local-stats-pixel fb-conv-api

Stroboskops iekšdedzes dzinēju aizdedzes leņķa noteikšanai!3

148 0

Sveicināti :)

Kur ir tur rodas, šis gan būs mazāka apjoma raksts, bet varbūt praktiski noderīgāks :)

Būtībā materiāls rakstiem ir vairāk kā spēja publicēt jo darbojos dažādās jomās, auto, moto, elektronika, mehānika, galdniecība un citās jomās.

Lodēt sanāk pietiekoši, bet tas ir tāds vienveidīgs darbs, šajā gadījumā apvienoju patīkamo ar noderīgo :)
Ar elektroniku nodarbojos no bērnības 9-10gadiem ar maziem pārtraukumiem, kodināt plates pēdējā laikā sanāk gan maz.

Šo rakstu arī var uzskatīt kā rakstu ar otro daļu, jo tiek vāktas detaļas uzlabotam variantam ar tahometru, ar nopietnāku "krokodillu", esošais arī strādā labi.
Bet nu pie lietas, shēma ņemta no žurnāla "Радио" kuru kādreiz pasūtīju, bet shēmu var atrast arī internetā. Rakstam pievienoju saiti ar visu nepieciešamo. Kādreiz biju šādu taisījis, bet tas modelis aizgāja neceļos, toreiz izmantoju salīdzinoši labas kvalitātes lazerdiodi, vēlāk vienam variantam biju izmantos kādas prastāks un tās diemžēl ilgi nestrādāja. Šoreiz izmantoju spilgto gaismas diodi. Oriģināli shēma ir uz divpusējās plates, bet pārstrādāju uz vienpusējās.

Plates urbšanai izmantoju senos laikos uzbūvētu urbjmašīnu tieši šādiem darbiem, urbjmašīna uz дпм motoriņa pamata.

Celiņi sazīmēti primitīvi vienkārši, bet strādājoši!
Runā jot par topoloģisko plati, kādreiz biju uzbūvējis printeri šim nolūkam, par pamatu tika ņemts matricu printeris, zīmēja ar zīmuļiem, pirms dažiem gadiem ar čomu nopirkām pilnīgi jaunu tintes printeri, kurš zīmē uz CD matricām, izjaucām pielāgojām platēm, sākumā bija labi, bet diemžēl sagataves ir ne īpaši taisnas dēļ tā bieži tika bojāta galviņa un metām mieru, vienkāršāk ar lazernieku un pletēšana .

Korpusu stroboskopam meklēju salīdzinoši ilgi, sākumā kādas bērnu pistoles, bet tur īsti vietas nebija, vēlāk atradu lēto līmes pistoli laikam "depo" un to arī izmantoju. Lai būtu vieglāk stādāt jo ne visiem auto ir viegli piekļūt pie kloķenes skriemeļa atzīmēm, izmantoju lokano daļu no vecām gāzes šķiltavām. Ne vienmēr visu vajag izmest :D Slēdzis bija no veca matu fēna, kuru sieva 10x meta ārā, bet es savācu :D

Knaģi meklēju kādu ar labāku konstrukciju, bet neatradu. Krokodili ir par mazu, veikalos atradu tikai trīs veidus, šādi mazie, nedaudz lielāki un pavisam lieli, kad atradīšu nomainīšu vai uztaisīs no nulles jaunus pēc vajadzīgā izmēra.

Pievienoju arī video ar nelielu testu, pieļauju, ka raksts un video nav pietiekoši izsmeļoši, bet nākotnē centīšos nofilmēt darbībā.

Pagaidām viss :)

148 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Sterils žiks!  emotion  Par aparātu nestudējot, nekomentēšu.  You are on fire today! 

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt