursus. Iegūsti sertifikātu kuru pieliec pie sienas.
7 0 atbildēt

Aceries! Tiklīdz Tu esi ielicis sludinājumu ss.lv,tas nozīmē,ka Tu esi pieteicis kontrolpirkumu VIDam.

5 0 atbildēt

Man visi darbinieki bija sezonas un uz nepilnu slodzi. Pavasarī nezinu, kā būs. Negribas pat domāt. Nezinu, kā lai normāli samaksā cilvēkiem un vēl nodokļus. Kaut kā grozīšos, bet vēl nezinu, kā. Ja būtu jāsāk no 0, vēl lielāka domāšana būtu. Ja strādā bez papīriem, mēģini kaut kur iekārtoties kaut uz pāris dienām nedēļā arī oficiāli. Ja uzrausies, tad tie nagu maucēji kaut kā citādi tomēr skatās, cik ir dzirdēts. 

5 0 atbildēt

nū zini ko, es latvijā strādājot darbu mēnesī saņemtu ap nu 400 - 500 eur, es strādāju Zviedrijā, saņemu 1500 - 2500 eur mēnesī PAR TO PAŠU darbu.

man nevajag kļūt par multimiljonāru, bet NORMĀLI dzīvot nevis izdzīvot,.

es nemeklēju valsti kur mazāk strādāt pamuļķi, bet kur vairāk nopelnīt, kur valsts ceļi ir NORMĀLI, utt.

5 1 atbildēt
Nejau es būšu mehāniķis. Vairāk pa papīriem ņemšos. Vai ari šo to pajaukšu. Ja nemaldos mums viens deputāts ir vistu audzētājs😁
4 0 atbildēt

apmņemšanās ir laba lieta,Rīgā nekas tāds nesanāktu,jo pārāk liela konkurence,man blakus divi šroti un pie mājas garāžā ,bet viens kinostudijas angārā,otrs ir''Zviedru auto'' . no visiem paziņām,kas krāmējās ar auto tikai viens ir savu servisu atvēris,bet viņi būvē drifta auto un būvē turbomotorus utt. pārējie,lai cik zinoši un ar kādu pieredzi nebūtu izvēlās ieņemt vadošus amatus dīleru servisos vai rajonu servisa centros,viens ar klientiem strādā,pats rokas nesmērē, pārējie paši skrūvē autiņus,vienam tā ir sirdslieta,otram iztikas avots,kāds vēl uz smagajiem pārmeties.. Labs serviss,kurš var noteikt uzreiz problēmu un to novērst ir retums,jo jaunāka mašīna ,jo vairāk elektronikas,jo dārgāka aparatūra kļūdu noteikšanai ir vajadzīga,jo unversālie auto kompji īsti nekam neder,jo nolasa tikai virspusējās kļūdas...

Vēl rodās jautājums,ja jau ir starta kapitāls un vari atļauties arī kaut ko labāku ,nafig bija pirkt to E36 parodiju?

4 0 atbildēt
Rīgā par servisu un šrotu nesapņo. Tur to ir gana.
3 0 atbildēt

Nu nezinu, nezinu negribu heitot, bet gruts bizness. Bet ja tev tas patik dari to un viss izdosies, bet bus vajadzigs, lai saktu nopelnit.

3 0 atbildēt
« 1  2  3 »