local-stats-pixel fb-conv-api

Vai motocikls var braukt ar koka virzuli?15

537 0

Ir daudzi nostāsti par to, kā badainajos padomju laikos, kad nekā nekur nebija, rezerves daļu trūkuma dēļ motociklu īpašnieki lika savos mocīšos koka virzuļus.

537 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Es gan domāju,ka vajadzētu iet,pie nosacījuma,ka augšā iestrādā metālu

18 0 atbildēt

Īstenībā tas bija nevis detaļu trūkuma dēļ, bet gan tāpēc, ka JAWA rūpnīcā čehi ieriebdami krieviem, dažiem močiem ielika koka virzuļus. Rezultātā, protams, cieta tikai un vienīgi lietotājs, jo padomijas laikā tāds jēdziens kā "garantija" bija tikai formalitāte. Man viens paziņa stāstīja, ka čoms nopirka jaunu javiņu, bet motors kaut kā diezgan štruntīgi strādājis. Šis nospriedis, ka tas tāpēc, ka nav vēl lāgā iebraukts. Iebraukšanas process beidzies gana drīz, pēc pāris iedarbināšanas reizēm, kad motoru vairs nemaz nevarēja iedarbināt. Ajauca to vaļā un atklāja koka puļķus virzuļu vietā, kas nu jau bija apskādējuši arī cilindrus. Nācās pašam pirkt jaunus virzuļus un cilindrus, jo veikalā viņu pasūtīja 3000 mājas tālāk.

11 0 atbildēt

Par koka virzuliem ir patiesiba, viens attals radinieks bija IZ-49 nopircis ar tadu fiichu, pat atbraucis lidz majam , bet otra rita gan vairs nav varejis iedarbinat.Velak sadabuja pareizo virzuli un nobrauca ilgus gadus . Pec Pragas Pavasara apspieshanas (1968.g.) tika dzirdets ,ka dazam labam gadijies nopirkt Javu ar ,,cehu sveicienu,, ,kadu viltigu defektu.Pat motora vaka iekshpuse bijis ieskrapets ,,hu* poedesh,ivan,,  emotion 

11 0 atbildēt

Teikshu ka var gan. Jauniba 6nieci javinu ar koka virzuliem pardevu, aizgaja uz ura emotion

3 0 atbildēt
2 0 atbildēt

Būtībā var tikai jaskatās kā ir izvietotas koka šķiedras lai neizsitu caurumus. 

2 0 atbildēt

Var uztaisīt rakstu par Harley - Davidson un tā vēsturi utt? 

2 0 atbildēt

kaut ka neticas

1 0 atbildēt

Redzējis neesmu, dzirdēju gan, ka esot likti (apstrādāti kaut kādā veidā) cietkoku virzuļi gan motocikliem, gan auto. Tikai virsmā esot kaut kāda metāla plāksne iestrādāta bijusi. Un gredzeni cita izmēra.

0 0 atbildēt